Ce statistici ar trebui sa luam in calcul in efectuarea analizei unei curse de Formula 1?

Odata cu startul unui nou sezon de Formula 1, cu siguranta multi pasionati ai acestui sport vor dori sa plaseze pariuri. Tentatia este cu atat mai mare cu cat fiecare cursa va putea fi vazuta la televizor. Este mult mai probabil ca pariorii sa mizeze pe o partida/cursa pe care o pot urmari live la televizor sau pe alte canale, astfel fiind la curent in orice moment cu rezultatul pariului pe care l-au plasat, putand anticipa mai usor daca acesta va fi sau nu castigator.


Profita de oferta bogata pe Formula 1 pentru a-ti rotunji veniturile >>>Pe cat de placuta este o cursa de Formula 1, pe atat de greu este sa plasezi un pariu conform statisticilor. Asta, in primul rand, pentru ca fiecare cursa are particularitatile ei, un pilot exceland mai mult pe piste de viteza, cu multe linii drepte, altii pe piste mai lente, cu multe sicane. In al doilea rand, fiindca de la an la an survin modificari in componenta unui monopost, fiind greu de anticipat cum va evolua un pilot, chiar daca statistica ne arata ca acesta a incheiat pe primele pozitii acea cursa in precedentii ani. Pentru a pronostica evolutia unui pilot intr-o cursa este nevoie sa strangem mai multe date si apoi sa le punem cap la cap, ca intr-un puzzle. 

Poate dura multe zeci de minute sau chiar mai mult de o ora colectarea acestor date, mai ales ca site-urile care se ocupa cu asa ceva sunt destul de putine. Pe de alta parte, casele de pariuri ofera cote mari pentru majoritatea pariurilor ce vizeaza cursele, calificarile sau chiar antrenamentele libere, anticiparea corecta a unui eveniment putandu-ti aduce un profit generos.

Tine cont atat de performanta in cursa, cat si de cea din calificari

Anumiti piloti, in special cei neexperimentati, aflati la primul sezon in Formula 1, pot realiza timpi foarte buni in calificari, acolo unde clasamentul contabilizeaza doar cel mai bun tur al tau, insa pot claca in cursa. Altii, dimpotriva, pot prinde o zi mai proasta in calificari sau pot fi penalizati pe grila de start din cauza schimbarii unei componente a monopostului, insa in cursa sa aiba un start perfect, pentru ca dupa aceea sa castige pozitie dupa pozitie. Asadar, pentru a oferi o cat mai mare acuratete pronosticului tau, iti sugeram sa studiezi cu atentie performantele pilotului/echipei din precedentele runde, atat in calificari, cat si in cursa.

Starea vremii reprezinta un factor destul de important

Nu este un secret pentru nimeni care urmareste curse de Formula 1 de ceva timp ca anumiti piloti se simt mai bine pe o pista uscata, in vreme ce altii impresioneaza placut pe o pista umeda. De asemenea, in economia unei curse conteaza si temperatura solului sau umiditatea. Sunt destul de greu de gasit aceste informatii, cea mai usoara varianta reprezentand-o aceea de a-ti nota chiar tu datele cu pricina. In general, aceste date sunt prezentate la inceputul cursei, calificarilor si antrenamentelor libere.

Pariuri pe cursa se pot plasa si dupa antrenamentele libere, chiar si dupa calificari, astfel putand culege datele privind starea vremii din antrenamente pentru a anticipa cum va fi vremea in cursa. Apoi studiaza statistica ultimelor curse in ceea ce priveste starea vremii si vezi cum s-au descurcat pilotii in conditii identice.

Strategia te poate ajuta sa castigi o cursa

Sezonul trecut de Formula 1 a fost cel mai echilibrat din ultimii ani, pana atunci Mercedes facand legea. In 2018, diferenta de valoare dintre Mercedes si Ferrari s-a micsorat, cel putin in prima jumatate a sezonului, pilotii de la Ferrari reusind sa castige 6 curse, fata de 5 in 2017 si, atentie, niciuna in 2016. Acest echilibru se datoreaza atat performantelor monopostului, valorii pilotului, dar si strategiilor din timpul cursei. 

Aceste strategii se refera in special la numarul de intrari la boxe, dar si la perioada in care aceste intrari se efectueaza, respectiv la tipul de pneuri pus. In acest sens, se poate ca un pilot sa opteze in a nu forta depasiri pe parcursul primei jumatati de cursa, tocmai pentru a nu-si uza gumele si a nu opri la boxe  devreme. Altii, dimpotriva, trag tare in prima jumatate a cursei, plecand poate si de pe Super Softuri, cunoscute ca fiind cele mai rapide pneuri, dar si cele care se uzeaza cel mai repede, ceea ce va face sa efectueze doua, daca nu chiar trei opriri in timpul cursei. Asadar, este important sa cunosti strategia unei echipe din precedentele curse sau, mai bine, din anii precedenti in care a avut loc cursa respectiva pentru a-ti face o idee despre strategia pe care o echipa o va folosi in aceasta cursa.

La pariuri gasim o oferta tot mai bogata pe acest sport

Dupa ce am notat aceste statistici de ajutor in analiza unei curse de Formula 1 vom dori sa plasam pariuri pe cursa sau poate chiar si pe calificari. Sigur, unele case de pariuri te lasa sa plasezi pariuri chiar si pe antrenamentele libere, insa nu te-am sfatui sa faci asta, deoarece acolo se pot intampla surprize, intrucat antrenamentele nu afecteaza rezultatele din calificari sau din cursa. 

Casa de pariuri ce prezinta oferta cea mai bogata pentru Formula 1 este Sportingbet. Aici vei gasi pariuri pentru antrenamentele libere, pentru calificari, pentru cursa, dar si pariuri antepost, care se refera la clasamentul final al pilotilor, al constructorilor, respectiv la pilotul care va obtine cele mai multe puncte in clasament dintr-un duel propus. O alta surpriza placuta oferita de Sportingbet consta in faptul ca putem plasa pe bilet mai multe dueluri care se desfasoara in antrenamente, calificari si cursa, pariuri care se gasesc in sectiunea “Head to Head – driver (combinabil)”. Din cate am constatat, doar Sportingbet te lasa sa plasezi mai multe dueluri pe un singur bilet. 

Rezumat

  • Pentru o anticipare cat mai aproape de adevar a unei curse de Formula 1 ar trebui sa efectuezi statistici ale precedentelor curse din acel sezon si mai putin ale celor din sezoanele trecute
  • Aceste statistici pot cuprinde performanta pilotilor in calificari, dar si in cursa, starea vremii sau strategiile de cursa (intrari la boxe, categoria de pneuri pe care o alege echipa la start etc.)
  • Daca vrei sa plasezi pariuri pe Formula 1 ar trebui sa iei in considerare oferta Sportingbet
  • Aceasta este singura casa de pariuri care te lasa sa plasezi mai multe dueluri pe bilet


Profita de oferta bogata pe Formula 1 pentru a-ti rotunji veniturile >>>