Castiga Pinot etapa a 14-a din Giro?

Sambata de la ora 14:40 incepe etapa a 14-a din Turul Italiei 2017. Va fi o etapa scurta, doar 131km si care va pune probleme ciclistilor abia la final cand avem catararea de la Oropa. Pana acolo traseul este plat. Nici catararea finala nu e una spectaculoasa. Poate doar ultimii 6km cand panta medie e undeva la 8%, insa si acolo alterneaza zonele de 9-10% cu cele de 5-6%. Practic zone cu 7-8% nu prea exista.

Desi catararea finala nu pare una foarte grea si pe care sa se faca diferente, favoritii de la general trebuie sa-l atace pe Tom Dumoulin, insa va fi foarte greu sa castige prea mult timp. As zice ca daca ii iau 20-30 sec ar trebui sa fie multumiti Quintana, Pinot si Nibali. Favoritul bookmakerilor este Nairo Quintana cu o cota de 2,80, urmat de Thibaut Pinot cu 6,5 si Vincenzo Nibali cu 13. Ar mai fi Adam Yates cu cota 12 care are un sprint bun. Insa nu e exclus nici ca o evadare sa reuseasca azi sau un atac dat de un ciclist de pe locurile 7-12 inainte de jumatatea catararii. Eu insa voi miza pe un succes al lui Pinot. Ma astept la o lupta intre favoriti la final, iar cum catararea nu e foarte dificila am incredere ca Pinot va fi in primul grup, iar la sprint e cel mai bun dintre cei din clasamentul general.

Pinot castiga etapa a 14-a @ 6,5 sportingbet

Pinot v Nibali > 1 @ 1,53 sportingbet

- amandoi sunt nevoiti sa atace, insa pana acum doar Pinot a aratat ca e intr-o forma buna. Nibali a pierdut mult timp pe Blockhaus si doar daca l-ar lasa Quintana si Pinot ar putea sa vina in fata lor, insa nu cred ca acestia vor face aceasta greseala. La sprint Pinot este clar peste Nibali.

Hermans v Monfort > 1 @ 1,72 sportingbet
- doi ciclisti care spera sa prinda top 10 desi e foarte greu, insa nici o clasare in top 15 nu e foarte rea. Sunt cam la acelasi nivel pe catarari, poate un mic plus pentru Hermans care e mai tanar si care a aratat o forma mai buna in acest Giro. Apoi la sprint clar Hermans este mai bun.