Ucraina - Italia | Ponturi şi cote la pariuri

În grupa C a preliminariilor pentru CE din 2023, pe BayArena din Leverkusen se vor întâlni reprezentativele Ucrainei şi Italiei, luni, 20 noiembrie de la ora 21:45. Meciul va fi transmis pe canalele Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Meci decisiv pentru gazde

Ucraina e poziţionată pe locul al treilea în această grupă, cu 13 puncte şi cu un golaveraj 13-8. În runda precedentă din preliminarii, a opta, echipa lui Rebrov a dispus cu 3-1 de reprezentativa Maltei.

În meciul ce se joacă pe terenul grupării germane Leverkusen, ucrainenii au la dispoziţie toţi jucătorii importanţi, astfel că pot alinia cel mai bun 11 posibil. De altfel Ucraina are nevoie de cele 3 puncte pentru a fi sigură de calificare. În cel mai rău caz, gazdele pot spera la o calificare în play-off, după ce au avut un parcurs bun şi în Liga Naţiunilor.

În actuala campanie de calificare, Viktor Tsygankov, jucătorul revelaţiei din LaLiga1 , Girona, a punctat de două ori pentru Ucraina. Un alt jucător care joacă la echipa menţionată este Artem Dovbyk, de asemenea cu prestaţii pe măsură în ultima perioadă.

UCRAINA (4-2-3-1) – Bushchan -  Konoplya, Zabarnyi, Krivstov, Mykolenko - Stepanenko, Zinchenko - Yarmolenko, Sudakov, Tsygankov- Dovbyk. Selecţioner: Sergiy Rebrov.

Italia e neînvinsă în meciurile cu Ucraina

Italia vine după un 5-2 cu Macedonia de Nord, e pe poziţia secundă în ierarhie, are tot 13 puncte, dar un golaveraj mai bun, 16-9.

Oaspeţii au de asemenea un lot destul de numeros şi prestaţia din meciul anterior ar putea să îl determine pe Luciano Spalletti să menţină acelaşi 11. E posibil ca Frattesi, principalul marcator al italienilor, cu 3 goluri, să îl înlocuiască totuşi pe Jorginho.

Cu siguranţă Squadra Azzurra va merge în Germania să obţină victoria şi în ultimul meci, chiar dacă îi este suficientă şi o remiză pentru a se califica alături de Anglia din această grupă. Italia are şi o şansă de calificare prin intermediul Ligii Naţiunilor, dar cu siguranţă oaspeţii vor ca acest lucru să se întâmple luni seara.

ITALIA (4-3-3) – Donnarumma - Di Lorenzo, Gatti, Acerbi, Dimarco- Barella, Cristante, Frattesi - Berardi, Scamacca, Chiesa.Selecţioner: Luciano Spalletti.

Statistica meciurilor directe

29 martie 1995: Ucraina - Italia 0-2 (calificările la Euro 1996)

11 noiembrie 1995: Italia - Ucraina 3-1 (calificările la Euro 1996)

2 iunie 2006: Italia - Ucraina 0-0 (amical)

30 iunie 2006: Italia - Ucraina 3-0 (Cupa Mondială 2006)

7 octombrie 2006: Italia - Ucraina 2-0 (calificările la Euro 2008)

12 septembrie 2007: Ucraina - Italia 1-2 (calificările la Euro 2008)

29 martie 2011: Ucraina - Italia 0-2 (amical)

10 octombrie 2018: Italia vs Ucraina 1-1 (amical)

12 septembrie 2023: Italia - Ucraina 2-1 (calificările la Euro 2024)

Ucraina vs .Italia   , informaţii şi statistici

  • În runda a şasea, în confruntarea de pe Giuseppe Meazza, Italia s-a impus cu 2-1 prin dubla lui Davide Frattesi.
  • Cele două reprezentative s-au mai întâlnit de nouă ori în toate competiţiile, iar bilanţul este favorabil italienilor, cu 7 victorii, iar 2 partide s-au încheiat la egalitate.
  • Doar Luca Toni (dublă la Mondialul 2006), când viitoarea campioană mondială s-a impus cu 3-0 în faţa Ucrainei, a marcat mai multe goluri împotriva Ucrainei decât Frattesi, Di Natale și Ravanelli, aceştia având câte două reuşite în faţa gazdelor de-a lungul anilor.
  • Italia a marcat cel puțin două goluri în cinci din ultimele șase meciuri împotriva Ucrainei,  în toate competițiile.

Ucraina vs Italia , ponturi la pariuri 

Luni seara se dispută un meci în care calificarea va aparţine gazdelor în cazul unei victorii, în vreme ce oaspeţilor le este suficient şi un egal. Vom avea parte ca atare de un meci disputat în care fiecare naţională are şansa ei.E interesant de urmărit duelul din Rebrov şi Spalletti, dar şi în teren vor fi dispute interesante, pentru că vom vedea la lucru jucători precum Tsygankov, Dovbyk,  Zinchenko(Ucraina)  Frattesi, Berardi, Chiesa(Italia). Ultimul dintre aceştia e într-o formă bună şi cu siguranţă va încerca să puncteze şi în acest meci foarte important.