Au sosit cotele pentru grupele EURO 2020

In ultima zi a lunii noiembrie s-a aflat componenta celor 6 grupe de la EURO 2020, putand sa plasam pariuri antepost referitoare la turneul final. 

Tragerea la sorti a avut loc la Bucuresti, oras care va gazdui 4 meciuri la EURO 2020. Este vorba despre 3 meciuri din grupa C, la care se adauga unul din optimi. Daca ar fi sa se califice din play-off, Romania ar pica in grupa C, alaturi de Olanda, Austria si Ucraina. In grupa A se vor intalni Turcia, Tara Galilor, Italia si Elvetia, in grupa B le vom avea pe Danemarca, Finlanda, Belgia si Rusia. De punctat ca Finlanda se afla la primul ei Campionat European. 

Grupa D le va avea ca adversare pe Anglia, Croatia, Cehia si invingatoarea play-offului din liga C. In grupa E favorita este Spania, care le va intalni pe Suedia, Polonia si invingatoarea play-offului din liga B. De departe cea mai incandescenta grupa este ultima, unde le vom avea pe Franta, Germania, Portugalia si, speram noi, invingatoarea play-offului ligii D. Turneul final va incepe pe 12 iunie si se va incheia pe 12 iulie. Coincidenta sau nu, 12 este si numarul stadioanelor care vor gazdui meciuri la EURO 2020. Sunt 6 grupe, asta insemnand ca in optimi se vor califica primele doua din grupe, la care adaugam cele mai bune 4 echipe de pe pozitia a treia. 

Echipe care se bat pentru cele 4 locuri ramase libere

In acest moment stim doar 20 din cele 24 participante la turneul final. Pe celelalte 4 le vom afla in luna martie a anului viitor in urma unui play-off. Echipele din play-off au fost stabilite pe baza rezultatelor din Liga Natiunilor, dar si a clasamentului UEFA. Nu dorim sa ne batem capul prea mult si vom spune ca vor avea loc 4 play-offuri, fiecare avand doua semifinale si o finala. Castigatoarele celor 4 play-offuri se vor califica la EURO 2020. Meciurile nu se vor disputa pe teren neutru, ci pe terenul celei mai bine clasate din clasamentul UEFA.

In primul play-off, daca ne este permis sa folosim acest termen, una dintre semifinale va avea loc intre Bulgaria si Ungaria, iar a doua intre Islanda si Romania. Cum Islanda se afla inaintea noastra in clasamentul UEFA, semifinala in care suntem implicati se va disputa in Islanda. Daca ne vom califica in finala vom juca tot in deplasare. In cazul in care Romania va castiga acest play-off se va duce in grupa C la EURO 2020. Daca una dintre celelalte 3 echipe se va impune aceasta va ajunge in grupa F.

In al doilea play-off prima semifinala va avea loc intre Bosnia si Irlanda de Nord, iar a doua intre Slovacia si Irlanda. Finala va fi gazduita de castigatoarea primei semifinale. In prima semifinala al celui de-al treilea play-off Scotia o va intalni pe Israel, iar in cea de-a doua Serbia se va deplasa in Norvegia. Gazda finalei va fi castigatoarea dintre Norvegia si Serbia. 

In fine, in prima semifinala al celui de-al patrulea play-off Georgia va juca pe teren propriu cu Belarus, iar Macedonia de Nord va primi vizita celor de la Kosovo in cea de-a doua semifinala. Ultimul act va fi gazduit de invingatoarea primei semifinale. Pe 26 martie vor avea loc semifinalele tuturor play-offurilor, iar finalele pe 31 martie. 

Meciuri gazduite de Arena Nationala

Dupa cum am spus mai sus, Romania va gazdui 4 partide de la EURO 2020. Stadionul pe care se vor disputa partidele este Arena Nationala din Bucuresti. Prima va avea loc pe 14 iunie intre Austria si Romania sau, daca nu se califica, castigatoarea celui de-al patrulea play-off. Al doilea meci se va disputa pe 18 iunie, cand Ucraina va intalni Romania sau invingatoarea celui de-al patrulea play-off, in vreme ce pe 22 iunie Ucraina o va intalni pe Austria. 

In optimi avem ocazia de a vedea una sau chiar doua echipe mari pe Arena Nationala. Asta deoarece invingatoarea grupei F va intalni echipa de pe locul 3 din grupa A, B sau C. Asadar, vom vedea pe Arena Nationala Franta, Germania sau Portugalia. Probabil Romania va fi cea care va juca impotriva ei daca se va clasa pe a treia pozitie din grupa C.

Romania porneste cu a treia sansa la castigarea play-offului 

Romania va avea o misiune foarte grea in Islanda, asta si datorita vremii capricioase de acolo. Casa de pariuri Betano o considera pe Islanda cu prima sansa (3.1), urmata de Ungaria (3.25), Romania (3.5) si Bulgaria (5.00). In cel de-al doilea play-off prima sansa o are Bosnia, urmata de Slovacia (3.5), Irlanda (4.5) si Irlanda de Nord (6.5). Din cel de-al treilea play-off prima sansa la a obtine biletele catre EURO 2020 o are Serbia (2.3), urmata de Norvegia (2.9), Scotia (4.5) si Israel (9.00). In fine, din cel de-al patrulea play-off cu prima sansa porneste Macedonia de Nord (3.00), urmata de Kosovo (3.5), Georgia (3.75) si Belarus (4.5).

Deja au aparut cotele la Betano pentru semifinalele din play-off. In meciul dintre Islanda si Romania, islandezii au cota 2.12 la victorie, iar “tricolorii” 3.45. Conform Betano, cea mai echilibrata partida din semifinalele play-offurilor se va disputa intre Norvegia si Serbia, iar cea mai dezechilibrata intre Scotia si Israel, la egalitate cu cea dintre Bosnia si Irlanda de Nord. 

Cote destul de ciudate pentru castigatoarea EURO 2020

Casa online Betano a dat dovada de promptitudine, aici gasind deja cote pentru meciurile din prima etapa. Vorbim despre aproape 200 optiuni pentru un meci si cu siguranta numarul lor va creste simtitor in perioada urmatoare. In afara acestora, Betano prezinta si pariuri antepost EURO 2020 privind castigatoarea finala, insa si castigatoarea unei grupe, respectiv echipele care se vor califica din grupa.

Prima sansa la castigarea grupelor o au Italia, Belgia, Olanda, Anglia, Spania si Germania. In ceea ce priveste cotele pentru castigarea EURO 2020 recunoastem ca am ramas putin surprinsi. Betano o considera favorita principala pe Anglia, careia ii este atribuita cota 5.00. Ea este urmata de Belgia (6.00), Franta, Olanda (8.00) si Germania, Spania, Italia (10.0).

Pariaza inca de acum pe turneul final pentru a profita de cotele mari