Australian Open 2021 - analiza si pont tenis Osaka vs Brady

Salutare, Rafa aici, ca in fiecare zi cu tenis minunat de la Australian Open 2021

Astazi am vazut cum Stefanos Tsitsipas nu a putut trai prea mult cu gloria eliminarii lui Rafa si s-a prabusit sub loviturile strasnice ale acestui vajnic rus numit Daniil Medvedev. Despre Daniil vom mai vorbi insa, dar maine. Acum, in prim plan sunt fetele...

Australian Open 2021 - Naomi Osaka vs Jennifer Brady

Naomi Osaka si Jennifer Brady vor juca finala feminină de la Australian Open 2021.

Sa spunem ca pe Naomi se astepta lumea sa o vada aici. Dincolo de alegerile ei vestimentare cel putin discutabile, tenisul ei e efervescent, ca o sticla de sampanie eliberata de stres.

Nu pot uita, totusi, ca Muguruza a condus-o in setul decisiv cu 5-3 si 40-15.  Naomi a supravietuit acestor doua mingi de meci facandu-si ea insasi acele puncte, neasteptand mila cereasca sau greseala lui Garbine.

Mai este vorba si de serviciu, un aspect vital la un meci ce se joaca pe suprafata hard. Asadar, Naomi Osaka a servit 43 de asi in sase meciuri de pana acum si si-a pierdut serviciul de opt ori in total. In niciunul dintre meciurile jucate Naomi nu a avut un procentaj mai mic de 70% la punctele obtinute pe primul serviciu. Iata o arma cu adevarat redutabila pentru Osaka.

Americanca Jennifer Brady are 25 de ani si e pentru prima data intr-o finala de Grand Slam. Asa cum mai spuneam pe aici, jocul lui Jennifer pe suprafete hard din ultima vreme anunta oarecum aceasta falnica performanta.

Nici Brady nu sta rau cu serviciul, ba dimpotriva, as spune. Ea a servit 32 de asi in total si si-a pierdut de noua ori serviciul in cele sase meciuri jucate. Doar in meciul impotriva Karolinei Muchova, in semifinala, Jennifer a obtinut un procentaj sub 70% la punctele castigate cu primul serviciu ( procentul a fost de 69%).

Naomi si Jennifer au un joc asemanator, cu lovituri puternice, cu multe lovituri castigatoare, dar si cu greseli nefortate.

Eu mă aștept ca Jennifer sa lupte cu toate energiile pentru sansa ei. Arme are destule, sper sa stea bine si cu capul. Ma gandesc sa va propun aici, ca optiune de pariere, un «over 18,5 ghemuri».

Bafta si ne citim si maine! :)