Drumul lung catre Champions League tocmai a inceput pentru Sevilla

La capatul unui meci fantastic, Sevilla a reusit sa se impuna in fata celor de la Villarreal cu scorul de 4-2. In cazul in  care nu ai urmarit meciul, iti recomand sa cauti inregistrarea acestuia sau macar cele mai importante faze. Iti garantez ca nu vei regreta. A fost unul dintre acele meciuri care ne-a aratat inca o data (daca mai era nevoie), de ce campionatul de fotbal al Spaniei este unul dintre cele mai urmarite si cele mai valoroase din lume.

 

Am avut de a face aici cu doua echipe care se bateau pentru locul 4 in campionat, ultimul care duce in Champions League. Desigur, nu vorbim despre faza grupelor, ci despre faza eliminatorie, insa oricare dintre cele doua probabil ca este suficient de buna pentru a merge mai departe. Scorul a fost deschis de catre Sevilla in urma unei curse in flanc a lui Kevin Gameiro. Francezul, in ciuda faptului ca este un numar 9 veritabil si unul dintre oamenii de gol ai echipei, a preferat sa-i paseze lui Iborra in fata portii, care a transfromat cu usurinta. In ciuda numeroaselor ocazii din prima repriza, aceasta a fost singura pe care andaluzii au reusit sa o finalizeze cu un gol.

 

Celor de la Villarreal nu le-a luat decat 6 minute sa restabileasca egalitate, prin Bakambu. La 8 minute dupa ce au egalat, jucatorii lui Villarreal au trecut in avantaj dupa inca o reusita a lui Bakambu. De data aceasta, am avut de-a face cu unul dintre cele mai frumoase goluri ale etapei, Bakambu introducand mingea in plasa in urma unui voleu superb din margine, plasat la coltul lung. Insa nu avea sa fie ultimul gol de exceptie din acest meci.

 

Astfel, Sevilla a intrat la vestiare fiind condusa pe teren propriu. Nu stiu exact ce le-a zis Unai Emery elevilor sai la pauza, insa in repriza a doua acestia au intrat pe teren mult mai motivati si au inceput sa-si creeze ocazii inca din primele minute. Au reusit sa egaleze la 6 minute dupa reluare meciului, fortandu-l pe Victor Ruiz sa trimita in proprie poarta. Meciul a continuat intr-o maniera superba pentru inca un sfert de ora, fiecare faza de atac a unei echipe soldandu-se aproape de fiecare data cu o ocazie importanta de gol.

 

Sansele celor doua echipe de a termina pe una dintre primele 4 pozitii

 

Sportingbet

Unibet

Villarreal

1.40

1.40

FC Sevilla

4.20

4.00

 

Apoi, in minutul 65, Konoplianka a trimis un trasor direct in vinclul portii aparate de Areola, ducandu-si echipa in avantaj. Ever Banega i-a dat emotii pe final lui Unai Emery, fiind eliminat si punandu-si echipa in dificultate in ultimele minute. Din fericire, apararea a facut fata, iar andaluzii si-au asigurat victoria in minutele de prelungire printr-un gol inscris de Jose Antonia Reyes la capatul unei faze de contraatac care l-a avut, inca o data, in centru pe superbul Kevin Gameiro.

 

Din fericire pentru Sevilla, echipa are sansa de a se mentine in cursa pentru locul 4 si in urmatoarea etapa, atunci cand Villarreal intalneste pe FC Barcelona. Vestea proasta pentru elevii lui Unai Emery este ca o vor intalni tocmai pe Real Madrid, pe Santiago Bernabeu. Dupa cum poti vedea in tabelul de mai sus, Villarreal inca este favorita la ocuparea unei dintre primele 4 pozitii in opinia unor case de pariuri. Insa, avand in vedere jocul practicat Sevilla aseara, ar fi o greseala sa-i consideram eliminati din lupta pentru un loc de Champions League.