Cupa Confederațiilor 2017 | Grupa A | Rusia - Portugalia

Rusia

Rusia a câştigat fără probleme meciul disputat la Sankt Petersburg cu Noua Zeelandă, cu scorul de 2-0 (Michael Boxall 31, autogol, Fiodor Smolov 69). În faţa a 50.251 spectatori, formaţia antrenată de Stanislav Cercesov a dominat partida şi a obţinut o victorie pe merit. Adversara a fost slabă şi poate ar fi fost mai bine pentru ruşi să fi câştigat mai clar, pentru că şi Portugalia cu Mexic vor câştiga sigur cu Noua Zeelandă.

Echipa folosită de Stanislav Cherchesov în meciul cu Noua Zeelandă: 1. Igor Akinfeev (căpitan) - 6. Georgi Dzhikiya, 5. Viktor Vasin, 13. Fyodor Kudryashov - 19. Aleksandr Samedov, 21. Aleksandr Yerokhin (22. Dmitri Tarasov, 77), 8. Denis Glushakov, 17. Aleksandr Golovin, 18. Yuri Zhirkov - 7. Dmitry Poloz (11. Aleksandr Bukharov, 64), 9. Fyodor Smolov (15. Aleksei Miranchuk, 90).

Rusia este ţara gazdă a Cupei Confederatiilor şi, normal, are ca obiectiv să câştige competiţia, pentru ca peste un an, la Cupa Mondială, să fie o naţională puternică şi să se numere printre favorite. Ar fi important pentru băieţii lui Stanislav Cherchesov să câştige Cupa Confederatiilor, pentru a avea un alt tonus peste un an. De aceea, partida cu Portugalia va fi foarte importantă. Un succes în faţa campioanei Europei ar conta mult pentru moralul jucătorilor, care ar prinde încredere. În plus, cu un succes în faţa Portugaliei, "Sbornaia" ar fi în semifinalele competiţiei.

Echipa naţională a Rusiei a jucat ultima dată cu Portugalia pe 14.11.2015, un amical, câştigând cu scorul de 1-0 (Roman Shirokov 89).

Portarul Igor Akinfeev (ŢSKA Moscova) va juca miercuri meciul cu numărul 100 în tricoul reprezentativei Rusiei.

Partida cu Portugalia va fi a şasea pentru Rusia din 2017, după cele cu Coasta de Fildeş (0-2), Belgia (3-3), Ungaria (3-0), Chile (1-1) şi Noua Zeelandă (2-0).
 
★ În clasamentul FIFA reprezentativa Rusiei se află pe locul 63 cu 561 puncte

★ Echipa probabilă: Igor Akinfeev - Igor Smolnikov, Georgy Dzhikiya, Viktor Vasin, Fedor Kudryashov, Yury Zhirkov - Denis Glushakov, Aleksandr Erokhin, Aleksandr Golovin - Dmitry Poloz, Fedor Smolov

★ Jucători care au cartonaşe galbene: -

★ Următorul adversar: Mexic (24.06.2017)

Meciul va fi arbitrat de Gianluca Rocchi (Italia) - Elenito Di Liberatore (Italia), Mauro Tonolini (Italia). Arbitru de rezervă: Damir Skomina (Slovenia). Arbitri asistenţi video: Sandro Ricci (Brazilia), Jure Praprotnik (Slovenia) şi Ovidiu Hațegan (România)

external linkLink-uri externe interzise

Portugalia

Portugalia a debutat cu o remiză la Cupa Confederatiilor, 2-2 cu Mexic, într-un meci disputat la Kazan, în faţa a 34.372 spectatori. Golurile portughezilor au fost marcate de Ricardo Quaresma (34) şi Cédric Soares (86), în timp ce pentru mexicani au înscris Javier Hernández (42) şi Héctor Moreno (90+1). Campionii Europei au jucat bine, au condus de două ori, dar au avut ghinion, fiind egalaţi în prelungiri. Starul lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a avut o prestaţie modestă.

Echipa folosită de Fernando Santos în meciul cu Mexic: 1. Rui Patricio - 21. Cédric Soares, 3. Pepe, 6. José Fonte, 5. Raphaël Guerreiro - 20. Ricardo Quaresma (9. André Silva, 82), 14. William Carvalho, 8. João Moutinho (23. Adrien Silva, 58), 15. André Gomes - 17. Nani (18. Gelson Martins, 58), 7. Cristiano Ronaldo (căpitan).

Va urma un meci foarte greu, cu Rusia, ţara organizatoare a turneului, pe care "A Selecção" nu are voie să-l piardă. O victorie ar însemna practic calificarea în semifinale, pentru că e greu de crezut că Ronaldo & co. vor avea probleme în ultimul joc cu Noua Zeelandă. Un egal cu ruşii nu ar fi un rezultat rău, dar atunci vor trebui să facă golaveraj cu neo-zeelandezii.

Cristiano Ronaldo și Federația portugheză de fotbal nu vor fi sancționați după ce starul lui Real Madrid nu s-a prezentat conferința de presă de după meciul cu Mexic. După ce a fost desemnat jucătorul meciului, protocolul FIFA impunea apariția acestuia la conferința de presă de după meci unde intra în posesia premiului său. FIFA nu va lua însă nicio măsură punitivă, după ce Federația portugheză a explicat că Ronaldo nu a apărut la conferința de presă din cauză că a primit un tratament medical.

Cristiano Ronaldo: "Știm că avem în continuare șanse bune, au mai rămas două meciuri de disputat, de aceea suntem liniștiți. Acum trebuie să ne gândim la următorul meci, deoarece trebuie să-l câștigăm. Dacă învingem, vom fi la un singur pas de calificare, de aceea nu trebuie să tragem niciun semnal de alarmă".
 
★ În clasamentul FIFA reprezentativa Portugalia se află pe locul 8 cu 1267 puncte

★ Echipa probabilă: Rui Patricio - Raphaël Guerrero, Bruno Alves, José Fonte, Nelson Semedo - Andre Gomes, Gelson Martins, William Carvalho, João Moutinho - André Silva, Cristiano Ronaldo

★ Jucători care au cartonaşe galbene: Adrien Silva (68), André Gomes (90+2)

★ Următorul adversar: Noua Zeelandă (24.06.2017)

Pronostic: Rusia - Portugalia: sub 2,5 goluri (external linkLink-uri externe interzise)


CLASAMENT GRUPA B:
1. Rusia         1  1  0  0  2-0   3p
2. Mexic         1  0  1  0  2-2   1p
3. Portugalia    1  0  1  0  2-2   1p
4. Noua Zeelandă 1  0  0  1  0-2   0p