Bundesliga se reia in data de 15 mai 2020

Intr-un noian de stiri contradictorii despre sportul interzis de pandemia de Coronavirus, apare, iata, si o raza de lumina pentru fanii sportului, ai fotbalului, in special.

In data de 6 mai este programata o sedinta a guvernului Germaniei, urmata, pe 7 mai, de reunirea reprezentantilor reprezentantilor celor 36 de cluburi din primele doua ligi din Germania. Astfel, se va parafa, cel mai probabil, reluarea Bundesligii din data de 15 mai 2020.

Intr-o faza preliminara, premierii landurilor federale germane si-au dat deja acordul pentru reluarea primei ligi de fotbal germane. 

  Bundesliga reincepe pe 15 mai 2020

Pana la urma, se pare ca aceasta aprobare a reluarii fotbalului in Germania este o consecinta fireasca a faptului ca nemtii sunt cei care un inregistrat cele mai mari progrese in oprirea raspandirii Coronavirusului, dintre toate tarile Europei.

Echipele de fotbal din Bundesliga se antrenează deja, in conditii speciale, de la jumatatea lunii aprilie, iar toti jucatorii si membbrii sataff-urilor echipelor au facut deja teste de depistare a Coronavirusului.

Desi  au fost depistate zece cazuri de Coronavirus la nivelul celor 36 de cluburi din primele doua ligi germane, Bundesliga si Zweite Bundesliga, s-au luat masuri punctuale de izolare si tratare a celor gasiti pozitiv.

Sigur ca se vor lua masuri speciale de protectie. Meciurile se vor juca fara spectatori,  se pare ca se vor purta masti speciale de protectie, dar important este ca pasul spre reluarea activitatii fotbalistice a fost facut.

In Bundesliga mai sunt de disputat noua etape din aceasta editie de campionat. Bayern Munchen conduce in clasament, cu 55 de puncte, iar locurile urmatoare sunt ocupate de Borussia Dortmund si de Leipzig, cu 51 si, respectiv, 50 de puncte. Batalia fotbalistica este deschisa, atat la varful clasamentului, cat si in lupta pentru evitarea retrogradarii. Cel mai important este insa semnalul care se da, ca viata si sportul dupa Coronavirus revin, incet-incet, la normal.

Sa vedem ce se va intampla, sa speram ca totul va merge bine, iar fotbalul va reveni in tot mai multe tari care conteaza in fotbal.

Sursa foto:Bundesliga.com