"Diavolul" Scholes acuzat ca ar fi picat in "păcatul" pariurilor

Paul Scholes a fost acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal (FA) că a încălcat regulamentul privind pariurile sportive. Fostul mijlocaș al lui Manchester United și al naţionalei Angliei, este acuzat că a pariat pe 140 de meciuri în perioad, 17 august 2015 - 12 ianuarie 2019. În acest interval, Paul Scholes a fost acţionar al clubului Salford City FC, care este în prezent în National League şi, potrivit regulamentului, nu avea voie să parieze.

Paul Scholes riscă mai degrabă o amendă, decât o suspendare

Nu există nicio dovadă clară că Paul Scholes ar fi plasat pariurile pe rezultatele echipelor Salford City sau Oldham Athletic, unde a petrecut o scurtă perioadă ca antrenor principal (31 de zile). În 2014, Federaţia Engleză de Fotbal a înăsprit regulile privind jocurile de noroc STI, cu privire la orice pariu pentru persoanele care sunt implicate în cluburile de fotbal. În vârstă de 44 ani, fostul internaţonal englez riscă mai degrabă o amendă, decât o suspendare, conform The Guardian. Este posibil ca Paul Scholes să nu fi știut exact regulamentul FA, ținând cont că după ce a devenit antrenor la Oldham Athletic, nu a plasat niciun pariu.

Dacă lucrezi în domeniul fotbalului, nu poți paria

Problema este că atunci când atunci când jucători, proprietari sai directori plasează pariuri pe meciuri de fotbal, nu prea au cum să fie acuzaţi, pentru că nu se implică personal, ci o fac prin alte mijloace (prieteni, veri, cumnaţi, etc - oameni de încredere, care se aleg şi ei cu "ceva"). "Regula principală este că, dacă lucrați în domeniul fotbalului, nu puteți paria pe fotbal. Nu contează dacă este alt club sau altă țară. Dacă sunteți un participant la fotbal, toate pariurile vă sunt interzise", a declarat un purtător de cuvânt al FA.

BT Sport l-a exclus pe Scholes din echipa analiștilor

După ce a fost implicat în acest scandal cu Federaţia Engleză de Fotbal, postul tv BT Sport l-a exclus pe Paul Scholes din echipa analiștilor şi nu a mai fost invitat să comenteze meciul FC Barcelona - Manchester United din Liga Campionilor. Grupul BT Sport a anunţat că dacă acuzaţia va fi nefondată, va continua colaborarea cu fostul jucător al lui Manchester United. Paul Scholes are termen până pe 26 aprilie să răspundă acuzelor lansate de Federaţia Engleză de Fotbal.

5 foşti "diavoli roşii", acţionari la Salford City FC

Născut la 16 noiembrie 1974 la Salford, Paul Scholes a fost jucător la Manchester United, unde şi-a petrecut întreaga carieră profesională. În perioada 1993-2013, acesta a avut 466 apariţii în tricoul "Diavolilor roşii", pentru care a marcat 107 goluri. Paul Scholes este căsătorit Claire Froggatt şi în prezent este antrenor la Royton Town FC. Fostul mare jucător de pe "Old Trafford" a preluat clubul Salford City în 2014, împreună cu Gary Neville, Phil Neville, Nicky Butt şi Ryan Giggs, toți fotbalişti din generația '92 a lui Manchester United.