Sorana Cîrstea e cap de serie numărul 1 la Transylvania Open

“Transylvania Open Tenis” va avea loc în perioada 16-22 octombrie 2023 şi nume importante ale “sportului alb” vor onora cu prezenţa competiţia desfăşurată la Cluj-Napoca! Acest turneu a primit anul trecut din partea WTA (Women’s Tennis Association) distincţia de “cel mai bun turneu din lume” la categoria WTA “250”.

Transylvania Open Tenis - ce trebuie sa stim despre turneu

Fondat: 2021 (exclusiv feminin)
Oraş/locaţie: Cluj-Napoca/BT Arena
Categorie: WTA “250” Series Tour
Suprafaţă: dură interior (hard indoor)
Premii totale în bani: 259,303$
Parteneri principali: Banca Transilvania, Superbet, Porsche România, Regina Maria, Dedeman, Nova, Radisson, Mega Image, Primăria Cluj-Napoca
Campioana en-titre simplu: Anna Blinkova (Rusia)
Campioane en-titre dublu: Kirsten Flipkens (Belgia)/Laura Siegemund (Germania)    

Patrick Ciorcilă, Directorul Transylvania Open WTA 250 declară: “Ediția de anul acesta a Transylvania Open este una specială. Am dus o adevărată luptă pentru a păstra turneul la Cluj pentru că, inițial, oficialii WTA au anunțat întoarcerea în calendarul competițional a turneelor din China. Iar asta ar fi încheiat povestea competiției care s-a bucurat de mare succes, atât din partea publicului, cât și a jucătoarelor, care ne-au desemnat anul trecut ca cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Toate aceste aprecieri ne-au motivat și am reușit în final să găsim o soluție pentru a continua.

Suntem încântați să avem confirmate nume mari ale tenisului mondial și multe jucătoare românce. Abia așteptăm să le vedem în acțiune și sperăm că fanii tenisului vor veni în număr mare pentru a ne bucura împreună de tenis de cea mai înaltă calitate. Ne așteaptă o competiție puternică și un turneu magic.”

Sorana Cîrstea e cap de serie numărul 1 la Transylvania Open

 Sorana Cîrstea (#26 WTA) va fi cap de serie numărul unu, în lipsa unor jucătoare precum franţuzoaica Caroline Garcia (#10 WTA) sau croata Donna Vekic (#21 WTA) care – deşi iniţial îşi anunţaseră prezenţa la Cluj-Napoca, ulterior au notificat că au ceva probleme medicale care le-au pus în postura de a renunţa.

Un alt nume important care va lua startul la competiţia din sala “BT Arena” este cel al rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova – finalistă de Grand Slam pe zgura de la Roland Garros (2021) şi medaliată cu aur la J.O. de la Tokyo (2020) la dublu-mixt.

Sorana Cîrstea (#26 WTA), Ana Bogdan (#72 WTA), Jaqueline Adina Cristian (#100 WTA), Elena Gabriela Ruse (#185 WTA), Miriam Bulgaru (#205 WTA) si Patricia Maria Ţig (#481 WTA) sunt cele şase românce calificate deja pe tabloul principal al “Transylvania Open” – dar mai avem alte cinci şi-n faza calificărilor: Ilinca Dalina Amariei (#362 WTA), Ylona-Georgiana Ghioroaie (#366 WTA), Sara Maria Popa (#581 WTA), Briana Szabo (#976 WTA) şi tânăra speranţă Mara Gae (fără clasament, sportiva în vârstă de doar şaptesprezece ani, recent campioană la dublu în competiţia dedicată junioarelor a Grand Slam-ului de la US Open, care a primit o invitaţie din partea organizatorilor pe tabloul de calificări).

Iată lista completă  a principalelor favorite de la “Transylvania Open” la simplu:

1) Sorana Cîrstea – România (#26 WTA)

2) Alycia Parks – Statele Unite (#45 WTA)

3) Rebeka Masarova – Spania (#64 WTA)

4) Patricia Maria Ţig – România (#65 WTA – clasament protejat)

5) Greet Minnen – Belgia (#68 WTA)

6) Yanina Wickmayer – Belgia (#70 WTA)

7) Ana Bogdan – România (#72 WTA)

8) Tamara Korpatsch – Germania (#78 WTA)

9) Anastasia Pavlyuchenkova – Rusia (#82 WTA)

10) Viktoriya Tomova – Bulgaria (#85 WTA)

WILD-CARD-uri oferite:
  • Miriam Bulgaru 

  • Gabriela Ruse
  • Nikola Bartunkova (Cehia)


În competiţia de dublu o vom vedea la treabă şi pe Monica Niculescu (#43 WTA Doubles) – care va face pereche cu nemţoaica Anna-Lena Friedsam (#106 WTA Doubles). Principalele favorite ale competiţiei de dublu de la Cluj-Napoca sunt Elena Gabriela Ruse (#40 WTA Doubles) & Alycia Parks (#34 WTA Doubles).


WILD-CARD oferit si la dublu cuplului Jaqueline Cristian & Irina Bara (Rom

Anna Blinkova (Rusia) – campioana en-titre după o finală cu italianca Jasmine Paolini (6-2 3-6 6-2) este prezentă în această perioadă pe la competiţiile desfăşurate pe tărâm asiatic, astfel că nu-şi va putea apăra titlul de campioană! Nici campioanele en-titre de la dublu – Flipkens/Siegemund – nu şi-au anunţat prezenţa la competiţia desfăşurată în sala “BT Arena” din Cluj-Napoca!

Bilete la turneul WTA “250” de la Cluj-Napoca sunt disponibile şi pot fi achiziţionate de pe site-ul Enterix.ro – partener ticketing “Transylvania Open”. Fanii vor avea la dispoziţie zone de food&drinks şi un shop pentru suveniruri. Abonamentele au fost epuizate, se mai pot lua bilete doar pentru câte o zi!

Îţi mulţumim că ai citit acest articol! Rămâi alaturi de noi, pentru că vom avea zilnic predictii tenis de la Trabsylvania Open, doar de la casele de pariuri online licenţiate în România!