World Cup si pariuri sportive cu Silviu Tudor Samuila

external linkLink-uri externe interzise stă să înceapă. Am discutat cu renumitul jurnalist sportiv Silviu Tudor Samullă despre meciurile de la World Cup 2022 și despre pariuri sportive.

Legalbet: Ce părere ai despre organizarea World Cup 2022 în Qatar? Au fost atâtea controverse legate de acest lucru, care e opinia ta?

Silviu Tudor Samuilă: Alegerile FIFA sau CIO sunt de ani buni urat mirositoare. Banii au ajuns sa controleze sportul mondial iar decizia de a acorda Qatarului CM face parte dintr-un sir lung de decizii gretoase.

Au murit oameni pe santierele de acolo, s-a modificat structura competitiilor nationale si a competiilor intercluburi continentale, totul din cauza ca in Qatar nu se poate juca vara. Spectatorii merg acolo si vor fi cazati in niste baraci muncitoresti, dai o groaza de bani pentru a-ti sustine echipa dar nu poti bea o bere sau un pahar de vin la o terasa, ci doar in anumite restaurante si in conditii speciale. Practic schimbi obiceiuri, traditii ale celui mai frumos eveniment fotbalistic, pentru un pumn de arginti. 

Legalbet: Care e favorita ta la câștigarea World Cup 2022 și de ce?

Silviu Tudor Samuilă: Nu pot spune o favorita. As vrea sa castige Argentina pentru Messi, iar forma din ultimii doi ani o indica drept una dintre favorite. Imi place mult Spania lui Luis Enrique pentru fotbalul prestat si pentru curajul cu care arunca tinerii in lupta.

Franta ramane puternica, insa ii lipsesc oameni cheie la mijloc si nu stiu daca pot castiga un Mondial cu Tchouameni sau Rabiot titulari. Anglia si Brazilia au loturi excelente, dar mi se pare ca le lipseste ceva (nu as putea spune exact ce) pentru a merge pana la capat. Germania e de asemenea o forta de la mijloc in sus, dar nu imi plac fundasii. Tragand linie, cred ca Argentina are un plus fata de celelalte nationale. 

 Legalbet: Care crezi că va fi echipa surpriză la Cupa Mondială ?

Silviu Tudor Samuilă: Oscilez intre Danemarca si Serbia. Ambele imi plac. Cred ca vor fi greu de batut. 

 Legalbet: Ce jucător vezi ca favorit la titlul de golgheter al Cupei Mondiale?

Silviu Tudor Samuilă:  Mbappe pare in mare forma, nu trebuie sa evolueze in centru cum o face la PSG (unde nu ii place), acolo fiind Benzema sau Giroud si cred ca ar putea fi Mondialul lui. 

 Legalbet:  Ce sfaturi speciale de pariere ai pentru meciurile de la World Cup 2022? 

Silviu Tudor Samuilă: Mi se pare un turneu final foarte echilibrat, in care semnele vor fi greu de ghicit. As merge mai degraba pe cornere si cartonase galbene. De asemenea, cred ca in prima etapa vor fi multe meciuri de sub 2.5 goluri.