Avem 4 competitii internationale de fotbal pe continente diferite in aceasta perioada

Celor care se ingrijorau ca vom avea parte de o vara modesta din punct de vedere fotbalistic le spunem sa stea linistiti. Astfel, daca in prima jumatate a lunii iunie am asistat la doua etape ale preliminariilor Campionatului European, la fazele finale ale Ligii Natiunilor si la Campionatul Mondial sub 20 ani, in a doua jumatate a lunii ne asteapta inca 4 competitii.

Vremea schimbarii in Cupa Africii

Este vorba despre Copa America, Cupa Africii pe Natiuni, Gold Cup si Campionatul European sub 21 ani, la care s-a calificat si selectionata Romaniei dupa 20 ani. Pana acum Cupa Africii se desfasura iarna, insa in acea perioada majoritatea ligilor europene era in plina desfasurare, iar anumite echipe, in special din Ligue 1, aveau mult de suferit prin prisma plecarii jucatorilor africani. Acum au mutat competitia vara, cand temperaturile sunt destul de ridicate, aspect ce probabil va duce la o lipsa de spectacol si, implicit, de goluri. Tot pentru prima data in istorie competitia s-a extins, aliniind la start 24 echipe.

Grupa foarte grea pentru Romania la Europeanul de Tineret

In ceea ce priveste Campionatul European sub 21 ani, din editia precedenta (cea din 2017) s-a schimbat sistemul, adaugandu-se o grupa de 4 echipe. Astfel, in semifinale se va califica prima echipa din fiecare dintre cele 3 grupe, la care se adauga echipa cu punctajul cel mai bun de pe pozitia a doua. Romania are sanse de calificare aperoape nule, avand in vedere ca adversare in grupa vor fi Anglia, Franta si Croatia. La fel de adevarat este ca din 2006 Franta nu a mai patruns in semifinale.

Gold Cup, o afacere in doi

Pentru prima oara in istorie, Gold Cup se organizeaza in 3 tari. Este vorba despre SUA, Costa Rica si Jamaica. Ultima dintre ele a fost surpriza placuta in precedentele doua editii de Gold Cup, cand a ajuns in finala, invinsa fiind de Mexic, respectiv SUA. De altfel, dintre cele 14 editii disputate pana acum, 13 au fost castigate de Mexic si SUA, mexicanii conducand cu 7-6. Fata de precedentele editii, cand participau 12 echipe, la aceasta editie de Gold Cup vom avea 16 formatii.

Doi “intrusi” in Copa America

Din 1993 doua echipe din alte confederatii (de multe ori America Centrala si de Nord) sunt invitate la Copa America. De aceasta data ambele echipe provin din Asia, numindu-se Japonia si Qatar. Japonia a fost invitata si in 2015, dar a refuzat invitatia. Ultima oara cand niponii au participat la Copa America in calitate de invitati se intampla in 1999, cand nu treceau de faza grupelor. Editia viitoare vor fi invitate alte doua echipe care joaca in Cupa Asiei. Este vorba despre Qatar si Australia.

Copa America – aceeasi favorita de decenii intregi

Brazilia are 8 titluri la Copa America, ultimul in 2007. In ultimele 3 editii nu numai ca nu a ridicat trofeul, insa nici macar nu a ajuns in faza semifinalelor. Acum brazilienii trec printr-o perioada foarte buna, meritandu-si statutul de favoriti, in ciuda accidentarii lui Neymar. Cealalta mare echipa din America de Sud, Argentina, nu a mai castigat Copa America din 1993. Nici acum nu are un lot prea puternic, insa se asteapta mult de la ofensiva formata din Aguero si Messi. Va fi interesant de vazut ce va face nationala Columbiei, acolo unde antrenor este Carlos Queiroz, fost manager la Real Madrid.

Mexicanii au lasat acasa cateva piese de baza

La Gold Cup Mexic este usor favorita in fata SUA la pariuri, insa sunt sanse mari ca americanii sa-i egaleze pe mexicani la numarul de trofee obtinute. Asta deoarece antrenorul “Tata” Martino, fost la Barcelona, i-a lasat acasa, din motive personale sau obligat de accidentari, pe Javi ”Chicharito” Hernandez, Hector Herrera, Carlos Vela si Jesus Corona. Totusi, nici SUA nu merge grozav in ultimii ani, dovada fiind faptul ca nu a reusit sa se califice la ultima editie de Campionat Mondial.

Ivorienii au cazut mult in ultimii ani

Inainte de startul unei Cupe a Africii pe Natiuni, eram obisnuiti sa o vedem pe Coasta de Fildes favorita principala la pariuri. Acum nu mai este asa, fiind cotata cu a cincea sansa la trofeu. Acum de la gazda acestui turneu, Egipt, se asteapta o figura frumoasa, iar cu un Mohamed Salah in forma maxima egiptenii ar putea cuceri primul trofeu al Cupei Africii din 2010 incoace.

Datorita pariurilor antepost ne putem alege cu o cota totala frumoasa pe bilet

La cateva zile distanta vor incepe patru turnee de fotbal intre echipe nationale. Primul meci din Copa America va avea loc in dimineata de 15 iunie, primele meciuri de Gold Cup in dimineata de 16 iunie. Tot pe 16 iunie, insa seara, se vor desfasura primele meciuri si de la Campionatul European sub 21 ani, in vreme ce prima partida din Cupa Africii pe Natiuni va avea loc pe 21 iunie. La casa online Betano vei gasi foarte multe pariuri, atat pentru fiecare meci in parte, cat si antepost.

Aici Brazilia porneste favorita principala la castigarea Copa America, avand cota 2.2, urmata fiind de Argentina (4.5), respectiv Columbia si Uruguay (9.00). La Gold Cup Mexic are cota 2.35 pentru castigarea trofeului, in timp ce SUA este cotata cu 2.5. Costa Rica este urmatoarea favorita, cu o cota de 9.00. Campionatul European sub 21 ani pare cea mai stransa competitie dintre cele 4, Anglia  pornind cu prima sansa, avand o cota de 5.25, urmata fiind de Germania (5.5), Spania (5.75), Franta (6.00) si Italia (6.5). In ceea ce priveste Cupa Africii pe Natiuni, gazda Egipt porneste favorita principala la cucerirea trofeului, avand cota 5.5. Ea este urmata de Senegal (7.00) si de Ghana (7.5).

Pariaza pe favoritele tale in cele 4 competitii >>>