Djokovic vs Medvedev - finala Australian Open 2021

Salutare, Rafa aici, la ultima intalnire cu tenisul de la Australian Open 2021.

A fost finala fetelor, Osaka vs Brady, prea repede si fara suspans adjudecata de catre Naomi Osaka. Astazi vom vorbi despre finala baitetilor, un meci extrem de asteptat, cel dintre Novak Djokovic si Daniil Medvedev.

Pont tenis Djokovic vs Medvedev- finala Australian Open 2021

Sarbul Novak Djokovic este intr-o cursa furibunda de urmarire a lui Roger Federer si Rafa Nadal, in disputa pentru cele mai multe trofee de Grand Slam castigate. 

In acest moment, Roger si Rafa au cate 20 de astfel de trofee, iar Djokovic a adunat 17. Daca vorbim insa strict despre Australian Open, Djokovic are un palmares inspaimantator aici: el a castigat toate cele opt finale jucate pana acum si o va juca pe cea de-a noua.

In plus, prin calificarea in aceasta finala, Djokovic si-a asigurat primul loc in clasamentul ATP pana in data de 8 Martie 2021. Astfel, Novak va depasi recordul de saptamani in care a ocupat locul de lider ATP, detinut pana acum de Roger Federer.

Djokovic a jucat cate patru seturi cu Tiafoe, Zverev si Raonic, si chiar cinci impotriva lui Taylor Fritz, atunci cand a acuzat o accidentare. Cu sau fara accidentare, iata-l intr-o noua finala la Australian Open.

Rusul Daniil Medvedev a trecut intr-o maniera impresionanta de Stefanos Tsitsipas in semifinale. Au fost trei seturi fara mare istoric, impotriva unui tip care, sa nu uitam, il eliminase in sferturile de finala, pe Rafa Nadal.

Medvedev are un joc foarte compact, cu putine fisuri, atat pe forehand, cat si pe rever. Ambele sunt lovituri foarte originale, cu ceva miscari in plus care dau impresia mereu ca Daniil nu va lovi mingea la momentul oportun. Dimpotriva insa, timing--ul izbiturilor lui Daniil este excelent, iar eficienta lor, de asemenea.

Momentul de cumpana al lui Daniil la acest turneu a fost meciul cu sarbul Krajinovic, din turul al treilea. Rusul s-a vazut egalat la seturi dupa ce condusese cu 2-0, dar dupa ce si-a dat antrenorul afara din arena, a reusit sa faca un set decisiv magnific, adjudecat cu scorul de 6-0.

Medvedev a servit in total 74 de asi in sase meciuri de pana acum, iar Djokovic are 90 de asi in portofoliu.

E clar ca serviciul va conta enorm in aceasta disputa, iar ambii combatanti au aceasta arma in arsenal.

Daniil poate sta bine in punctele de anduranta si e foarte posibil ca Djokovic sa vrea sa ia initiativa in joc. Ma astept ca acest meci sa nu se incheie in trei seturi. «Over 3,5 seturi» pare a fi una dintre cele mai sigure alegeri pentru acest meci!

Se incheie Australian Open, dar aceasta rubrica de tenis poate continua si pentru alte turnee, nu doar pentru cele de Grand Slam.

Nu am vazut insa niciun feedback, asa ca ce sa cred? Ca v-a placut sau nu ? Astept comentarii... nu va jenati! :)