Avem noi etape in preliminariile CM 2018

De pe 23 martie pana in dimineata de 29 martie vom fi partasii unor noi etape in preliminariile CM 2018, unele formatii fiind foarte aproape de a obtine calificarea directa la turneul final sau, dupa caz, in barajul intercontinental.


 

Zona AFC


Vom incepe cu preliminariile din zona asiatica (AFC), acestea avand loc primele. Aici primele doua formatii din cele doua grupe se vor califica direct la turneul final, in vreme ce ocupantele locurilor 3 se vor duela intre ele pentru a se decide cine va avansa in barajul intercontinental cu a patra clasata din America Centrala si de Nord. In ambele grupe s-a scurs jumatate din cele 10 etape, in aceste zile avand loc nu una, ci doua runde.
 
Grupa A este condusa de Iran, care a reusit sa nu primeasca niciun gol in 5 partide, inscriind 4. La un punct in spate se afla Coreea de Sud, locul de play-off fiind ocupat de Uzbekistan, aflata la doua puncte de lider. Este putin probabil ca una din cele 3 sa fie ajunsa de Syria, Qatar sau China. In grupa B Arabia Saudita si Japonia se afla la egalitate de puncte, pozitia a treia fiind ocupata de Australia, iar a patra de Emiratele Arabe Unite, ambele regasindu-se la doar un punct in spatele primelor doua clasate.
 
Casa de pariuri Betano ofera cota 1.3 Iranului sa se claseze in top 2, 1.35 sud-coreenilor si 2.3 celor din Uzbekistan. Cat despre grupa B, Japonia are cota 1.4 in a se califica direct la CM, Australia 1.6, Arabia Saudita 1.8 si Emiratele Arabe Unite 3.5.
 

In CONCACAF suntem martorii unei surprize


In zona africana urmatoarea etapa se va disputa abia in luna august, astfel ca vom sari la grupa din America Centrala si de Nord (CONCACAF). Aici avem 6 echipe, primele 3 mergand direct la turneul final, pentru ca a patra, asa cum am spus mai sus, sa joace barajul intercontinental cu o formatie din Asia. Pana acum s-au disputat doar doua etape din grupa, Costa Rica acumuland maximum de puncte, marcand 6 goluri, reusind sa nu primeasca niciunul. In mod surprinzator, pe ultimul loc se afla SUA, care a marcat un singur gol, primind 6. Si in preliminariile CONCACAF se vor disputa doua etape in aceste zile. Aici Mexic are cota 1.05 de a termina in top 3, SUA 1.1, Costa Rica 1.2, Panama 3.00, Honduras 5.00 si Trinidad Tobago 15.0.
 
In ceea ce priveste preliminariile pentru Oceania (OFC) aici lucrurile par clare, Noua Zeelanda fiind cu multe clase peste celelalte echipe nationale. Asta in ciuda faptului ca in ultima etapa nu a obtinut decat o remiza alba cu Noua Caledonie. Nu credem ca va avea nicio problema in a castiga grupa si meciul cu echipa care va termina prima in cealalta grupa. Apoi va juca baraj intercontinental cu cea de-a cincea clasata din America de Sud, aici avand insa o sansa redusa de a se califica la turneul final.
 

Brazilienii sunt aproape calificati


In America de Sud (CONMEBOL) s-au scurs 12 etape din cele 18 programate. Aici primele 4 vor obtine biletul catre CM 2018, in vreme ce a cincea va juca baraj intercontinental cu Noua Zeelanda. Deocamdata pe pozitia a cincea se afla, in mod surprinzator, Argentina, aceasta fiind la 8 puncte de liderul Brazilia. In aceste zile se vor disputa doua etape in CONMEBOL, nefiind exclus ca, la sfarsitul lor, brazilienii sa fie calificati la turneul final. Brazilia este urmata la 4 puncte de Uruguay si la 7 puncte de Ecuador, respectiv Chile. Casa de pariuri Betano ofera cota 1.5 ca Argentina sa fie in top 4 la sfarsitul calificarilor, lucru care opinam ca se va intampla. Vorbim, pana la urma, de finalista CM 2014.
 

Misiune grea pentru ‘’tricolori’’


Special am lasat la urma preliminariile CM din zona europeana, acolo unde in toate cele 9 grupe s-au disputat 4 din cele 10 etape. Aici prima clasata din fiecare grupa va merge direct la turneul final, in vreme ce primele 8 echipe de pe pozitia secunda se vor duela in play-off. In grupa E Romania nu sta deloc bine, aflandu-se abia pe pozitia a patra, la 5 puncte de liderul Polonia, la doua puncte in spatele Muntenegrului si la unul in spatele Danemarcei, impotriva careia va juca duminica pe teren propriu. Betano o vede favorita pe Polonia la castigarea grupei, acordandu-i cota 1.75. Ea este urmata de Danemarca (4.35), Muntenegru (6.00) si Romania (9.00).
 
Grupa A este condusa de Franta, care are 10 puncte, 3 mai multe decat Olanda si Suedia si 4 in fata Bulgariei. Betano ii ofera cota 1.35 Frantei sa incheie prima in grupa, Olandei 4.00 si Suediei 12.0. In grupa B lucrurile par interesante, Elvetia fiind lider cu maximum de puncte, urmata de Portugalia cu 9 puncte si Ungaria cu 7 puncte. Conform Betano, Elvetia este usor favorita la castigarea grupei, avand cota 1.8, aceasta fiind urmata de Portugalia (1.9) si Ungaria (35.0).
 
In grupa C Germania nu are nicio problema in a castiga grupa, aceasta obtinand maximum de puncte, reusind sa nu primeasca niciun gol. Interesant este ca pentru pozitia a doua se bat Irlanda de Nord si Azerbaijan, ambele cu 7 puncte.  Grupa D este condusa de Irlanda cu 10 puncte, urmata de Serbia cu 8 puncte si de Tara Galilor cu 6 puncte, interesant fiind ca niciuna dintre cele 3 nu a suferit vreo infrangere. Aici Betano o vede ca favorita la castigarea grupei pe Irlanda (2.75), urmata indeaproape de Serbia (2.8) si de Tara Galilor (3.5). Parca ne face cu ochiul cota galezilor.
 
In grupa F Anglia conduce avand 10 puncte, urmata de Slovenia cu 8 puncte si Slovacia cu 6 puncte.  Nu credem ca se pune problema castigatoarei acestei grupe, Betano acordandu-i cota 1.1 Angliei. In grupa G Spania si Italia se afla la egalitate de puncte, urmate fiind de Israel, aflata 1 punct in spate. Spania este cotata cu 1.35, fata de 3.00, cat este cota Italiei.
 
In grupa H Belgia pare a nu avea niciun fel de probleme in fata Greciei si a Bosniei, aceasta marcand nu mai putin de 21 goluri, primind unul singur. Cota la Betano pentru victoria finala a belgienilor este 1.12, in vreme ce Bosnia si Grecia au cota 10.0. In fine, grupa I este condusa de Croatia cu 10 puncte, aceasta marcand 10 goluri, primind unul singur. Croatii sunt urmati de ucrainieni cu 8 puncte, de islandezi cu 7 puncte, turcii avand 5 puncte. Betano ii vede favoriti pe croati, carora le acorda cota 1.85 la victoria finala. Ucraina este cotata cu 3.5, Islanda cu 7.00, iar Turcia cu 8.00.  
 
Imagine feat: www.fifa.com