Belgia - Suedia | Cote la pariuri, ponturi si informatii

În grupa F a preliminariilor pentru campionatul european din Germania, de anul viitor, naţionala Belgiei primeşte vizita Suediei, în runda a 8-a. Partida se joacă luni, 16 octombrie, de la 21:45 şi va putea fi urmărită în transmisiune directă pe posturile Digi Sport 3 şi Prima Sport 3.

Belgia are deja asigurată calificarea la Euro2024

Reprezentativa Belgiei e prima în grupa F, cu 16 puncte şi în cel mai recent meci, jucat pe 13 octombrie, s-a impus cu 3-2 în faţa Austriei, a doua clasată. Belgienii vor juca fără niciun fel de stres cu Suedia, pentru că şi-au asigurat deja biletele pentru europeanul din Germania, de anul viitor.

Amadou Onana(suspendat), Leandro Trossard, Ameen Al-Dakhil,Koen Casteels, Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois (accidentaţi) vor lipsi din tabăra gazdelor.

Romelu Lukaku, actualmente jucătorul Romei, e cel mai bun marcator al preliminariilor, cu 9 goluri, depăşind astfel nume cu rezonanţă în fotbalul mondial, cum ar fi Ronaldo, Mbappe, Haaland sau Kane.

Selecţionerul Domenico Tedesco va încerca cu siguranţă să dea şanse şi altor jucători, mai ales în contextul în care echipa e calificată deja, dar sunt şi probleme de lot.

Un posibil 11 ar putea să îi includă pe Sels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Tielemans, Mangala, Vermeeren - Lukebakio, Lukaku, Doku.

Suedezii au şanse reduse de calificare

Suedia are o reprezentativă puternică, dar nu a reuşit să confirme în această campanie de calificare, aflându-se pe locul al treilea, cu doar şase puncte. Nordicii au pierdut cu 1-3 în faţa Austriei, iar şansele pentru ocuparea locului secund, ce duce de asemenea la Euro2024, s-au redus considerabil. Suedezii au pierdut meciul cu Belgia de la Stockholm, precum şi pe cele cu austriecii, astfel că e greu de crezut că vor fi ajutaţi de rezultatele indirecte.

Dacă Austria dispune de Azerbaijan la Baku merge de asemenea în Germania, iar Suedia mai poate spera la o eventuală calificare prin intermediului play-off-ului. Se anunţă oricum o luptă dură acolo, pentru că vor fi implicate 12 echipe pentru 3 locuri suplimentare.

Alexander Isak e accidentat, iar Isak Hien și Jesper Karlstrom nu mai fac parte din lotul selecţionat de Janne Andersson după ultimul eşec cu naţionala Austriei.

Viktor Gyokeres e principalul marcator al reprezentativei suedeze, cu 2 goluri.

La Bruxelles am putea avea o formulă a reprezentativei suedeze care să îi includă pe Olsen - Wahlqvist, Lindelof, Lagerbielke, Augustinsson - Kulusevski, Ekdal, K. Olsson, Karlsson - Claesson, Gyokeres.

Belgia vs. Suedia, informaţii şi statistici

  • Belgienii au 3 victorii în disputele directe cu echipa nordică, golaverajul fiind 6-1.
  • În meciul desfăşurat la Stockholm, pe 24 martie anul acesta, a fost 3-0 pentru belgieni.
  • Belgia nu a pierdut în 18 din ultimele 19 meciuri pe teren propriu. 
  • Suedia nu a câștigat niciunul din ultimele patru meciuri împotriva Belgiei.
  •  Ultima victorie a suedezilor datează din 4 octombrie 1961, din calificările pentru Cupa Mondială din 1962, desfăşurată în Chile. A fost atunci 2-0 pentru Suedia.
  • Belgianul Dodi Lukebakio are 3 pase de gol în aceste preliminarii.
  • Dejan Kulusevski are de asemenea 2 pase de gol pentru suedezi.
  • Belgia nu a primit gol în trei din ultimele cinci dispute din preliminarii.

Belgia - Suedia, ponturi la pariuri 

Avem o confruntare între două selecţionate aflate în posturi diferite, una e calificată, cealaltă mai are şanse, dar nu foarte mari. Indiferent  de context, e totuşi un meci de urmărit, chiar dacă vor lipsi jucători de valoare.Romelu Lukaku, cel mai bun marcator al preliminariilor, după cum am menţionat deja, va fi titular şi nu exclud posibilitatea ca el să marcheze şi în partida de luni seara, puteţi lua în calcul acest pronostic ca de obicei la casele de pariuri licenţiate.

Pe siteul nostru, în  centrul de pariere, veţi găsi de asemenea informaţii despre meciul Belgia vs. Suedia.