US Open 2023: La ce ore joacă româncele în primul tur

Turneul de tenis de Grand Slam US Open 2023 începe pe 28 august și se va închide cu finala masculină care este programată în 10 septembrie.

În primul tur vor fi prezente și cinci jucătoare din România, patru calificate direct, iar una, Gabriela Ruse, calificată după trei meciuri victorioase în turneul de calificare.

Programul româncelor pentru primul tur  la US Open 2023

 •   Sorana Cîrstea - Kayla Day (posesoare de wild card, SUA, 23 de ani, locul 91 WTA).

Meciul este programat al patrulea pe terenul 11, după două partide de băieți și una de fete. Ora de începere a meciurilor este 18:00, așa că meciul Soranei va începe, probabil, după miezul nopții de luni spre marți

 •  Ana Bogdan - Sofia Kenin ( SUA, 24 de ani, locul 93 WTA) - câștigătoare la Australian Open, în anul 2020.

Meciul va avea loc marți noapte, pe terenul Grandstand, a treia arenă de la Flushing Meadows. Înainte au loc alte trei meciuri, două de băieți : Andy Murray vs Corentin Moutet și  Stan Wawrinka vs Yoshihito Nishioka și unul de fete (Alexandrova vs Fernandez), așa că meciul Anei nu se va juca înainte de miezul nopții

 •  Irina Begu - Tamara Korpatsch (Germania, 27 de ani, locul 77 WTA);

Meciul Irinei se va juca marți, 29 august. Este prima partidă programată pe terenul numărul 8, astfel încât aici știm clar ora de începere: ora 18:00, ora României. 

 •  Patricia Țig (cu clasament protejat) - Rebecca Marino (Canada, 32 de ani, locul 101 WTA)

Meciul se va juca marți și este programat pe terenul numărul 4. Înaintea lui se desfășoară un meci de băieți (Nishikori vs Meligeni Alves) și unul de fete. Dacă ora de începere a meciurilor este 18:00, probabil că meciul Patriciei va începe după ora 22:30

 • Gabriela Ruse – Karolina Pliskova, 31 de ani, fostă finalistă la US Open, în anul 2017, dar în  mare eclipsă de formă acum. 

Meciul Gabrielei este programat tot marți. Este al treilea meci de pe terenul numărul 14, după un meci diun turneul masculin și unul de la feminin. La fel ca la meciul Patriciei, estimez ca oră probabilă de începere ora 22:30, cel mai devreme. 

În toate previziunile pe care le-am făcut aici nu am ținut cont de eventualele reprize de ploaie ce pot apărea la New York și care ar da total peste cap programul inițial.

Cand joaca Alcaraz și Djokovic în primul tur la US Open 2023 

 • Carlos Alcaraz va juca împotriva neamțului Dominic Koepfer, în ziua de marți, al patrulea meci pe arena Artur Ashe. Meciurile de pe arenele principale încep la ora 19:00, ora României. Oricum, partida lui Carlitos va fi a doua în sesiunea de seară la americani, care începe la ora 2:00, ora României. Așadar, data și ora probabile de începere a meciului sunt miercuri dimineața, după ora 04:00
 • Novak Djokovic va juca în primul tur contra francezului Alexandre Muller. Meciul lui este programat luni noaptea, după același scenariu cu cel al lui Alcaraz. Așadar, partida lui Djojovic se va juca marți dimineața, nu înainte de ora 04:00, ora României. 

Alte meciuri tari din primul tur de la US Open 2023

Sunt alte câteva meciuri din primul tur care se anunță a fi foarte atractive:

 •  Meciul Alex Bublik vs Dominic Thiem se va juca luni, 28 august, de la ora 18:00. 
 • Partida dintre Stefanos Tsitsipas și Milos Raonic se va disputa în noaptea de luni spre marți, de la ora 02:00. 
 • Meciul Iga Swiatek vs Rebecca Peterson este programat luni, de la ora 19:00, pe arena Arthur Ashe. 
 • Daniil Medvedev își va juca meciul din primul tur, contra lui Atilla Balazs, marți, de la ora 19:00. 
 • După cum am zis mai sus, meciurile Andy Murray vs Corentin Moutet și Stan Wawrinka vs Yoshihito Nishioka se vor juca marți, pe arena Grandstand, unul după altul. Ora probabilă de începere a partidei lui Sir Andy Murray este 20:00.

Am încercat să “prind” aici cele mai populare meciuri din primul tur de la US Open. Sper că ți-ai regăsit favoriții printre cei enumerați și că ți-ai notat datele și orele la care vor juca. 

 Rămâi alături de noi până pe 10 septembrie, avem zilnic informații noi mai ales despre meciurile româncelor, pe toată durata US Open. Nu lipsește nici secțiunea ponturi tenis, care va fi populată din belșug în fiecare zi a turneului.

 Bucură-te de tenisul de la US Open 2023 alături de noi!