Capitanul Spaniei a fost testat pozitiv cu virusul COVID

Doar cateva zile ne mai despart de startul EURO 2020, iar inevitabilul s-a produs. Este vorba despre faptul ca un jucator a fost testat pozitiv de COVID. Nu vorbim despre orice jucator, ci despre Sergio Busquets, capitanul Spaniei. 

Sergio Busquets are COVID inaintea EURO 2020 - cum afecteaza asta pregatirea echipei

Testul a fost efectuat dupa amicalul sustinut de Spania vineri seara impotriva Portugaliei, meci incheiat cu o remiza alba. Au fost testati si ceilalti jucatori ai Spaniei, insa doar Busquets a iesit pozitiv. Despre jucatorii portughezi nu avem inca vreo informatie, asta insemnand, teoretic, ca nu sunt probleme in lotul lor. 

Marti Spania are programat ultimul meci amical inaintea turneului final, contra Lituaniei. Avand in vedere situatia, intreg lotul Spaniei a intrat in carantina, multi dintre jucatori interactionand cu Sergio Busquets in ultimele zile. Astfel, contra Lituaniei Spania va trimite echipa Under-21, pe banca tehnica urmand sa ia loc Luis de la Fuente, antrenorul echipei de tineret. Sigur, jucatorii aflati in carantina se vor putea antrena in continuare, insa individual. 

Sergio Busquets are COVID inaintea EURO 2020, cu o saptamana pana la primul meci de la turneul final

La EURO 2020, Spania se afla in grupa E, alaturi de Suedia, Polonia si Slovacia. Primul meci il va disputa impotriva Suediei, pe 14 iunie. Regulamentul EURO 2020 spune ca echipelor lovite de cazuri de COVID li se pot amana meciurile pana la 48 ore. In acest timp, echipa respectiva poate selecta jucatori noi in lot. Sa spunem ca toate meciurile de la EURO 2020, inclusiv cele ale Spaniei, vor fi analizate intr-o sectiune speciala de pe site. De asemenea, la finalul fiecarei analize vom oferi si cateva pronosticuri.