Vom putea vedea 7 derbyuri din ligile europene in intervalul 14-16 ianuarie

In acest sfarsit de saptamana ne asteapta 7 meciuri de fotbal destul de interesante din ligile europene. Vorbim de doua meciuri din Premier League, precum si unul din Bundesliga, Serie A, Ligue 1, campionatul Belgiei si cel al Greciei. De precizat ca nu mai putin de cinci derbyuri europene in intervalul 14-16 ianuarie vor avea loc duminica. In acea zi primul meci va incepe la 18:30, ultimul incheindu-se la 23:30.

Derbyuri europene in intervalul 14-16 ianuarie - Dortmund vs Freiburg (14 ianuarie, 21:30)

Freiburg este una dintre surprizele placute ale acestui sezon de Bundesliga, aflandu-se momentan pe pozitia a patra. Dortmund ocupa locul secund, la 7 puncte in fata adversarei sale din aceasta runda. 

Nu mai putin de 12 victorii si o remiza a obtinut Dortmund in precedentele 13 intalniri drecte din Bundesliga de pe teren propriu. In cele mai recente 3 Freiburg nu marca. Acum Dortmund este favorita, avand cota 1.52 la victorie, fata de 6.60 a formatiei oaspete.

Derbyuri europene in intervalul 14-16 ianuarie - Manchester City vs Chelsea (15 ianuarie, 14:30)

Derbyul de sambata din Premier League va avea loc intre Manchester City si Chelsea. Vorbim de primele doua clasate. Manchester City este lider, la 10 puncte in fata lui Chelsea. “Cetatenii” se indreapta, astfel, cu pasi mari, spre cel de-al doilea titlu la rand in Premier League.  

Trei victorii a obtinut Manchester City in precedentele 4 intalniri directe de pe teren propriu din campionat. Singurul succes al lui Chelsea din acest interval se petrecea sezonul trecut, cand invingea cu 2-1, dupa ce fusese condusa la pauza. Golul victoriei il reusea in prelungiri. Sa nu uitam ca Manchester City si Chelsea se infruntau si in finala Champions League de sezonul trecut, unde Chelsea se impunea cu 1-0. Acum Manchester City este favorita, avand cota 1.70 la victorie, in vreme ce londoneziii au cota 5.10

Derbyuri europene in intervalul 14-16 ianuarie - Tottenham vs Arsenal (16 ianuarie, 18:30)

Derbyul de duminica din Premier League se va disputa intre doua echipe londoneze. Sezonul trecut Tottenham prindea in-extremis un loc in Conference League, in dauna lui Arsenal. Acum Arsenal ocupa locul 5, iar Tottenham locul 6, diferenta dintre ele fiind de doua puncte. De specificat ca Tottenham are doua meciuri in minus fata de Arsenal.

Patru victorii si o remiza este bilantul lui Tottenham in precedentele 5 intalniri directe din campionat de pe teren propriu. Sezonul trecut Tottenham se impunea cu 2-0, desi avea o posesie de doar 31%. In aceasta partida Tottenham porneste favorita, avand cota 2.25 la victorie, fata de 3.00 a formatiei oaspete. 

Derbyuri europene in intervalul 14-16 ianuarie - Anderlecht vs Standard Liege (16 ianuarie, 19:30)

Standard Liege nu se regaseste in acest sezon sau cel putin asa s-a intamplat in tur. Acum echipa la care se afla Denis Dragus ocupa abia locul 15, in vreme ce Anderlecht se situeaza pe pozitia a treia. 

Trei victorii obtinea Anderlecht in precedentele 4 intalniri de pe teren propriu. Sezonul trecut se inregistra o remiza alba. Acum Anderlecht porneste cu prima sansa, avand cota 1.46 la victorie, fata de 6.50 a oaspetilor. 

Derbyuri europene in intervalul 14-16 ianuarie - Panathinaikos vs Olympiakos (16 ianuarie, 19:30)

Cel mai important derby din Grecia timp este cel dintre Panathinaikos si Olympiakos. In ultimele sezoane insa, Panathinaikos a inceput sa dea rateuri. In urma cu 4 sezoane incheia pe locul 11, iar acum 3 sezoane pe pozitia a opta. In ultimele doua sezoane si-a mai revenit, incheind in top 5, insa nu pe podium. Acum Panathinaikos se afla pe pozitia a cincea, Olympiakos fiind lider.

Panathinaikos invingea o singura data in precedentele 5 intalniri directe de pe teren propriu, iar Olympiakos in doua randuri. Sezonul trecut Olympiakos se impunea cu 4-1, conducand cu 2-0 inca din minutul 12. Acum oaspetii sunt favoriti, avand cota 1.90 la victorie, fata de 4.35 a celor de la Panathinaikos.

Derbyuri europene in intervalul 14-16 ianuarie - Marseille vs Lille (16 ianuarie, 21:45) 

Etapa cu numarul 21 din Ligue 1 se va incheia cu derbyul dintre Marseille si campioana Lille. Sezonul trecut Marseille incheia a cincea, acum tintind, mai degraba, performanta pe care o reusea in urma cu doua sezoane. Atunci incheia pe pozitia secunda. Este drept, atunci Ligue 1 era intrerupta dupa 28 etape din cauza pandemiei. Acum Marseille se afla pe locul al treilea, la egalitate de puncte cu pozitia secunda, in vreme ce Lille ocupa abia pozitia a zecea. 

Lille se impunea o singura data din precedentele 10 intalniri directe din deplasare. Sezonul trecut se inregistra o remiza cu doua goluri. Acum marseillezii sunt favoriti, avand cota 2.30 la victorie, fata de 3.10 a lui Lille. 

Derbyuri europene in intervalul 14-16 ianuarie - Atalanta vs Inter (16 ianuarie, 21:45)

In Serie A derbyul din aceasta runda se va disputa intre Atalanta si Inter. Atalanta ocupa pozitia a patra, in vreme ce Inter este lider, avand o forma de invidiat in campionat. Ambele au o restanta de disputat. Momentan campioana se afla la un punct in fata lui AC Milan, ocupanta locului secund.

Inter castiga doar o data din ultimele 6 intalniri directe in deplasare, iar Atalanta de doua ori. Sezonul trecut se inregistra o remiza cu doua goluri. Aici oaspetii pleaca usor favoriti, avand cota 2.25 la victorie, fata de 3.00 a gazdelor.