Totul despre jocurile de cazino de cazino de tip crash

Atunci când spunem jocuri de noroc ne gândit automat la sloturi și jocuri de masă cu sau fără dealer live. Vor rămâne doi dintre pilonii de bază iGaming-ului, însă în ultimul timp au apărut tot mai multe jocuri menite să le facă concurență și parcă au reușit. O astfel de categorie constă în jocuri de tip crash despre care îți oferim toate detalii.

Atunci când cauți un cazino online licențiat în România trebuie să ai în vedere mai multe criterii, iar unul dintre ele este gama variată de jocuri. Sloturile, blackjack, ruletă, baccarat, poker vor domina această piață, dar printre ele și-au mai făcut apariția și alte tipuri de opțiuni printre care se regăsesc Dragon Tiger, Deal or no Deal, Roata Norocului și jocurile de tip crash, al căror exponent de bază și totodată cel mai popular rămâne Aviator.

Faptul că unele jocuri au devenit populare într-un timp foarte scurt este un semn că pasionații de cazinou vor să încerce și altceva decât deja cunoscutele opțiuni amintite mai sus. Drept urmare, companii precum Spribe și Pragmatic Play s-au pregătit deja pentru noul nivel al jocurilor de noroc și le oferă românilor dornici de distracție câteva opțiuni interesante.

Începuturile jocurilor de tip crash

Primul joc de noroc de tip crash a apărut în urmă cu aproximativ zece ani. Undeva în a doua jumătate a anului 2015 și le oferea jucătorilor posibilitatea să joace rapid, dar în același timp să obțină și câștiguri pe măsură. De altfel, categoria poartă denumirea de la jocul cu același nume care a fost conceput special pentru comunitatea Bitcoin. Popularitatea de care s-a bucurat jocul într-un timp foarte scurt a fost de scurtă durată pentru că în câteva luni s-a stins.

Jocul s-a bucurat de succes pentru le oferea jucătorilor o componentă socială, în care aceștia puteau juca unii cu alții. Un alt element social este fereastra de chat prin care aceștia puteau comunica între ei. Cu toate acestea, elementul decisiv a fost avantajul mai mic față de jucători ceea ce înseamnă că le oferă acestora mai multe șanse de câștig.

De ce sunt populare

Se joacă foarte ușor și îi implică pe jucători în acțiune, iar faptul că vine cu elemente sociale i-a convins pe cei mai mulți jucători că sunt ceea ce au nevoie în 2024. Totodată, câștigurile maxime posibile care pot să vină chiar și cu mize foarte mici sunt de luat în seamă de jucători, fiind un alt motiv pentru a deveni populare.

Top 2 jocuri de tip crash

În ultimul timp au apărut tot mai multe jocuri crash și în România, însă doar câteva dintre ele au reușit să se impună. Iată top 3 jocuri pe care le poți încerca la cazinourile online licențiate în țara noastră:

Aviator

Jocul Aviator a fost cel mai accesat joc al anului 2023, iar în 2024 a reușit să rămână la fel de căutat în rândul jucătorilor din România. Este des întâlnit în gama variată de jocuri oferită de cazinourile online licențiate în România. Spribe este compania care a avut strălucita ideea de a scoate în evidență un astfel de joc. Volatilitatea este scăzută spre medie, iar RTP-ul este 97%. Sunt așteptați tot felul de jucători pentru că miza minimă pleacă de la câțiva bani, iar suma maximă ajunge la câteva sute de lei, depinde de posibilitățile fiecăruia.

Aviator nu este un slot obișnuit pentru că nu are role, rânduri și linii de plată, fie simboluri care cad și formează combinații câștigătoare. Cu toate că este un concept diferit, jocul este cât se poate de simplu. Un avion zboară și cât timp stă în aer crește și multiplicatorul de câștig. Acesta pleacă de la 1X și crește până la infinit. Runda se încheie când avionul se prăbușește.

Jucătorii sunt implicați și ei în joc. Pot alege oricând momentul în care pot încasa câștigul obținut. În caz contrar, dacă nu face lucrul acesta până avionul se prăbușește atunci va pierde totul. Se poate consulta cu lista rundelor anterioare, disponibilă pentru a-ți putea face o idee despre ce s-a întâmplat înainte. Totodată, fereastra de chat disponibilă pe ecran și care permite dialogul în timp real.

Spaceman X

Pragmatic Play este un furnizor care nu dă înapoi când are ocazia și alege să își arate deschiderea prin a concepe tot felul de jocuri. Așa a făcut și pe partea de sloturi și cazino live, unde a reușit să se impună și să se lupte pentru prima poziție într-o ierarhie neoficială. Acum a decis să lanseze și un joc de tip crash, iar acesta este Spaceman X. Apărut în 2022, a reușit să ajungă rapid la jucătorii români, deși are rival în Aviator.

Se joacă fără role, rânduri și linii de plată, ci pe un ecran negru, unde vedem o rachetă care decolează și cât timp stă în aer aduce câștiguri. Multiplicatorul de câștig pleacă de la 1X și se oprește la 5.000 X, dar vine cu câteva elemente deosebite. Jucătorul poate alege când să încaseze câștigul, el are ocazia să preselecteze această sumă și când este atinsă, atunci automat suma câștigată dacă nava stă în aer va intra în balanța reală.

Un alt buton pe lângă acel Cash Out, mai există și un alt buton de Cash Out 50% prin care să nu apară pierderi majore. Întâlnit și aici o fereastră de chat, apare în dreapta sus a ecranului de joc. Acolo, mesajele curg în timp real în timp ce pe ecran se desfășoară întreaga acțiune.

Unde putem paria pe jocurile de tip crash în România

Datorită popularității acestor jocuri, Aviator și Spaceman  sunt acum disponibile la tot mai multe cazinouri online licențiate în România. Spin Casino este unul dintre operatorii care aduc jucătorilor oportunitatea de a juca atât Aviator, cât și Spaceman prin intermediul aceleiași platforme.

Nu uita că și jocurile de tip crash sunt jocuri de noroc, din acest motiv îți recomandăm ca înainte de a te distra, să pariezi responsabil și nu mai mult decât îți permiți.