Care sunt cele mai populare jocuri de noroc, istoria și strategiile lor

Atunci când spui jocuri de noroc înseamnă o mulțime de categorii pe care oamenii le aleg de cele mai multe ori pentru distracție. Așa cum este normal și firesc, unele se bucură de mai multă popularitate din partea pasionaților și sunt iubite mai mult în comparație cu altele. Totul depinde și de preferințele fiecărui jucător în parte.

Jocurile de cazinou sunt extrem de interesante pentru că vin mereu cu ceva nou și le oferă mereu ocazia jucătorilor de a se autodepăși. Fie loto, păcănele, jocuri de masă cu dealer live sau nu, toate au ceva special. Dedicate atât amatorilor, cât și celor care stăpânesc foarte bine aceste categorii de jocuri, există unele care depind doar de noroc, dar și unde pe măsură ce experiența jucătorului este mai mare, atunci și șansele de a câștiga sunt mai mari. Iată care sunt aceste categorii de jocuri, mica istorie și ce strategii de pariuri sunt potrivite pentru a avea parte o sesiune interactivă și de ce nu, plină de succes.

În primul rând trebuie identificat exact cazinoul online licențiat în România care se mulează pe nevoile fiecărui jucător. Poate pur și simplu caută un anumit joc pe care îl stăpânește sau o selecție mai mare de jocuri sau doar vrea să se bucure de obținerea unui bonus de bun generos și atunci cel mai bine înainte de a deschide cont nou este să consulte lista cu cazinouri online licențiate în țara noastră, unde pot consulta oferta și valoarea exactă a bonusului de bun venit.

După ce s-au lămurit toate aspectele nu mai rămâne decât să căutăm care sunt condițiile exact de rulaj al bonusului de bun venit și dacă metodele de plată corespund cerințelor noastre. Dacă totul este stabilit și a fost identificat un cazinou care să corespundă exact nevoilor, nu rămâne decât să dăm drumul distracției.

Loterie

Loteria este un joc de noroc sau un proces prin care câștigătorii sunt aleși la întâmplare. Astăzi, loteriile sunt privite ca o formă de distracție, dar nu a fost dintotdeauna așa. Au fost perioade când loteria era folosită pentru strângere de fonduri cum ar fi pentru susținerea unei echipe de fotbal sau pur și simplu pentru alocarea unui tratament medical limitat.

Cu timpul loteria a devenit foarte populară și este privită ca o formă de distracție unde oamenii pot câștiga o sumă mare de bani cu o sumă mică cheltuită pentru participare. Totul a început cu mult timp în urmă când împărații romani au folosit loteriile pentru a oferi proprietăți și sclavi câștigătorilor. Acest lucru a venit la o perioadă după ce Moise a făcut un recensământ al poporului israelit și apoi să împartă țara, ceea ce este trecut în istorie ca fiind una dintre primele forme de loterie.

Mai există și o variantă conform căreia loteria în vremurile mai apropiate a apărut în seconul XV-lea, dar în Italia. Un joc numit bianca carta a apărut în regiunea respectivă și era numit după culoarea albă a biletelor goale. În secolul 16, în Genua 90 de senatori s-au luptat pentru 5 poziții politice importante, iar totul a fost prin tragere la sorți. Lucrul acesta a permis publicului să parieze pe 6 și aceasta ar fi fost originea jocului de Loto așa cum este el numit. Apoi, numele senatorilor a fost înlocuit de numere de la 1 la 90, iar jocul a început să fie operat de bancheri. Astăzi este cea mai populară formă de loterie.

Loteria în România

Totul începe în anul 1906, atunci când Regele Carol I a decis promulgarea legii Loteriei de Stat. Modificarea legii a avut loc în 1936 și tot atunci a fost înființată Regia Loteriei de Stat, care organiza loteriile în colaborare cu instituțiile culturare. Ateneul român este o emblemă pentru cultura din România, fiind și obiectivul cel mai populare care s-a construit cu sprijinul unei loterii organizate de Societatea Ateneului Român în 1885 sub sloganul "Dați un lei pentru Ateneu".

O a doua fază a Loteriei Române a fost după instalarea regimului politic de după cel De-al Doilea Război Mondial. S-a intrat într-o altă etapă, iar Regia Loteria de Stat a devenit societate comercială sub deplinul control al Ministerului Finanțelor Publice. Lucrul acesta a adus după sine mai multe schimbări de marcă, iar una ar fi dispariția completă a colecturilor particulare, iar destinația banilor care mergeau către "Uniunea de cultură fizică și sport". În 1947 au luat naștere ceea ce astăzi este cunoscut ca Pronosport, cât și binecunoscutul loz în plic care după 1960 a început să devină tot mai popular și în rândul orașelor.

În prezent, Loteria Română ar putea rămâne singura instituția care va activa în marile orașe. Totul depinde de proiectul de lege pe care câțiva parlamentari l-au înaintat și pe care premierul României îl susține cu vehemență. Acesta presupune ca toate sălile de jocuri de păcănele și pariuri sportive să fie scoase din afara orașelor la 50 m de linia granița localităților, cu excepția Loteriei Române, cât timp aceasta își va desfășura doar activitatea de loterie. 

Lucrul acesta nu influențează cu nimic lucrurile, dat fiind faptul că acum există nenumărate cazinouri online licențiate în România și case de pariuri unde ai acces la peste 100 de loterii din întreaga lume. Sunt special create și categorii cu loto, unde oamenii pot paria fără reținere atât prin intermediul unui PC/laptop, cât și cu ajutorul unui dispozitiv mobil inteligent conectat la internet sau a aplicațiilor special concepute de către operatorii de pariuri sportive și jocuri de noroc. Iată câteva opțiuni din lista celor mai populare loterii pe care le poți juca în România:

  • Grecia Kino 20/80: are loc în fiecare zi, din cinci în cinci minute și de cele mai multe ori oamenii aleg să parieze combinate mai multe runde pe același bilet, cu aceleași numere.
  • Win for Life 10/20: cu siguranță parte din cele mai populare 3 loterii online, Win for Life 10/20 sau Win for Life Classico așa cum mai este ea denumită, este o loterie unde extragerile au loc din oră în oră în intervalul orar 08:00-00:00.
  • Slovacia Keno 20/80: la fel ca Grecia Kino, Slovacia Keno 20/80 este o loterie unde jucătorii pot alege numerele norocoase din cinci în cinci minute.
  • Multi Polonia 20/80: cunoscută în rândul pariorilor ca Polonia Multi 1 și Polonia Multi 2, Multi Polonia 20/80 se organizează de două ori pe zi. Prima oară la ora 15:00, ora României și apoi la ora 23:00.
  • Keno Ungaria 20/80: programată să aibă loc doar o singură dată în fiecare zi de la ora 20:00, exceptând doar ziua de duminică atunci când extragerea este programată la ora 17:00. A nu se confunda cu Ungaria Putto.
  • New York Pick 20/80: loteria New York Pick este o loterie unde zilnic are loc o singură extragere. Se întâmplă lucrul acesta la ora 02:35 ora României.
  • Italia Keno 10ELOTTO 20/90: o loterie aparte, Italia Keno cum este ea cunoscută în rândul iubitorilor de loto este organizată în fiecare zi, din cinci în cinci minute. La fel precum la Grecia Kino, se pot paria aceleași numere la mai multe extrageri pe același bilet.
  • Keno Polonia 20/70: fiecare extragere are loc zilnic din patru în patru minute și este una dintre cele mai interesante loterii și o opțiune care în ultimul timp a devenit tot mai populară în rândul pasionaților de loto.
  • Grecia Extra 5: o altă loterie din Grecia, dar care le oferă posibilitatea jucătorilor de a alege doar 5 din 35 de numere, Grecia Extra 5 se trage zilnic de câte două ori. Prima oară la ora 15:00 și a doua oară la ora 19:00, ora țării noastre.
  • Italia Vincicasa 5/40: cinci din 40 de numere trebuie să nimerească jucătorii pentru a obține câștigul cel mare. Loteria se organizează zilnic, de la ora 21:00.

Atunci când vine vorba despre loterie, popularitatea acestui conceput a crescut pentru că oamenii speră să câștige sume mari de bani cu o investiție foarte mică, ceea ce s-a întâmplat, dar niciodată loteria nu pierde. În 2023 a fost câștigată și cea mai mare sumă în urma unui joc de loto. În Italia, la SuperEnalotto s-a acordat premiul de 371,1 milioane de euro. Evenimentul a avut loc în 16 februarie 2023, unde 90 de jucători au trebuit să împartă acest premiu. Cel mai mare premiu pe care doar o singură persoană l-a câștigat în Europa a fost acordat în vara anului 2022. EuroMillions se numește loteria britanică unde un singur bilet i-a adus unui norocos 230 milioane de euro. 6, 23, 27, 40 și 41 au fost numere norocoase, cu 2 și 12 Stele Norocoase. Loteria le permite oamenilor din mai multe țări să achiziționeze bilete, așa a făcut și francezul care a preferat să rămână anonim.

Iată două tipuri de strategii care te pot ajuta să ai mai multe șanse de câștig la Loto:

Analizează extragerile

Strategiile de joc au apărut ca urmare a unor studii pe care anumite persoane le-au făcut de-a lungul timpului. Chiar și așa, nimic nu îți poate garanta succesul, dar în schimb te vor disciplina și cresc șansele de a obține unul din numeroasele premii mai mult decât dacă vei juca haotic. Așadar, o strategie potrivită este urmărirea și analiza statisticilor. Care sunt numerele fierbinți, care sunt numerele reci, care sunt restante și chiar pot fi combinate între ele.

Numerele fierbinți sunt acele numere care apar des într-un interval de X extrageri analizate. În schimb, numerele reci sunt tocmai numerele care nu apar în același număr de extrageri analizate de către jucător, iar numerele restante sunt acele numere care nu au fost extrase de ceva vreme, deși într-o perioadă erau des extrase.

Amestecă numerele

Puțini sunt acei jucători care au reușit să să câștige cu un șir consecutiv de numere precum 11, 12, 13, 14, 15 sau oricare alt șir. Astfel, amestecarea numerelor aduce mai multe șanse de câștig și lucrul acesta se întâmplă pentru că șansele ca numere să fie toate mici, pare, impare sau mari sunt reduse. Din acest motiv amestecarea numerelor și distribuirea lor pe biletul loto trebuie făcută cu mare atenție.

Păcănele

Atunci când spunem păcănele cred că nu mai există vreun secret că sunt cele mai căutate jocuri de noroc, iar motivele sunt multiple. Fie pentru că sunt ușor de înțeles și jucat, datorită jackpoturilor sau pur și simplu pentru că la bază au anumite teme simpatice care pur și simplu atrag atenția. Online este mult mai ușor astăzi, iar prin intermediul Mr. Bit Casino totul este mai simplu. Peste 3.200 de jocuri de la cei mai populari dezvoltatori așteaptă să fie încercate fie prin intermediul unui laptop sau prin intermediul dispozitivului mobil indiferent de sistemul de operare. Nu mereu a fost așa, deoarece pentru a ajunge în stadiul de a juca jocul preferat direct pe telefonul mobil și din propria sufragerie a fost nevoie de zeci de ani.

Istoria păcănelelor

Pe numele său Charley Fey, acesta este considerat "tatăl păcănelelor". A reușit ca în anul 1887 să dezvolte un aparat care folosea monede și ascunde premii nu în bani, ci sub formă de țigări sau băuturi de toate felurile. Totul s-a întâmplat în anul 1887, atunci când într-un garaj din San Francisco el ar fi inventat un asemenea aparat cu trei bobine și fiecare cu 10 simboluri imprimate. Simpla aliniere a trei simboluri identice sub formă de clopoței declanșa marele câștig disponibil.

Sloturile cu fructe

Nașterea aparatului de fructe a avut loc în anul de grație 1907, atunci când Herbert Mills a luat decizia de a produce Operating Bell. Jocul folosea multe simboluri de fructe și premiile constau în caramele și alte dulciuri. Din acest motiv era și atracția a tot mai multe magazine, tutungerii și săli de bowling. A fost doar punctul de plecare pentru că în anul 1963 începeau să își facă loc aparatele electronice.

Apariția aparatelor electronice

Avansarea tehnologiei și dorința producătorilor de a realiza ceva care să surprindă pe toată lumea, a dus în anul 1963 la apariția primelor aparate electronice de joc. Practic, perioada de gloria a acestor aparate a durat din 1963 și până în 1976. La început nu erau complet electronice, dar din 1976 lucrul acesta a fost remediat de către compania Fortune Coins. Fortune Coin era numele aparatului care a făcut furori în Las Vegas. Erau amplasate în fiecare hol al celebrelor hoteluri.

Primul slot online

Asaltul final a venit la sfârșitul secolului al XX-la, atunci când aparatele de tip slot pe care noi le știm au început să prindă contur. Tot atunci au început să fie adoptate și primele jocuri de păcănele online. În 1994 a fost introdus primul slot online, care la vremea respectivă a fost considerat o inovație importantă WMS Industries Inc. lansează "Reel Em", joc total diferit ca grafică și în plus venea cu un bonus care permite jucătorului să câștige premii suplimentare.

Păcănelele online, unde poți juca și de ce sunt atât de populare

Sloturile sau păcănelele așa cum sunt cunoscute în toate mediile au devenit populare pentru că au o mecanică foarte ușoară. Nu se cer reguli stricte, iar toți operatorii permit ca mizele să înceapă de la câțiva bani și ajung să urce până la câteva sute de lei pentru o învârtire. Un alt motiv pentru care au devenit foarte popular îl reprezintă și temele nenumărate pe care le pune la dispoziție dezvoltatorii care se regăsesc pe piața de jocuri de noroc din România.

Un asemenea cazinou online complet este Mr. Bit. Platforma vine să-i întâmpine pe jucători cu peste 3.000 de păcănele de la peste 50 de furnizori, cât și mai multe oferte și promoții. Cel mai generos este Mr. Bit bonus de bun venit care constă într-un pachet de până la 2.500 RON + 500 rotiri gratuite la primele trei depuneri cu cerințe de rulaj 35 X la depunere + bonus și 45 X la câștigurile obținute din rotirile bonus.

Atunci când vorbim despre Mr.Bit, ne referim la un adevărat cazinou, unde cele aproape 3.300 de păcănele aparțin furnizorilor NetEnt, Microgaming, Red Tiger, Pragmatic Play, Yggdrasil, Quickspin, Amatic, Big Time Gaming, Endorphina, Amusnet Interactive, Push Gaming, ELK Studios, Evolution Gaming, Thunderkick, Nextgen Gaming, GreenTube, Play n GO, Playson, RedRake, Betsoft, 1X2Gaming, Blueprint Gaming, Habaneo, Ganasma, Foxium, 2by2Gaming, Rabcat, JFTW Just For The Win, Triple Edge, Spinomenal, Spribe, Authentic Gaming, Betixon, Kajot Gaming, ezugi, Playtech, Gamzix, Slotmill, Belatra Games, Apollo Games, Ganoman, BF Gaming, IsoftBet, Skywind Group, GamesLab, Nolimit City, Scientific Games, Tom Horn Gaming, G-Games, Kalamba, Synot, Smartsoft Gaming, The Player, Wazdan, Hacksaw Gaming, Relax Gaming, OryxGaming, CT Interactive, Stake Logic, Reel Play.

Top 10 jocuri de păcănele populare disponibile la Mr. Bit Cazino

Shining Crown

Apărut în anul 2014, Shining Crown se dorea să fie doar un joc inedit cu fructe, iar până la urmă a ajuns cel mai populare pe care furnizorul Amusnet Interactive (EGT) le-a avut în cei 21 de ani de activitate. Succesul pe care l-a avut s-a datorat și faptului cu dezvoltatorul bulgar este vizibil atât în mediul online, cât și în mediul offline. Deși nu are specială, dispune de caracteristici interesante și un câștig maxim de cel mult 5000 X miza. Activitatea se desfășoară prin intermediul unei grile clasice, cu 5 role X 3 rânduri și 10 linii de plată. RTP-ul este de 96.37%, ușor peste media industriei și volatilitate medie spre ridicată.

The Dog House Megaways

Dezvoltatorul Pragmatic Play a dat frâu imaginației și a lansat mai multe sloturi cu motorul Megaways. Complet prin definiție și cu o grafică extraordinară specifică dezvoltatorului, The Dog House Megaways vine cu un câștig maxim de 12305 X miza. Volatilitatea este ridicată, ceea ce este un semn de întrebare pentru acei jucători care caută câștigul mare într-un timp foarte scurt. A fost lansat în anul 2020, cu RTP 95.53%. spre deosebire de alte jocuri, The Dog House Megaways are și o caracteristică specială dublă, respectiv rotiri gratuite cu două versiuni diferite.

Divine Fortune

NetEnt este unul dintre acei dezvoltatori care au ținut steagul sus și au reușit să își facă un nume de-a lungul istoriei. Unul din produsele sale este și Divine Fortune, o primă versiune care a fost lansată în anul 2017. Volatilitatea este ridicată, RTP-ul 96.59% și o grilă de joc formată din cinci role și trei rânduri. Nu lipsește nici funcția rotiri gratuite care se activează prin apariția a 3, 4 sau 5 simboluri Scatter și pe măsură ce sunt mai multe astfel de simboluri crește și numărul de rotiri gratuite acordate. 5 rotiri gratuite sunt minimum, dar pot ajunge până la 12 rotiri gratuite.

Big Wheel Bonus

Studioul Inspired Gaming este responsabilul pentru lansarea Big Wheel Bonus în primăvara anului 2022. Se joacă pe o grilă cu 6 role, 4 rânduri și 50 de linii de plată. Volatilitatea este medie spre ridicată, RTP-ul 95%, ușor sub media industriei, iar mizele încep de la câțiva bani și ajung la câteva sute de lei. Caracteristica bonus se declanșează la apariția a patru simboluri Scatter pe role la finalul unei rotiri, iar lucrul acesta oferă posibilitatea de a obține un câștig generos de până la câteva sute X miza.

Wild Wolf

Cu ștate vechi în industria jocurilor de noroc, IGT este un furnizor care stă la baza trecerii la această etapă a sloturilor. Wild Wolf există în portofoliul său din anul 2014 și este un joc cu RTP 93.98%, sensibil sub media industriei, iar volatilitatea este medie. Acțiunea se duce pe cinci role, patru rânduri și 50 de linii de plată, iar mizele sunt destinate tuturor tipurilor de jucători. Așa cum reiese și din titlu, tema este lupul și habitatul său natural, dar deliciul jocului este funcția specială rotiri gratuite.

Book of Demi Gods II

Parte din trilogia Bookf of Demi Gods, slotul Book of Demi Gods II - The Golden Era este noua atracție lansată de furnizorul Spinomenal în vara anului 2023. De acum face și din cele peste 3.000 de sloturi oferite de operatorul Mr. Bit Casino tuturor utilizatorilor săi și cu o rotire norocoasă le poate aduce până la 5000 X miza. Grila este formată din 5 role, 3 rânduri, 10 linii de plată. Volatilitatea este ridicată, RTP-ul 96.14%, dar cel mai mult s-ar putea să-ți placă funcția bonus care devine activă la apariția a trei simboluri Scatter. 10 rotiri gratuite vor fi disponibile cu simbol special expandabil.

Legend of Cleopatra Megaways

Cleopatra este un conducător al Egiptului care a prins foarte mult în industria jocurilor de noroc și cum Egiptul Antic este o temă des abordată, acum a venit rândul lui Playson. Lansat în decembrie 2020, slotul Legend of Cleopatra Megaways vine cu un numărul impresionant de linii de plată, 117649. Este ceva specific păcănelelor cu motor Megaways, iar în cazul unui asemenea joc cel mai palpitant moment este când se activează funcția rotiri gratuite. Atunci o rotire norocoasă aduce câștiguri de până la 6584 X miza. Însă, volatilitatea este ridicată, RTP-ul 95.84% și o grilă de joc formată din 6 role și 7 rânduri.

Hell Mania

SYNOT și-a făcut un nume și cele mai multe dintre jocurile sale se pot juca prin prisma platformei Mr. Bit. Hell Mania este un asemenea joc în care principalul personaj este femeie roșcată cu coarne. Focoasă femeie este simbol Wild și atunci când apare se extinde pe întreaga rolă. Volatilitatea este medie, RTP-ul 96.06%, iar o rotire norocoasă atrage după sine un câștig de maximum 1024 X miza. 5 role, 3 rânduri și 5 linii de plată alcătuiesc grila de joc, dar grafica este superioară, iar tema interesantă pentru anumiți jucători.

Duck of Luck

Slotul Duck of Luck sau tradus "Rața de Aur" raportat la simbolul top al jocului este un produs care poartă amprenta CT Gaming. A apărut în anul 2014 și surprinde foarte mult printr-o temă asiatică și un premiu de top ce ajunge până la 6000 X miza. Poți avea parte de lucrul acesta prin intermediul unei grile de joc formată din cinci role, trei rânduri și 25 de rotiri gratuite. Volatilitatea medie spre ridicată este doar o atenționare că acele câștiguri mari se vor acorda foarte rar. De asemenea, RTP-ul 94.05% este cu mult sub media industriei.

Kiss Reels of Rock

Slotul Kiss Reels of Rock este un joc de păcănele online care este închinat legendarei trupe de rock cunoscută drept KISS. Ecranul jocului imită un concert al trupei, iar grila de joc se joacă după o schemă 2-3-4-4-3-2, cât și 576 de linii de plată. Mizele pleacă de la câțiva bani și ajung la câteva sute de lei per învârtire, dar punctul de atracție este câștigul maxim care atinge 50000 X miza. Volatilitatea este ridicată, RTP-ul 94.2%, ceea ce anunță că jocul Kiss Reels Of Rock este unul mai mult pentru amuzament.

Strategie pentru a câștiga la păcănele

Jocurile de păcănele se joacă pentru distracție, dar și pentru obținerea unor câștiguri. La o primă impresie pare o rețetă de succes pentru că un câștig maxim al unui joc ajunge la sume amețitoare și mizele sunt accesibile tuturor jucătorilor, însă până acum nu s-a descoperit rețeta prin care să poți câștiga pe termen lung jucând la păcănele. Este un joc unde norocul este singurul care decide când, cum și cât câștigi, însă cu toate acestea există câteva strategii prin care sesiunea poate să fie exact pe măsura așteptărilor. Iată care sunt aceste mici strategii:

Rulează bonusurile la jocurile cu volatilitate scăzută și multe linii de plată

În momentul în care un utilizator deschide cont pe o platformă de jocuri de noroc are posibilitatea de a obține un bonus de bun venit generos, dar care se supune unor condiții de rulaj. Ei bine, pentru a face lucrul acesta este indicat să se caute sloturi cu multe linii de plată și volatilitatea scăzută pentru că acolo câștigurile repetate sunt dese. În definitiv asta este tot ce contează, cu atât mai mult când rulajul trebuie îndeplinit contratimp.

Nu juca la recuperare

Jocul la recuperare este cea mai mare greșeală pe care un jucător o poate face atunci când alege să joace la păcănele. De ce? Pentru că o sumă de bani pierdută este pierdută și nimic nu garantează că o nouă alimentare a contului de jucător garantează recuperarea sumei pierdute în primă instanță. Este demonstrat că cine face lucrul acesta și poate recuperează suma pierdut, nu se oprește acolo și ajunge de cele mai multe ori să piardă totul.

Configurează contul și limitează contul

Avantajele de a juca online sunt nenumărate, dar unul exponențial este configurarea contului de jucător. I se oferă posibilitatea jucătorului de a selecta suma de bani care trece prin contul său în decursul unei anumite perioade timp. Astfel, fie că vorbim despre o zi, săptămâni, luna, șase luni sau un an, jucătorul poate impune limita în ceea ce privește alimentarea, cât și limita de pierdere sau dacă situația devine delicată să se autoexcludă temporar sau definitiv.

Blackjack

Se spune despre blackjack că este unul dintre jocurile de cazinou unde norocul și-l face jucătorul cu mâna lui, dar adevărul este undeva la mijloc. Într-adevăr, experiența își spune cuvântul în cele mai multe situații, iar pe măsură ce vei avansa îți vei da seama că strategiile implementate vor funcționa. Pe de altă parte, blackjack este un joc cu reguli și pe care trebuie să înveți când să le aplici pentru a avea parte de o sesiune de neuitat. Iată care este istoria jocului de blackjack, care sunt cele mai populare versiuni și câteva reguli de bază:

Istoria Blackjackului

Apariția jocului de blackjack este și acum disputată pentru că există voci care susțin că este derivat dintr-un joc de cărți englezesc numit "douăzeci și unu" (twenty-one în engleză), care la rândul său a fost adaptat după jocul francez "vingt-un". Totuși, cea mai plauzibilă variantă este cea în care își are rădăcinile în Spania, fiind remarcat și de autorul Miguel Cervantes în scrierile sale. "Novelas Ejemplares" este locul unde povestește despre înșelăciunile din Sevilla, o zonă unde se nume mult "ventiuna", cu reguli asemănătoare celui de blackjack. se întâmpla asta în urmă cu câteva sute de ani, respectiv în secolul XVI.

Popularitatea jocului a crescut enorm în urma introducerii lui în cazinourile din Franța, unde oamenii iubeau foarte mult jocurile cu cărți. Se trișa și foarte mult, ceea ce astăzi nici nu se poate pune problema prin intermediul unui cazino online deoarece totul este calculat la milimetru. A fost o perioadă când aproape se juca în fiecare casă de oameni înstăriți din Franța. A luat apoi drumul Marii Britanii, unde se juca versiunea în franceză. S-a întâmplat asta până spre începutul anilor 1800 când a ajuns și pe tărâm nord-american. Ei bine, odată ce a ajuns acolo a fost implementat un set de reguli care a și fost publicat în 1825 și blackjack-ul a început să prindă contur ca fiind varianta jocului "vingt-un", dar apărută și dezvoltată în America.

Regulile jocului de blackjack

Când spunem reguli nu trebuie să te gândești la ceva complicat ca și cum urmează să înveți pentru un examen important. În esență sunt ușor de învățat și în doar câteva minute ești familiarizat cu regulile de bază. Importante sunt acțiunile pe care jucătorul trebuie să le aibă în vedere la momentul oportun și care uneori pot transforma o mână necâștigătoare în una câștigătoare și va face să aibă parte de o sesiune de succes.

Reguli generale blackjack

Blackjack-ul se joacă pe runde, iar în timpul unei runde jucătorii se împart la masă, iar în fața lor pe masa de joc apar căsuțe. Fiecare masă din oferta Mr. Bit cazino online afișează mizele minime și maxime pe care jucătorii pot paria și pot face asta prin selectarea jetoanelor de diferite culori și valori. Odată ce lucrul acesta s-a stabilit și pariurile au fost plasate, dealerul care este reprezentantul cazinoului împarte câte două cărți cu fața în sus tuturor jucătorilor de la masă, chiar și lui, dar o carte nu este vizibilă pentru nimeni. Ale jucătorilor sunt vizibile pentru că în blackjack jucătorii nu se întrec între ei, ci singurul adversar este cazinoul (dealerul).

Principalul scop al jocului este să ai o mână mai bună decât a dealerului și lucrul acesta presupune a avea cărți cu o valoare totală mai mare decât mâna reprezentantului cazinoului Mr. Bit în cazul de față, dar nu mai mare de 21. Dacă depășește această sumă, mâna este pierdută automat, dar în schimb se poate câștiga și cu o valoare mai mică. După pariere și împărțirea cărților, jucătorii sunt invitați să acționeze și dacă doresc pot cere o carte sau mai multe pentru creșterea punctajului, fie pot alege să stea sau să împartă mână, chiar să se predea, dar ajungem imediat la toate acestea.

Blackjack (21) este cea mai bună mână și plătește cel mai bine comparativ cu oricare altă combinație. Este alcătuită dintr-un As și oricare carte cu valoarea 10 (Decar, Valet, Damă sau Popă). Atenție, se numește blackjack doar dacă este obținut cu primele două cărți și este considerată mâna supremă din joc. Decar, Valet, Damă și Popă au toate valoarea 10, iar singura carte cu dublă valoare (10 sau 1, după caz) este As-ul. Acesta din urmă se poate combina cu toate cărțile de la masă și într-o mână cu 8 + As, atunci poate valora 19 și indicat ar fi ca jucătorul să stea, iar dacă dorește să mai tragă o carte, atunci se presupune că optează pentru As să valoreze 1 și atunci în mână va avea 9.

Plățile în jocul de blacjack

Ei bine, dacă la păcănele sau loterie se pot obține câștiguri mult mai mare raportate la miză, în jocul de blackjack câștigul este de 1 la 1, adică se dublează pariul făcut dacă vei câștiga. În funcție de versiune, dacă a "Blackjack", atunci dacă mizezi 10 lei, vei primi 30 de lei față de 20 atât cât primeai dacă erai mai bună la finalul rundei fără a avea combinație supremă de cărți. Există și varianta remizei, iar în cazul acesta când vine vorba despre plăți, jucătorii primesc înapoi banii pariați, nimic în plus sau în minus.

Când și cum să aplici regulile în jocul de blackjack

Acum că te-ai lămurit cât de simplu este jocul de blackjack este momentul să înveți când și cum trebuie să acționezi pentru a avea parte de o sesiune extraordinară. Există câteva tipuri de pariuri pe care jucătorul le are la  dispoziție și le poate folosi după împărțirea primelor două cărți: split, surrender, cere carte, oprește-te, dublează. Totodată, ele sunt acțiunile care își pot salva sesiunea și transformă mâna din una ce pare necâștigătoare, în una câștigătoare.

Split (împărțire)

Decizia de a face "Split" se poate lua doar în anumite circumstanțe și transformă mâna în două mâini, ceea ce crește și șansa de a câștiga. În momentul în care jucătorul apelează la acest tip de pariu, i se oferă șansa de a paria suplimentar cu aceeași miză folosită în prima mână.  Se face "Split" atunci când primești două cărți de același rang precum Decar - Popă, Decar - Damă, Opt-Opt. Un mic dezavantaj al opțiunii de Split apare atunci când se apelează la acest pariu și vrea să împartă Așii. În acel moment există restricții în privința cărților suplimentare cerute și primește doar o singură carte la cerere.

Surrender

Această acțiune este disponibilă doar în anumite versiuni ale jocului și permite jucătorului să poată renunța la mâna, ceea ce îi oferă șansa de a recupera 50% din valoarea pariului inițial. Această decizie este potrivită atunci când șansele de a pierde în fața dealerului sunt foarte mari.

Cere carte

Solicitarea unei cărți suplimentare apare atunci când jucătorul vrea doar să își îmbunătățească mâna. Se pot cere atâtea cărți câte consideră fiecare jucător, deși există câteva instrucțiuni și în sensul acesta. Nu este indicat să fie solicitată carte dacă miza cărților deja primite este 16 sau mai mare.

Oprește-te

Când punctajul este 21 sau mai mic, jucătorul poate decide că este momentul să se oprească.

Dublarea pariului

Se poate efectua un pariu suplimentar care este egal cu cel inițial, totul în schimbul unei cărți suplimentare pentru fiecare mână, iar apoi te oprești.

Asigurare

Sunt versiuni de blackjack unde pariul "asigurare" este permis doar atunci când prima carte a dealerului este As. În acel moment poți paria jumătate din valoarea pariului inițial și în contextul acesta dacă vei câștiga primești o plată de 2 la 1 doar dacă dealerul face "blackjack". Dacă se întâmplă lucrul acesta vei avea fondurile de la începutul mâinii.

Versiuni ale jocului de blackjack

Blackjack american

Cea mai răspândită versiune de blackjack, varianta americană se întâlnește atât în sălile de jocuri, cât și în cazinourile online. Este acel joc unde se folosesc între 6 și 8 pachete de cărți, iar scopul jucătorului este să obțină 21 sau cât mai aproape fără ca această valoare să fie depășită.

Blackjack european

Ușor comparat cu blackjackul american, blackjack european are câteva elemente diferite. Nu este permisă renunțarea, iar dublarea se poate face doar atunci când mâna valorează 9, 10 sau 11.

Vegas Strip Blackjack

Poartă această denumire datorită succesului avut în cazinourile din Las Vegas și diferența față de celelalte versiuni. Spre exemplu, poți să împarți un total de patru mâini sau chiar există posibilitatea de a dubla pe oricare dintre mâinile rezultate după împărțire.

Blackjack Progresiv

Regulile sunt identice cu celelalte versiuni, singura diferență este că există un jackpot progresiv care crește pe măsură ce se plasează un nou pariu. Valoarea lui diferă, dar poate ajunge și la câteva mii de euro.

Blackjack Atlantic City

Jucată în Atlantic City, versiunea aceasta este ușor diferită față de versiunea americană prin faptul că așii se împart o singură dată. Mai mult, jucătorii împart diferite mâini cu valoarea totală de 10 puncte comparativ cu alte versiuni, precum cea europeană.

Blackjack multiple hand

În această versiune jucătorii pot juca simultan până la 5 mâini și cresc șansele de a obține un câștig mai mare dintr-o singură mână.

Strategii folosite în jocul de blackjack

Strategia de bază este cea mai ușor de înțeles strategie a jocului și presupune analizarea fiecărui mâini proprii, cât și a cărții văzute a dealerului. Trebuie o reacție rapidă pentru că o rundă este cronometrată și pentru ca o acțiune să fie luată este nevoie de o analiză atentă.

Strategia perfectă este recomandată tuturor jucătorilor care vor să treacă la un alt nivel. La o primă vedere poate să fie greu de crezut pentru că este imposibil să fie perfectă, numele este doar pentru că vorbim despre o strategie mai complicată decât cea de bază. Se adaugă câteva reguli cum ar fi double down, asigurare și split, dar și detalii despre cum să gestionezi suma dedicată sesiunii de blackjack.

Numărarea cărților este o tehnică interzisă în anumite cazinouri, iar persoanele care sunt prinse că apelează la acest tertip sunt interzise. Este o strategie folosită pentru a determina dacă următoarea carte va fi favorabilă dealerului sau jucătorului. Se țin minte acele cărți care au fost deja împărțite. Prin stăpânirea acestei strategii pariezi mai puțin atunci când avantajul este mai mult de partea cazinoului decât al tău.

Acestea sunt doar o parte din acele jocuri populare care astăzi inundă cazinourile online și sălile de jocuri. Am încercat pe cât posibil să le dezbrăcăm de secrete și nu este tot. Urmează și a doua parte unde vine rândul pokerului, ruletei și a jocului de baccarat să fie prezentate.