Weekendul 2-3 octombrie ne propune 11 derbyuri europene

In primul weekend al lunii octombrie vom putea vedea 11 derbyuri europene. Ne referim la meciuri din Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, dar si la dueluri din alte campionate. Dintre aceste 11 derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie doar doua vor avea loc pe 2 octombrie. Restul urmeaza sa se desfasoare pe 3 octombrie. Cel mai devreme astfel de meci va incepe la 14:30, iar cel mai tarziu la 22:00.

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - CSKA Moscova vs Krasnodar (2 octombrie, 19:00)

Primul derby european din weekend va avea loc in Rusia. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu rezultatele oaspetilor din campionat, sa spunem ca acestia au incheiat in top 4 in 6 din precedentele 7 editii. In acest sezon Krasnodar se afla pe locul 4, iar CSKA Moscova pe 5 dupa 9 runde, fiecare avand 16 puncte.

Trei victorii si o infrangere este bilantul celor de la CSKA Moscova in precedentele 4 intalniri directe din campionat de pe teren propriu. Moscovitii sunt usor favoriti in aceasta partida, avand cota 2.28 la victorie, fata de 2.96 a oaspetilor. 

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Atletico Madrid vs Barcelona (2 octombrie, 22:00)  

De departe cel mai interesant meci de sambata va avea loc in La Liga, intre Atletico Madrid si Barcelona. Dupa 7 runde scurse in acest sezon campioana Atletico Madrid ocupa pozita a patra, cu 14 puncte. Cu doua puncte mai jos, insa si cu un meci mai putin, o gasim pe Barcelona. 

Atletico a invins doar o data in precedentele 11 partide de pe teren propriu din La Liga. Se intampla chiar sezonul trecut, cand inscria primul gol al partidei in prelungirile primei reprize. In cele mai recente 4 intalniri directe cu Atletico Madrid ca gazda se marcau maxim doua goluri. Acum elevii antrenati de Diego Simeone pornesc favoriti, avand cota 1.87 la victorie, fata de 4.30 a Barcelonei.

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Anderlecht vs Club Brugge (3 octombrie, 14:30)

Anderlecht si Club Brugge se vor intalni in derbyul etapei a zecea din Pro League. Club Brugge a castigat 3 din ultimele 4 sezoane. Dupa 9 etape din aceasta editie, Club Brugge este lider, in vreme ce Anderlecht ocupa pozitia a sasea. Diferenta dintre cele doua este de doar 3 puncte.

In precedentele 6 intalniri directe din campionat cu Anderlecht ca gazda fiecare echipa castiga de doua ori, avand loc doua rezultate de egalitate. In cele mai recente 5 astfel de partide se inscriau 3 sau mai multe goluri. Oaspetii pornesc usor favoriti in aceasta partida, avand cota 2.45 la victorie, fata de 2.80  a celor de la Anderlecht.

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Lille vs Marseille (3 octombrie, 18:00)

Campioana Lille va primi vizita lui Marseille in aceasta etapa de Ligue 1. In precedentele 5 editii de Ligue 1 Marseille incheia in top 5. Acum ocupa pozitia a treia dupa 8 etape, avand si o restanta de disputat, in vreme ce Lille are un inceput mai timid, fiind pe locul 9.

Fiecare dintre cele doua formatii a invins de doua ori in precedentele 4 intalniri directe cu Lille ca gazda. In 4 din ultimele 5 astfel de partide nu inscriau ambele formatii. Aici gazdele pornesc usor favorite, avand cota 2.42 la victorie, fata de 3.00 a marseillezilor.

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Liverpool vs Manchester City (3 octombrie, 18:30)

In fiecare etapa din Premier League de pana acum aveam cel putin un derby, cel din aceasta etapa desfasurandu-se intre Liverpool si Manchester City. Vorbim despre ultimele doua campioane din Premier League, dar si despre ocupantele primelor doua pozitii din clasamentul actual. Diferenta dintre cele doua este de doar 1 punct. 

Daca va vine sa credeti, o singura victorie a obtinut Manchester City din precedentele 18 intalniri directe pe Anfield din Premier League. Se intampla chiar sezonul trecut, cand “cetatenii” se impuneau cu 4-1. Acum Manchester City porneste favorita, avand cota 2.42 la victorie, fata de 2.86 a adversarei.

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Bayern Munchen vs Frankfurt (3 octombrie, 18:30)

Derbyul din Bundesliga al acestei etape va avea loc intre Bayern Munchen si Eintracht Frankfurt. Oaspetii au avut un sezon foarte bun editia trecuta, insa s-au impiedicat aparent inexplicabil pe final, pierzand un loc de Champions League. Acum Bayern Munchen se afla pe primul loc, pierzand doar doua puncte in 6 etape. Pe Frankfurt o gasim pe locul 14, aceasta venind dupa 5 rezultate de egalitate.  

Bavarezii se impuneau in cele mai recente 12 intalniri directe din campionat de pe teren propriu. Mai mult, acestia inscriau 5 goluri in fiecare din ultimele 3 astfel de intalniri. Bayern Munchen porneste mare favorita in acest meci, avand cota 1.16 la victorie, in vreme ce Frankfurt este cotata cu 14.00

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Besiktas vs Sivasspor (3 octombrie, 19:00)

Campioana Besiktas va primi in aceasta runda vizita lui Sivasspor, formatie care termina in top 5 in ultimele doua editii. Dupa 7 etape scurse din acest sezon Besiktas ocupa locul 4, la doar doua puncte in spatele liderului. De cealalta parte, Sivasspor nu are un inceput grozav de sezon, ocupand locul 12. Besiktas are o multime de jucatori indisponibili in vederea acestei partide.

Doua victorii are Besiktas in precedentele 3 intalniri directe din deplasare in campionat. Victoria “vulturilor” se inregistra sezonul trecut, cand invingeau cu 3-0. In cele mai recente 4 intalniri directe din campionat cu Besiktas ca gazda se marcau minim 3 goluri. Acum Besiktas este favorita, avand cota 1.86 la victorie, fata de 3.95 a adversarei.

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Dynamo Kiev vs Sahtior Donetsk (3 octombrie, 19:30)

Derbyul Ucrainei si, practic, duelul care decide campioana in fiecare sezon, va avea loc in aceasta etapa. Cele doua se afla pe primele doua pozitii dupa 9 runde trecute din acest sezon. Dynamo Kiev este lider, cu 25 puncte, urmata la 3 puncte de Sahtior.

Sahtior se impunea in precedentele 3 intalniri directe din deplasare in campionat. In ultima invingea cu 3-0. In toate cele 3 intalniri se inscriau cel putin 3 goluri. Meciul din aceasta runda este unul extrem de strans, Sahtior avand cota 2.50 la victorie, iar Dynamo Kiev 2.57

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Sparta Praga vs Slavia Praga (3 octombrie, 20:00)

Duelul romanilor Florin Nita si Nicolae Stanciu se va petrece in acest weekend. Slavia Praga este castigatoarea ultimelor 3 editii, acum aflandu-se pe pozitia secunda, la doua puncte in spatele liderului si la doua puncte in fata Spartei Praga. De precizat ca Slavia Praga are un meci mai putin decat cele doua.

Slavia Praga obtinea trei victorii si doua rezultate de egalitate in precedentele 5 intalniri directe de campionat din deplasare. In ultimele doua Slavia se impunea cu 3-0. Acum oaspetii pornesc usor favoriti, avand cota 2.33 la victorie, fata de 2.80 a Spartei Praga.

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Olympiakos vs Panathinakos (3 octombrie, 20:30)

Intotdeauna un meci intre Olympiakos si Panathinaikos va fi un derby, indiferent de pozitiile din clasament ale celor doua. Olympiakos castiga titlul in precedentele doua sezoane. Editia trecuta Panathinaikos incheia pe locul 5, iar acum doua sezoane pe 4. Dupa 4 runde din acest sezon Olympiakos se afla pe primul loc, cu 10 puncte, iar Panathinakos este pe 6, cu 6 puncte. 

Olympiakos se impunea in cele mai recente 4 intalniri directe de pe teren propriu. In acest interval, Panathinaikos inscria un singur gol si acela din penalty. Prin urmare, este normal ca Olympiakos sa plece favorita, avand cota 1.46 la victorie, fata de 6.50 a oaspetilor.

Derbyuri europene in weekendul 2-3 octombrie - Atalanta vs AC Milan (3 octombrie, 21:45) 

Ultimul derby al weekendului va avea loc in Serie A, unde Atalanta va primi vizita celor de la AC Milan. Ambele formatii se afla in grupele Champions League, ambele jucand pe teren propriu la mijlocul saptamanii. Dupa 6 runde AC Milan ocupa pozitia secunda, iar pe Atalanta o gasim pe pozitia a saptea. 

Atalanta a obtinut o singura victorie in precedentele 5 intalniri directe de pe teren propriu, iar AC Milan doua. Sezonul trecut “diavolii” se impuneau cu 2-0, ambele goluri fiind inscrise din penalty. Oaspetii sunt favoritii acestei intalniri, avand cota 2.10 la victorie, fata de 3.30 a oaspetilor.