COVID la EURO 2020: Ce se intampla cu echipele ai caror jucatori sunt testati pozitiv?

Mai sunt doar cateva zile pana la startul EURO 2020 si deja cateva echipe intampina dificultati in ceea ce priveste virusul COVID. Ne referim in special la Spania si Suedia, care au deja doi jucatori testati pozitiv. Acestia vor sta in autoizolare timp de 10 zile, dupa care vor reveni in lot. Evident, in cazul in care testul va iesi negativ.

Virusul COVID la EURO 2020 - Care sunt procedurile?

Orice jucator care e testat pozitiv trebuie sa se autoizoleze imediat. Acelasi lucru se intampla si cu cei care au avut contact direct cu acel jucator. Dupa cum am spus mai sus, autoizolarea dureaza 10 zile, dupa care cei afectati vor efectua inca un test. 

Antrenorii afectati pot chema de urgenta alti jucatori, care sa reintregeasca lotul. Asta se poate intampla insa doar inaintea primului meci disputat de respectiva echipa. Aceasta regula se aplica si jucatorilor accidentati. Goalkeeperi sunt o exceptie, acestia putand fi inlocuiti o singura data in turneu daca un portar din lot este testat pozitiv cu virusul COVID. Sigur, in cazul in care un jucator a fost inlocuit, nu poate reveni in lot. 

Virusul COVID la EURO 2020 - Ce se intampla daca mai multi jucatori dintr-o echipa sunt testati pozitiv?

Data fiind situatia speciala din aceasta perioada, UEFA a extins numarul de jucatori din lot de la 23 la 26. Asadar, in cazul in care 6-7 jucatori ai unei echipe contacteaza virusul sau au contact direct cu cei testati pozitiv, pe teren vor intra alti jucatori din lot. Sa spunem ca un antrenor are dreptul sa faca 5 schimbari intr-un meci. 

O echipa poate disputa un meci atata timp cat dispune de cel putin 13 jucatori apti in lot. In caz contrar exista doua scenarii. Primul il consta amanarea cu maxim 48 ore a meciului, pentru ca echipa afectata sa ajunga la 13 jucatori eligibili in lot. Daca nu se va intampla asta, lucru destul de greu de crezut, acea echipa va pierde cu 0-3 la “masa verde”. 

De mentionat ca fiecare meci de la EURO 2020 va fi analizat intr-o sectiune speciala de pe site. La finalul fiecarei analize vom posta cate 3 ponturi, astfel avand de unde alege. Cotele s-ar putea insa schimba destul de mult in cazul in care unul sau mai multi jucatori vor fi testati pozitiv cu virusul COVID. Asadar, v-am recomanda sa plasati pariuri pe un meci cu doar cateva minute inainte de startul acestuia.