Cand este bine sa plasam pariuri?

Orice parior trece prin momente mai bune si mai proaste la pariuri, cele proaste nefiind cauzate doar de ghinion, cum ne place noua sa ne mintim, ci si de alti factori.
 
Este bine stiut faptul ca majoritatea deciziilor bune se iau cand ai mintea limpede, asta fiind valabil mai cu seama in domeniul pariurilor sau in orice domeniu in care folosesti bani. De aceea, inainte de a plasa un pariu nu ar trebui sa fii distras de nimeni si nimic, asta mai ales in cazul in care plasezi pariuri live sau te asezi pentru un joc de poker online, acolo unde deciziile trebuie luate rapid. Sigur, in teorie suna bine acest deziderat, insa practica mereu ne da batai de cap.
 
Sursa foto: www.shutterstock.com
 

1. Analizeaza statistica​


Axandu-ne pe pariuri sportive, desigur ca este bine sa plasam pariuri dupa ce am studiat statistica acelei partide. Evident, cand spunem asta ne referim la statistica privind pariul pe care am dori sa-l plasam si nu la toate aspectele. Spre exemplu, daca dorim sa plasam un pariu pe numarul de goluri, ne uitam la golurile marcate de respectivele echipe acasa, respectiv in deplasare, contra unor adversare similare. Daca vrem sa mizam pe faptul ca un anumit jucator va marca, ne vom uita la prestatia avuta de el in ultimele meciuri si, eventual, la numarul de goluri reusit in ultima vreme de echipa pentru care acesta joaca.
 

2. Nu paria cand esti tensionat/obosit


Insa nu doar de statistica ar trebui sa tinem cont inainte de a plasa un pariu. Multi jucatori afirma ca pariurile reprezinta o metoda de relaxare, insa daca doresti sa castigi de pe urma lor te-am sfatui sa nu iei cuvintele mot-a-mot. In concluzie, nu ar trebui sa pariezi atunci cand esti tensionat sau cand vii obosit de la munca, liceu, facultate etc. . Daca vei miza in astfel de situatii, exista o probabilitate mare sa nu iei in calcul cel putin un aspect legat de statistica sau exista riscul de a nu analiza deloc partida, bazandu-te doar pe faimosul argument conform caruia ‘’echipa X este mai buna ca echipa Y, asadar nu are cum sa scape victoria’’.
 

3. Nu paria la nervi


Un alt moment in care ar trebui sa stai departe de pariuri il intalnim cand nervii pun stapanire pe noi, fie din cauza unui alt pariu pierdut anterior, fie din cauza unei discutii mai aprinse cu iubita ori din orice alt motiv. In aceste cazuri este probabil sa nu tii cont de nimic atunci cand pariezi si sa mizezi pe o cota mare, daca vorbim de pariuri sportive sau sa dai call la orice mana/sa incerci un bluff, daca vorbim de poker. In orice caz, sansele de castig sunt destul de mici daca te confrunti cu aceasta stare de spirit. Cel mai bine in acele moment este sa te ocupi de un lucru total opus pariurilor, care sa te ajute sa-ti iei gandul de la posibilitatea vreunui pariu.
 

4. Nu paria in mod subiectiv


Sunt des intalnite cazurile in care pariorii mizeaza pe victoria unei echipe/unui jucator doar pentru ca este vorba despre favorita/favoritul lui. Aceasta gandire nu este deloc una constructiva, mai ales daca echipa/jucatorul nu porneste cu prima sansa in acea confruntare. Indiferent cat de draga ti-ar fi acea echipa sau acel jucator, rezultatul final nu poate fi influentat in niciun fel de tine. In fond, pariurile se plaseaza sau ar trebui sa se plaseze cu mintea, nu cu inima.
 

5. Nu paria la recuperare​


Aceasta ni se pare cea mai mare greseala facuta de pariori, una ce te poate aduce la faliment foarte repede. In momentul in care traversezi o perioada proasta la pariuri, fie ca vorbim despre cele sportive sau despre poker, creste probabilitatea de a paria haotic, uneori chiar fara niciun fel de logica. Daca prima data ai fost norocos, iar pariul tau haotic a fost castigator, cu siguranta nu vei avea acelasi noroc de fiecare data si, mai devreme sau mai tarziu, vei ajunge la faliment daca vei continua cu pariurile haotice la recuperare. In acest caz trebuie sa te impaci cu pierderea, sa o iei de la capat si/sau sa iei o pauza de la pariuri.
 

6. Nu paria in criza de timp


Nu de putine ori, inainte de a pleca undeva, ne asezam in fata calculatorului/a telefonului pentru a plasa unul sau mai multe bilete pentru acea zi sau chiar pentru a juca live la pariuri sportive. Cu cat esti mai presat de timp, cu atat tinzi sa treci peste unele aspecte (statistici ale meciului) care, in acel moment, nu ti se par interesante, dar care, de fapt, sunt foarte utile. Vei alege pariurile cu un simt al raspunderii mai ridicat in cazul in care nu esti presat de timp si vei analiza partida asa cum o face un adevarat profesionist.
 

7. Pariaza pe meciurile pe care le poti vedea


Acest ultim punct se refera mai ales la pariurile live. Sansele de a plasa un pariu live castigator cresc daca te-ai uitat la acel meci cel putin in ultimele 15-20 minute. In acest interval vei fi observat in ce directie se indreapta jocul si cu siguranta vei gasi cel putin un pariu pe care il consideri castigator.

O casa de pariuri ce beneficiaza de o oferta bogata in ceea ce priveste pariurile live este aceasta >>>
 
In concluzie, pariurile nu pot fi efectuate oricand, ci doar cand ai o stare de spirit buna. De asemenea, nimeni si nimic nu trebuie sa te deranjeze/sa iti distraga atentia de la activitatea de pariere.