EURO 2020: Arena Nationala va gazdui 13 000 spectatori la fiecare meci de la EURO 2020

Termenul limita pana la care autoritatile oraselor ce vor gazdui meciuri la EURO 2020 trebuiau sa anunte numarul de spectatori pe care il vor avea in tribune a fost 7 aprilie. Din pacate, trei orase nu pot garanta prezenta fanilor la turneul final. Este vorba de Dublin, Baku si Bilbao. Este foarte probabil ca acestea sa piarda dreptul de a gazdui partide la Euro 2020. O decizie finala in acest sens se va lua pe 19 aprilie.

Spectatori pe Arena Nationala la Euro 2020 - Masurile de relaxare pot creste numarul fanilor

Guvenul Romaniei planuieste sa vanda 13 000 bilete pentru fiecare meci de la Euro 2020. Amintim ca Arena Nationala va gazdui 4 meciuri: 3 in faza grupelor si unul in optimi. Este vorba de Austria vs Macedonia, Ucraina vs Macedonia si Ucraina vs Austria. In optimi va veni castigatoarea grupei F, care se va alege dintre Portugalia, Franta si Germania. Aceste meciuri, dar si toate celelalte de la turneul final vor fi analizate, oferindu-se pronosticuri in sectiunea corespunzatoare

Zilele trecute oficialii romani sugerau ca de la 1 iunie sa se relaxeze masurile luate din cauza COVID. Asta ar putea creste numarul de spectatori ce vor asista din tribune la meciuri. Arena Nationala are o capacitate de putin peste 55 000 locuri, asta insemnand ca aproximativ 25% din arena ar fi umpluta daca se respecta planul initial de 13 000 fani.

Spectatori pe Arena Nationala la Euro 2020 - In sfarsit, intram intr-o oarecare normalitate

Arena Nationala sta destul de bine la potentialul numar de suporteri pe care il va avea la meciurile de la turneul final. Prin comparatie, guvernul londonez a permis un numar de doar 10 000 spectatori pe Wembley, cel mai mare stadion care gazduieste meciuri, pana pe 20 iunie. Este adevarat, incepand cu 21 iunie se va permite un numar nelimitat de spectatori. Amintim, Wembley va gazdui ambele semifinale, dar si finala. Asta ar insemna ca vom avea stadionul plin, sau aproape plin, incepand cu al treilea meci din grupa. 

Dupa ce zilele trecute se vorbea de o posibila renuntare a gazduirii partidelor, ieri Glasgow a anuntat ca va gazdui 12 000 spectatori la fiecare meci de la Euro 2020. La fel se va intampla si cu arena din Amsterdam. Stadionul din Copenhaga va gazdui cel putin 11 000 sau 12 000 fani. Guvernul din Sankt Petersburg, dar si cel din Baku, sunt cele mai optimiste, acestea anuntand ca au in plan sa umple jumatate din capacitatea arenelor. 

Munchen, Budapesta, Roma,  Bilbao si Dublin inca nu s-au pronuntat in legatura cu numarul de spectatori. Primele doua stadioane nu sunt insa in pericol sa piarda gazduirea meciurilor. Aici urmeaza sa se discute doar procentul de umplere pe care arenele il vor avea. Speram ca dupa acest turneu final cazurile de COVID din orasele ce gazduiesc meciuri sa nu se multiplice. Astfel, vom putea spune ca vom reveni, cat de cat, la normal.