Agenţia Fortuna a anunţat cotele pentru preşedinţia FRF

Alegerile pentru preşedinţia FRF vor avea loc pe 18 aprilie 2018, candidaţi fiind Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Pușcaș, Sorin Răducanu şi Victoraş Iacob. Pe data de 5 martie 2014, Răzvan Burleanu a reușit să câștige alegerile FRF din al doilea tur, însă a avut contracandidați slabi, precum Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Sorin Răducanu și Marcel Pușcaș. Acum lupta pentru preşedinţia FRF va fi mult mai echilibrată, pentru că Răzvan Burleanu va avea un adversar redutabil, fostul internaţional Ionuţ Lupescu.


Lupescu are cota 1.75 la Fortuna, Burleanu 2.10


Casa de pariuri Fortuna îl indică pe Ionuț Lupescu favorit la alegerile care vor avea loc pe 18 aprilie 2018. Răzvan Burleanu are o calificare la Euro 2016, însă reprezentativa României nu a reuşit să treacă de faza grupelor, fiind eliminată după o înfrângere umilitoare de Albania. Burleanu l-a înlocuit pe selecţionerul Anghel Iordănescu cu germanul Christoph Daum, care a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia. Ionuț Lupescu face parte din "Generaţia de Aur" şi este susţinut de majoritatea jucătorilori, dar şi de mass-media. Conform Fortuna, Ionuț Lupescu are cota 1.75 că va câştiga alegerile de luna viitoare, în timp ce Răzvan Burleanu are cota 2.10.


Fortuna nu influenţează lupta dintre Burleanu şi Lupescu


Casa de pariuri Fortuna este unul dintre sponsorii FRF (oferă anual 500.000 de euro), astfel că au apărut speculaţii că ar influenţa lupta dintre Răzvan Burleanu şi Ionuț Lupescu. Agenția Fortuna a explicat prin intermediul unui comunicat de presă de ce a decis să introducă în oferta sa de pariuri alegerile pentru preşedinţia FRF. "În concordanţă cu interesul publicului larg, casa de pariuri Fortuna a introdus în oferta sa tipul de pariu care vizează câştigarea preşedinţiei Federaţiei Române de Fotbal, cu ocazia alegerilor care se vor derula la data de 18 aprilie 2018. Având în vedere parteneriatul existent între Fortuna şi FRF am dori să nu consideraţi acest pariu ca făcând parte dintr-o strategie care să influenţeze disputa electorală de la vârful FRF. Dacă la alte case de pariuri veţi fi observat nişte cote relativ dezechilibrate pentru primii doi favoriţi, cu siguranţă ca aţi remarcat şi faptul că bookmakerii Fortuna anticipează o luptă mult mai echilibrată".
Ionuț Lupescu: Pentru mine această competiţie trebuie să genereze o ofertă de programe


Ionuț Lupescu: "Dragi prieteni, azi am depus, la sediul FRF, documentele necesare pentru a intra oficial în competiţia pentru funcţia de preşedinte. Pentru mine această competiţie trebuie să genereze o ofertă de programe, idei şi soluţii mai bune pentru viaţa fotbalului românesc şi pentru naţionala Romaniei. Am pornit pe acest drum ştiind că voi fi jignit şi atacat. Eu nu voi vorbi despre ei, ci despre soluţii manageriale învăţate atât ca sportiv, cât şi în cel mai înalt for european de fotbal, UEFA. În discuţiile faţă în faţă cu persoanele abilitate să voteze la viitoarele alegeri vorbesc exclusiv despre soluţii. Vă mulţumesc pentru susţinerea pe care mi-aţi arătat-o şi vă asigur că voi rămâne la fel de decent şi serios ca şi atunci când reprezentam România în calitate de sportiv!", a fost mesajul lui Ionuț Lupescu când și-a depus oficial candidatura pentru președinția FRF.

Pariază acum pe viitorul preşedinte al FRF! Burleanu sau Lupescu?