Biletul zilei tenis 22 mai 2019

Turneele de la Geneva si Lyon sunt ultimele la care jucatorii de top ai tenisului se pot pregati pentru marea competitie de Grand Slam de la Roland Garros. Am ales pentru biletul zilei cate un meci de la fiecare dintre aceste turnee.

Nicolas Jarry vs Denis Kudla

Turneul de la Geneva, optimi de finala...

Chilianul Jarry, 23 de ani, locul 71 ATP are un procent de victorii pe zgura de peste 60% in cariera si un bilant de opt victorii si opt infrangeri in acest sezon. A reusit sa ajunga in sferturi de finala la turneul de la Barcelona, unde i-a invins pe Grigor Dimitrov si pe Alex Zverev. In primul tur al turneului de la Geneva l-a invins pe australianul Ebden, in minim de seturi. Jarry este foarte inalt, are aproape doi metri si are atuul serviciului. E adevarat, serviciul nu are o la fel de mare importanta pe zgura asa cum are pe hard, dar este totusi o arma pe care Jarry a folosit-o cu succes si in meciul cu Ebden.

Denis Kudla este un american de 26 de ani, locul 80 ATP, care incearca sa joace si pe zgura, desi, genetic, e facut sa joace pe hard, ca orice american crescut in tenis pe suprafete dure. In acest an are doua victorii si cinci infrangeri pe zgura, reusind sa casutige la Edmund si aici , la Geneva, la Jordan Thompson, in primul tur.

Jarry este zguristul sadea aici, voi merge pe victoria sa.

Nikoloz Basilashvili vs Tristan Lamasine

Turneul de la Lyon, optimi de finala...

Georgianul Basilashvili este un "all court player", desi cariera sa a fost construita pe zgura, poate chiar incepand cu turneul de la Bucuresti de acum sase ani. Acum, la 27 de ani, este pe locul 18 ATP si este favorit principal la Lyon. In acest an, are in palmares trei victorii si patru infrangeri, reusind sa lege doua succese saptamana trecuta la Roma, in fata lui Fucsovics si Djere.

Francesul Lamasine, locul 275 ATP este lucky loser la acest turneu. A pierdut in calificari, in trei seturi, la pustiul italian de 17 ani Jannik Sinner. A avut totusi acces pe tablou datorita retragerilor si chiar in primul tur si-a luat revansa in fata lui Sinner, tot in trei seturi. Sunt trei victorii si sase infrangeri pentru Tristan in acest sezon, dar acesta este primul turneu ATP la care participa in acest an, pana acum jucand doar challenger-uri.

Aleg victorie Nikoloz aici, nivelul de joc este diferit, vizibil diferit.

Iata biletul zilei din tenis, de la Betano, pentru ziua de miercuri, 22 mai 2019:

Pregatiti-va pentru Roland Garros, va spun, vom avea mule ponturi pe site.