Pariuri pe alegeri prezidentiale in SUA: Donald Trump vs Joe Biden, cine va fi noul presedinte?

In data de 3 noiembrie 2020 se va definitiva procesul electoral de alegere a noului presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Spun ca se va definitiva, pentru ca la americani procesul electoral dureaza o mai mare perioada de timp. In multe state din SUA exista si varianta de vot prin corespondenta, pe care o au la dispozitie 84% dintre americanii cu drept de vot si pe care foarte multi si-au exercitat-o in aceste vremuri de pandemie.

Donald Trump este actualul presedinte al USA

Deși Donald Trump, candidatul republican la Presedintia SUA, 74 de ani, a pornit ca favorit al caselor de pariuri online in campania de adjudecare a unui al doilea mandat de presedinte al Americii, evenimentele din ultimele luni au schimbat in mod esential situatia.

Aici vorbim despre modul defectuos in care Trump a tratat si gestionat pandemia de Coronavirus, despre protestele masive cu tenta anti-rasiala ce au avut loc in ultima vreme in USA, despre politicile referitoare la relatiile cu Rusia, China si Uniunea Europeana.

Nu in ultimul rand, aroganta si orgoliul nemasurate specifice lui Trump au scazut foarte mult din popularitatea acestuia in randul americanilor.

Joe Biden este favoritul caselor de pariuri

Contracandidatul principal al lui Trump in cursa prezidentiala este Joe Biden. Fostul vicepresedinte democrat al lui Obama, are un avans substantial in sondajele de opinie din SUA, desi in statele – cheie situatia este destul de echilibrata.

Biden s-a pozitionat in campania pe care a dus-o drept „omul care poate unifica tara”. E o pozitie practic total in antiteza cu cea a lui Trump. In plus, se asteapta ca Biden sa reconstruiasca parteneriatele traditionale, printre care si cel cu Uniunea Europeana. pe care Trump le-a cam dat la o parte dupa principiul „America first”.

Daca va fi ales, Joe Biden, 78 de ani, va fi cel mai varstnic președinte învestit din istoria Americii. Partenera sa politica in acest demers, senatoarea Kamala Harris, este prima femeie afro-americană, candidata la vice-presedintie.

Este absolut firesc ca pariurile substantiale pe tema alegerilor prezidentiale sa vina din afara granitelor americane, deoarece in SUA acest tip de pariuri cu subiect politic este interzis.

Donald Trump – Joe Biden: cote si ponturi pariuri

Casele de pariuri online licentiate din Romania au afisat deja cotele pentru duelul aprig dintre Donald Trump si Joe Biden, in urma caruia vom afla noul presedinte al Americii.

Casa de pariuri Unibet a afisat urmatoarele cote de pariere: Biden 1.50, Trump 2.70.

In plus, la Unibet se poate paria, pentru fiecare stat american in parte, candidatii ce vor fi alesi in senatul american. Este o oferta de pariuri foarte bogata avand ca subiect alegerile prezidentiale din SUA.

La casa de pariuri Betano cotele sunt si mai orientate catre victoria lui Biden, 1.47 , in timp ce Trump este cotat cu 2.80.

La Betano avem si pariuri pentru senatul american, cu pronosticuri pentru castigatorii duelului dintre republicani si democrati, pentru fiecare stat in parte.

Casa de pariuri Netbet ofera cota de 1.44 pentru victoria lui Biden si cota de 2.70 pentru cea a lui Donald Trump.

Fanii lui Trump au cea mai tentanta cota pentru victoria actualului presedinte la casa de pariuri Betfair, 2.88, in timp ce Biden este cotat cu valoarea de 1.47.

Si casa de pariuri Betfair are in oferta o multime de pariuri aditionale, pentru fiecare stat in parte si pentru numarul de colegii electorale ce urmeaza a fi adjudecate de catre cei doi candidati principali.