Atletico Madrid - Sevilla - ponturi La Liga pentru un meci "cu scântei"

Atletico Madrid - Sevilla (marți, ora 22:30, Digi Sport 1, Telekomsport și Look Plus) este meciul de care se leagă speranțele lui Real Madrid și Barcelona. Cei doi granzi ai Spaniei vor fi fanii andaluzilor, în speranța că formația lui Simeone nu se va desprinde în fruntea clasamentului.

Cu un punct peste Real și și 4 peste Barcelona în fruntea La Liga, Ateltico Madrid are trei meciuri mai puțin disputate. Acum, își joacă prima dintre restanțe, iar situația nu e ideală, dacă ne gândim la vremea din capitala Spaniei.

"Filomena" a modificat planurile lui Simeone înainte Atletico Madrid - Sevilla


Doar opt jucători ai lui Simeone au putut să-și părăsească casele și să meargă duminică la antrenamente din Boadilla del Monte, locul unde își are cartierul general Atletico.

Potrivit Marca, de vineri, când s-au antrenat într-o sală de sport, din cauza stratului de zăpadă care a acoperit terenul, jucătorii rojiblanco nu au mai putut face exerciții normale în formulă completă. Ei s-au pregătit doar individual, în baza programului indicat de stafful tehnic, în casele lor. Abia duminică, câțiva dintre fotbaliști (8, la număr) au ajuns în Boadilla del Monte și s-au antrenat oarecum centralizat.

Acestea sunt efectele furtunii și a ninsorilor abundente care au căzut vineri și sâmbăta în tot centrul Spaniei, care au provocat deja amânarea meciului lui Atletico Madrid împotriva lui Bilbao, de pe Wanda Metropolitano.

Acum, urmează întâlnirea cu Sevilla, amânată din prima etapă a campionatului din cauza participării până în august la competițiile europene pentru ambele echipe, iar La Liga nu a dat vreo informație nouă în legătură cu acest meci. Ca atare, se menține data programată pentru disputarea sa (marți), iar șansele să se joace sunt destul de ridicate: căderile de zăpadă au scăzut deja la Madrid, deși zăpada și gheața sunt încă prezente pe străzi. Totuși, prognoza indică temperaturi sub zero în zilele următoare, notează sursa citată.

De menționat că adversara, Sevilla, și-a programat abia pentru marți sosirea la Madrid; imediat după cazarea la un hotel, după o oră-două de odihnă, se va pleca spre Wanda Metropolitano.

Atletico Madrid - Sevilla | Forma de moment a liderului din Spania, statistici și rezultate

Eliminată la mijlocul săptămânii trecute din Cupa Spaniei, după o înfrângere puțin scontată contra modestei Cornella, formație de Liga a 3-a (scor 0-1), Atletico cu siguranță vrea revanșa.

Diego Simeone, tehnicianul de care se leagă ascensiunea lui Atletico Madrid din ultimul deceniu, a avut un discurs surprinzător, lăsând de înțeles că e posibil ca în sezonul viitor să nu mai fie pe banca tehnică a celor supranumiți "los colchoneros".

"Vom căuta soluții sezonul viitor, dacă vom mai fi aici. Lucrurile se schimbă mereu în fotbal, trebuie să fii mereu deschis la toate posibilitățile. Trebuie să fim deschiși la orice își dorește clubul", a spus Diego Simeone, la finalul meciului din Cupa Spaniei.

Totuși, Marca notează că atitudinea tehnicianului a venit strict pentru a-i conecta și mai mult pe jucători la campionat, seria excelentă avută în ultimele luni ducând la puțină relaxare. Antrenorul argentinian nu are de gând să plece, în timp ce oficialii clubului nici nu se gândesc să renunțe la serviciile lui. 

Atletico Madrid stă perfect în campionat, unde e lider, după 4 victorii la rând. Formația rojiblanco a fost învinsă o singură dată în ultimele 31 de partide în La Liga (21 victorii, 9 egaluri, o înfrângere). Pe teren propriu stă și mai bine, cu 42 meciuri fără vreun eșec (33 victorii, 9 egaluri).

În special în a doua repriză a meciurilor Atletico e foarte puternică, în 4 din ultimele 6 partide pe Wanda Metropolitano marcând de două ori în ultimele 45 de minute ale disputelor.

Pe teren propriu, formația lui Simeone e impresionantă: are 7 victorii și un egal, în actualul sezon, beneficiind de o apărare excepțională, care a primit un singur gol pe Wanda Metropolitano. În total, Atletico Madrid are 0,4 goluri primite/meci, fiind deținătoarea celei mai bune defensive din top 5 campionate ale Europei. 

Cheia ofensivei va fi la Luis Suarez, probabil, mai ales că Joao Felix e incert. Cel mai probabil, tânărul jucător adus de la Benfica va fi recuperat, dar nu se știe în aceste condiții dacă va putea da randamentul maxim. În schimb, uruguayanul venit de la Barcelona a reușit golul decisiv pentru "los colchoneros" în 3 din ultimele 4 partide, astfel că s-a transformat într-un adevărat talisman.

Lista de indisponibili a lui Simeone nu mai e la fel de plină ca în toamnă, echipa având destule soluții. Gimenez rămâne un mare semn de întrebare, dar există variante la nivel de fundași centrali, în cazul în care nu e recuperat. Trippier e în continuare suspendat, după ce s-a descoperit că a oferit informații prietenilor că pleacă la Ateltico Madrid de la Tottenham, aceștia plasând pariuri ulterior că mutarea se realizează. Nici Herrera nu va fi apt pentru disputa cu andaluzii, dar el nu intra în planurile staffului tehnic.

Sevilla vine la Madrid într-o formă excelentă

Atletico Madrid e fără îndoială una dintre cele mai în formă echipe din Europa, dar și adversara, Sevilla, este într-o perioadă de grație. Neînvinsă de 9 meciuri în toate competițiile (7 victorii și două egaluri), formația lui Julen Lopetegui este la doar două puncte de un loc de Champions League, obiectivul principal al sezonului.

Sevilla se descurcă excepțional în reprizele secunde din meciuri, în 8 din cele 9 victorii de până acum din La Liga neconducând la pauza disputelor. Contra lui Atletico Madrid, deși nu au reușit să se impună în ultimii ani, în campionat, andaluzii au reușit să înscrie în fiecare din ultimele 7 partide directe în toate competițiile.

Neînvinși de 4 meciuri în deplasare (perioadă în care a reușit 3 victorii), oaspeții de marți sunt specialiști ai finalurilor de partide: au marcat 5 din ultimele 9 goluri "afară" după minutul 75.

Nici Lopetegui nu are probleme foarte grave de lot: Vaclik și Esudero vor lipsi, în timp ce Carlos Fernandez e incert.

Atletico Madrid - Sevilla | Ponturi la pariuri 

Cu o medie de 2,38 goluri/meci reușite în confruntările de pe teren propriu, Atletico Madrid e neînvinsă de 11 partide cu Sevilla, în La Liga. Totuși, în această perioadă, andaluzii au reușit să smulgă nu mai puțin de 6 egaluri.

În general, în istoria recentă a disputelor directe s-a marcat destul de mult, GG-ul ieșind în 8 din ultimele 9 dispute. Totuși, vremea de acum și apărarea impenetrabilă a lui Atletico ne face să ne gândim la un pont care să excludă reușitele.

Întâlnirea va fi cu siguranță una a orgoliilor și ne vom raporta la un alt aspect al disputelor directe dintre cele două formații în alegerea pontului la pariuri. În ultimele 18 meciuri dintre Atletico Madrid și Sevilla s-au arătat cel puțin 6 cartonașe galbene în meci. În contextul condițiilor meteo de marți, nu vedem de ce această serie ar fi întreruptă: recomandăm peste 5,5 cartonașe galbene în meci, la o cotă extrem de tentantă (1,73, la Betano).

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.