Dinamo Bucuresti - Universitatea Craiova: cote la pariuri si statistici

Ultima partidă a rundei inaugurale din sezonul 2023-2024 al Superligii, se joacă pe stadionul Arcul de Triumf, luni, 17 iulie, cu începere de la ora 21:30, între Dinamo şi Univ.Craiova

Un început dificil de stagiune pentru dinamovişti

Dinamo a revenit în Superligă după numai un sezon de absenţă, dar va avea un meci dificil cu o echipă mult mai omogenă şi nu trebuie uitată rivalitatea dintre cele două grupări.

Gruparea bucureşteană a avut interdicţia de a realiza transferuri, acest aspect reglându-se în cele din urmă, iar antrenorul Ovidiu Burcă va conta şi pe următorii jucători: Hakim Abdallah (Virton), Goncalo Gregorio (Leiria), Adnan Golubovic (FC Koper), Cristi Costin (FC Voluntari), Dennis Politic (Cremonese).  Lotul a mai fost completat cu alţi doi jucători care au revenit după împrumuturi, e vorba de Grigore (Petrolul) şi Crețu (FC Argeș).

Dinamoviştii au jucat trei meciuri amicale în această perioadă precompetiţională, rezultatele înregistrate fiind 1-0 cu Slaven Belupo, 0-1 cu Zalaegerszeg şi 1-4 cu Dinamo Kiev.

Un posibil prim 11 la acest început de sezon ar putea fi Dujmović - Moura, Giafer, Bena, R. Grigore, Amzăr- Roşu, Iglesias, Bani-Ghezali, Abdallah, cu menţiunea că la bucureşteni ar putea apărea şi alte modificări, în funcţie de forma fizică a jucătorilor aduşi în această vară.

Universitatea Craiova are un ascendent moral în faţa bucureştenilor

Oltenii speră la un sezon mai bun, după locul al patrulea obţinut în sezonul anterior, rămâne însă de văzut dacă omogenitatea lotului va fi una cu adevărat relevantă. Spun asta mai ales în contextul în care singurul transfer important este cel al lui Alexandru Mitriţă, jucător ce aparţinea celor de la New York City, dar care a făcut ultima oară parte din lotul celor de la Al-Raed.

În schimb au plecat mai mulţi jucători, e vorba de  Găman, Martić , Mitran, Mendy , Bogdan Mitrea , Vătăjelu , Vână , Hanca şi Rivaldinho.

Oltenii au avut mai multe amicale în cantonamentul din Bulgaria, iar rezultatele au fost următoarele: Botev Plovdiv - CS Universitatea Craiova 0-2 , CS Universitatea Craiova - FC Drita 2-0 , CS Universitatea Craiova - Ludogorets Razgard 0-2 , Lokomotiv Plovdiv - CS Universitatea Craiova 2-0  şi Slavia Sofia - CS Universitatea Craiova 2-3

Din lotul deplasat pentru meciul de la Bucureşti nu va face parte Baiaram, acesta fiind singurul jucător indisponibil din tabăra olteană.

Popescu - Vlădoiu, Zajkov,Silva,Bancu - Creţu, Screciu - Ivan, Danciu,Mitriţă - Markovic, ar putea o posibilă formulă de echipă folosită de antrenorul Eugen Neagoe.

Statistica e favorabilă Craiovei

Cum am menţionat deja, meciurile dintre Dinamo şi Craiova au fost extrem de disputate de-a lungul istoriei, în mod cert la fel va fi şi luni seara, pe stadionul Arcul de Triumf. Gazdele au anunţat de altfel că arena fi arhiplină, vânzându-se toate biletele.

În ultimii şase ani, în care s-au disputat 10 partide directe, bilanţul e unul favorabil oltenilor, cu 8 victorii, Dinamo are una singură, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

Ultimul succes al dinamoviştilor datează din decembrie 2018, când scorul a fost 3-0, atunci italianul Mattia Montini realizând un hattrick. În ultimele două meciuri directe jucate înaintea de prima retrogradare a bucureştenilor, în sezonul 2021-2022, Craiova a avut două victorii categorice, 5-0 în Bănie(tur) şi 6-1 în retur.

Dinamo vs Universitatea Craiova, ponturi la pariuri

Orice început de sezon are doza lui de neprevăzut, însă e cert un lucru, Craiova e o echipă omogenă, în schimb Dinamo vine după un exil de un an în Liga 2 şi cu siguranţă primul meci susţinut în faţa propriilor suporteri ar trebui să îi motiveze pe elevii lui Burcă.Ca atare puteţi să aveţi în vedere un meci cu goluri în ambele porţi, iar varianta propusă o puteţi juca la casele de pariuri legale din România.