Comentatorul sportiv Ion Alexandru se alatura echipei Legalbet!

Echipa Legalbet se mareste!

L-ai ascultat de nenumarate ori comentand meciuri antologice. Ion Alexandru isi va folosi experienta de aproximativ 20 de ani pentru a va oferi ponturi si informatii utile pe site-ul legalbet.ro.

Cunoscutul comentator sportiv va posta in zilele ce urmeaza primele sale articole pe legalbet.ro, dar inainte de toate va invit sa-l cunoastem mai bine pe cel care a avut privilegiul de a transmite telespectatorilor din Romania o multime de evenimente memorabile. 

Sunt Ion Alexandru și sunt convins că analiza este soluția optimă pentru a găsi cele mai bune soluții atunci când vine vorba de a plasa un pariu. Flerul sau inspirația sunt doar de moment, analiza este cea care aduce câștiguri pe termen lung.   
În ultimii 20 de ani, am comentat meciuri de fotbal din 11 campionate (din Turcia în Anglia și din Germania în Arabia Saudită) la patru posturi de televiziune (B1TV, Național TV, Protv și Eurosport), șase finale de Cupe europene și cinci finale de Cupa României, dar și 11 meciuri de la Euro 2016. Am mai fost la microfon de-a lungul anilor cu tot sufletul la meciuri de handbal, tenis, baschet, hochei și box.Mi-a plăcut întotdeauna expresia celebră a lui Michael Jordan: „Nu sunt în competiție cu nimeni, dar mereu sunt în competiție cu mine”.

- Care este izvorul pasiunii tale pentru sport, pentru fotbal în special?

Am iubit sportul inca de copil, cand am practicat hochei, tenis și fotbal. Pasiunea pentru sport mi-a fost transmisă din familie. Bunicul și tatăl meu au fost mereu pasionați de sport. Fotbalul este sportul in jurul caruia se invarte acum lumea. 

- Ce primeaza in meseria de comentator sportiv - talentul sau munca asidua, dedicata? Ai un commentator sportiv preferat?

Ca si in sport, nu poate exista una fara cealalta. Documentarea este foarte importanta pentru orice comentator sportiv si asta pun primul plan. Evident ca timbrul vocii are un rol esential, dar cu dictie se pot face minuni. Din pacate, in Romania nu sunt mai multi fotbalisti care sa-si asume rolul de comentator. Ei simt jocul foarte bine. De aceea, cuplul Fabio Caressa - Beppe Bergomi a fost mereu intre cele mai apreciate. Din fotbalul englez, evident, Martin Tyler este o voce incredibila.     

- Ce pasiuni ai, in afara sportului?

Copii mei sunt in centrul universului. Imi place sa petrec timp cu ei si sotia. O plimbare cu bicicletele este pentru mine ce pentru altii reprezinta un weekend la Dubai sau Londra. Familia este foarte importanta. 

- Care este fotbalistul tau strain preferat?

Este foarte greu de ales un singur jucator. Geniul lui Maradona, consistenta lui Van Basten, nebunia lui Gascoigne, talentul urias al lui Messi, stapanirea de sine a lui Maldini, eficacitatea lui Cristiano Ronaldo sau capacitatea de efort incredibila a lui Kante? Toate au adus la dezvoltarea fotbalului si la cearea unei industrii in care pasiunea este motorul principal.

- Care este echipa ta de fotbal preferata din fotbalul international?

In 1990, la Coppa del Mondo, un englez atipic a uimit planeta Fotbal. Numele lui este Paul Gascoigne. Atunci, la 14 ani, m-a indragostit iremediabil de Tottenham, echipa sa de club din acel moment. Am ajuns sa cunosc istoria si valorile unui club exceptional. In plus, londonezii au reusit in ultimii ani sa faca o echipa puternica. 

Pariurile sportive - pasiune sau mod de viata? Ce sfaturi ai pentru cei ce joaca la pariuri sportive?

Pariurile sportive pot deveni un mod de viata, doar daca cei care il adopta stiu sa imbine informatia cu flerul. Sfatul meu este ca cei pasionati de sport sa parieze responsabil si dupa o analiza concreta. Suntem intr-o perioada a istoriei in care asistam la un bombardament de informatii. Acum depinde de fiecare cum filtreaza inaintea evenimentelor sportive alese.

- De ce factori vei tine cont in mod special in momentul in care vei scrie analizele de meci pentru urmaritorii Legalbet?

Este o provocare foarte mare, iar analizele de meci vor fi facute prin analizarea temeinica a tuturor variabilelor. Imi place sa merg pe statistica, dar nu numai. Informatiile din jurul partidelor vor fi folosite la maxim si imi doresc sa le fiu de ajutor celor care vor sa parieze pe evenimentele alese de mine.

- Popularitatea pariurilor sportive este in crestere de la an la an. Care crezi ca este motivul?

Este normal ca popularitatea pariurilor sportive sa fie in crestere in Romania in primul rand pentru ca vorbim de pasiune. Oamenii sunt atrasi de sport si vor sa simta fiorul pe care il au sportivii pe teren in timpul meciurilor. Faptul ca nu pot merge pe stadioane, sali sau arene, ii face pe oameni sa caute si mai mult apropierea de sport. Atunci cand pariezi, simti ca faci parte din aceasta poveste minunata numita sport. 

Urmareste pagina lui Ion Alexandru pentru a fi mereu la curent cu recomandarile sale!