Fotbal cu ochi oblici în Cupa Asiei

Cel mai important eveniment fotbalistic din acest început de an este fără niciun dubiu Cupa Asiei, competiţie care are loc în perioada 5 ianuarie - 1 februarie şi este găzduită de Emiratele Arabe Unite. În totat participă 24 de echipe, care sunt repartizate câte 4, în 6 grupe.


Oraşele şi stadioanele de la Cupa Asiei

Cupa Asiei are loc în 4 oraşe, pe 6 stadioane superbe. Abu Dhabi va găzdui meciuri pe stadioanele "Zayed Sports City" (49.500 locuri), "Mohammed bin Zayed" (locuri 42.056) şi "Al Nahyan" (12.000 locuri), Dubai pe "Maktoum bin Rashid Al Maktoum" (locuri 12.000) şi "Al-Maktoum" (15.000 locuri), Al Ain pe "Hazza bin Zayed" (25.965 locuri) şi "Khalifa bin Zayed" (16.000 locuri), iar Sharjah pe "Sharjah Stadium" (11.073 locuri).

Grupa A, Emiratele Arabe Unite şi restul

În Grupa A favorita este de departe ţara gazdă Emiratele Arabe Unite, care are cota 1.60 pe Betano (click aici pentru recenzie) de a termina pe primul loc. Aceasta practic nu are rival, pentru că adversarele, India cota 4.00, Bahrain cota 7.00 şi Thailanda cota 12.00. Totuşi, echipa antrenată de italianul Alberto Zaccheroni a avut un debut slab, 1-1 cu Bahrain (Khalil 88 penalty - Al Romaihi 78), însă cu siguranţă va câştiga următoarele două meciuri şi probabil se va califica împreună cu "Al-Ahmar" în optimile de finală. India a învins Thailanda cu 4-1, dar e de aşteptat să termine pe 3 şi să plece acasă după faza grupelor.

Grupa B, Australia a debutat cu un eşec

Marea favorită a Grupei B, Australia, a debutat cu o înfrângere la Cupa Asiei, 0-1 cu Iordania (Bani Yaseen 26), în timp ce Siria şi Palestina au terminat nedecis, 0-0. Iordania a devenit favorită de a termina pe primul loc, având cota 2.00 pe Betano, fiind urmată de Australia cota 2.30, Siria cota 8.00 şi Palestina cota 22.00. În mod normal "Socceroos" vor câştiga meciurile cu Siria şi Palestina şi se vor califica împreună cu Iordania în optimile de finală. Rămâne de văzut dacă Siria, o ţară care se află de mulţi ani într-un război civil care nu se mai termină, va reuşi să treacă de faza grupelor.

Grupa C, Coreea de Sud nu are adversar

Coreea de Sud este de departe marea favorită a Grupei C, unde are cota 1.07 pe Betano de a se clasa pe prima poziţie. Selecţionerul portughez Paulo Bento are jucători precum Ki Sung-yueng, Koo Ja-cheol, Son Heung-min, Hwang Hee-chan sau Ji Dong-won, cu care are ca obiectiv să câştige titlul. China are un campionat intern foarte puternic după investiţiile masive din ultimii ani, însă echipa naţională condusă de legendarul Marcello Lippi este slabă şi în mod normal nu poate ajunge decât în optimi. Conform Betano, Coreea de Sud cota 1.01 şi China cota 1.12, vor merge mai departe, în timp ce Kîrgîzstan cota 2.40 şi Filipine cota 2.40 vor fi eliminate.

Grupa D, Iran şi Irak împreună în optimi?

Reprezentativa Iranului şi-a arătat valoarea la Campionatul Mondial din Rusia, unde a fost aproape de o calificare de neconceput la startul competiţiei în optimi. Echipa lui Carlos Queiroz a fost într-o grupă cu Spania, Portugalia şi Maroc şi nu a putut ajunge în optimi, însă acum are cota 1.05 pe Betano de a se califica mai departe şi e de aşteptat ca împreună cu Irak cota 1.12 să se califice în optimile de finală. Reprezentativa Vietnamului, care are un selecţioner sud-coreean Park Hang-seo şi cota 2.30 poate şi ea spera la locul 2, în timp ce Yemen cota 2.50 este o necunoscută şi în mod normal ar trebui să termine pe ultimul loc.

Grupa E, Coreea de Nord rămâne o necunoscută

Arabia Saudită a jucat la Cupa Mondială 2018 din Rusia unde nu a putut trece de faza grupelor având adversari mai puternici precum Uruguay şi Rusia, dar a învins totuşi pe Egipt. La Cupa Asiei, jucătorii antrenaţi de Juan Antonio Pizzi au cota 1.02 de a se califica în optimile de finală, fiind urmaţi de Qatar cota 1.20, Liban cota 2.10 şi Coreea de Nord cota 2.10. Coreea de Nord este o ţară comunistă în plină dictatură, unde Kim Jong-un face ce vrea, însă surprinzător, are câţiva jucători care evoluează în Europa la Perugia, St. Pölten, FC Luzern sau Arezzo şi doi în Japonia la Fujieda MYFC şi Tokyo Verdy şi ar merita de pariat pe ea, pentru că e posibil să treacă de faza grupelor.

Grupa F, Japonia este favorită la locul 1

Japonia a avut un parcurs bun la Campionatul Mondial din Rusia, unde a reuşit să se califice în optimi într-o grupă cu Columbia, Senegal şi Polonia, fiind eliminată dramatic de Belgia. "Samurai Blue" sunt favoriţi în această grupă, având cota 1.05 pe Betano de a se califica în optimile de finală, în timp ce Uzbekistan are cota 1.15. Oman cota 1.65 şi Turkmenistan cota 3.50 îşi vor juca şi ele şansa, însă vor trebui să câştige puncte cu uzbecii antrenaţi de Héctor Cúper. Turkmenistan, o altă ţară care are o dictatură foarte dură, nu poate emite pretenţii la calificare, pentru că are un lot modest.

Pariază pe jucătorul care va fi golgheter la Cupa Asiei

Casa de pariuri Betano a anunţat cotele pentru jucătorii care se vor lupta la titlul de cel mai bun marcator al competiţiei. Cel mai bine cotat este sud-coreeanul Son Heung-min de la Tottenham Hotspur, care are cota 25.00. Vedeta lui "Spurs" este urmată de iranianul Sardar Azmoun de la Rubin Kazan, care are cota 32.00 şi japonezii Yuya Osako de la Werder Bremen, care are cota 35.00.


Deschide cont la Betano şi pariază pe meciurile de la Cupa Asiei!