Top Transferuri LaLiga 2023/2024

Sezonul 2023/2024 de LaLiga este pe cale sa inceapa si se anunta unul cu adevarat incendiar. Au fost plecari in masa de la formatiile importante din prima liga iberica si evident, Real Madrid, Barcelona sau Atletico Madrid s-au intarit serios.

Inainte de a vedea cum s-a miscat fotbalul spaniol in aceasta perioada de Mercato, hai sa recapitulam ceea ce s-a intamplat in editia precedenta.

Barcelona a reusit sa castige titlul cu Xavi pe banca, in timp ce Real Madrid, Atletico Madrid si Real Sociedad si-au confirmat locurile de UEFA Champions League. Alaturi de cele 4, s-a calificat si Sevilla – care a castigat Europa League. Villarreal si Betis vor reprezenta LaLiga in Europa League, in timp ce Osasuna din pacate nu va avea dreptul de a evolua in Conference League – desi a obtinut calificarea pe teren.

Valladolid, Espanyol si Elche au parasit prima liga iberica.

Real Madrid, schimbari majore

Carlo Ancelotti se pare ca este tot mai aproape de a pleca de pe Santiago Bernabeu, iar in vara anului viitor va deveni selectionerul Braziliei. Pana atunci insa, are o revansa de luat fata de suporteri, pentru sezonul foarte slab.

Florentino Perez a facut curatenie in aceasta vara, iar Real s-a despartit de jucatori importanti. Balonul de Aur – Karim Benzema – a ales calea Arabiei Saudite, in timp ce Marco Asensio a ajuns la PSG. In schimb, Nacho, Toni Kroos si Luka Modric si-au prelungit contractele pe inca un an, iar Dani Ceballos a semnat o intelegere valabila pana in 2027.

Eden Hazard si Mariano Diaz au plecat si ei de pe Santiago Bernabeu, cei doi terminand contractul cu fosta campioana a Spaniei.

In schimb, Los Blancos au avut pana acum o campanie de achizitii foarte promitatoare si viitorul pare asigurat:

  • Jude Bellingham
  • Fran Garcia
  • Joselu
  • Brahim Diaz
  • Arda Guller

Bellingham a fost achizitionat pentru suma de 103 milioane de euro de la Borussia Dortmund, Fran Garcia a fost rascumparat cu 5 milioane de euro de la Rayo, Brahim Diaz a revenit din imprumut, iar Joselu a fost imprumutat de la Espanyol.

Arda Guller, marul discordiei intre Real Madrid si Barcelona

Arda Guller este noua senzatie a fotbalului turc, mijlocasul ofensiv in varsta de 18 ani aruncand in aer piata transferurilor in aceasta vara. Jucatorul celor de la Fenerbahce a fost curtat de toate cluburile importante din Europa si parea ca mutarea sa la Barcelona este rezolvata.

De nicaieri insa, Real Madrid a aparut si a intrat pe fir, deturnand transferul sau pe Camp Nou. Arda Guller a decis in cele din urma sa semneze cu Los Blancos – suma de transfer ridicandu-se la 20 de milioane de euro.

Arda Guler, prezentare la Real Madrid / sursa foto Facebook Real Madrid

Din cate se pare, Carlo Ancelotti este decis sa ii acorde tanarului international turc o sansa in prima echipa – refuzand sa il trimita la Castilla sau sa il imprumute. Cu siguranta, Arda Guller va avea o primire ostila pe Camp Nou – in cazul in care va aparea in El Clasico.

Continua telenovela Kylian Mbappe

Evident nu putea fi o perioada de transferuri normala, daca nu era in centrul ei Kylian Mbappe. Francezul este din nou in tratative cu PSG si Real Madrid. Fanii de pe Parc des Princes si Santiago Bernabeu nu pot avea parte de liniste in vara, deoarece campionul mondial isi doreste din nou sa plece din Ligue 1.

Destinatia? Santiago Bernabeu! Kylian Mbappe pare mai decis ca niciodata sa ajunga in tricoul alb, insa sunt foarte multe conditii in joc. Conducerea celor de la PSG nu concepe sa il piarda liber de contract, insa pretul este unul foarte ridicat, pentru care Florentino Perez ridica din spranceana.

Din cate se pare, PSG isi doreste nu mai putin de 250 de milioane de euro, pentru vanzarea lui Kylian Mbappe in aceasta vara! Tinand cont de sumele deja investite de spanioli, se pare ca Fede Valverde sau Tchouameni vor fi sacrificati – pentru a echilibra putin balanta.

Barcelona – o campanie de transferuri modesta

Barcelona l-a ratat deja pe Arda Guler, insa marea dezamagire a fanilor vine din faptul ca Lionel Messi nu a revenit pe Camp Nou. Argentinianul parea aproape de Barcelona dupa despartirea de PSG si fanii i-au scandat numele intreg sezonul precedent.

Fostul Balon de Aur a ales insa sa mearga in Statele Unite ale Americii, acolo unde va evolua in tricoul celor de la Inter Miami. 

In schimb,  pe Camp Nou a ajuns proaspatul castigator de UEFA Champions League – Ilkay Gundogan. Mijlocasul central in varsta de 32 de ani a semnat din postura de jucator liber de contract, la fel ca Inigo Martinez. 


La capitolul plecari, ii avem pe Antoine Griezmann, Trincao, Sergio Busquets, Jordi Alba si Samuel Umtiti. Primii doi au fost vanduri la Atletico Madrid respectiv Sporting Lisabona, Busquets a semnat cu Inter Miami, iar Jordi Alba si Samuel Umtiti si-au reziliat intelegerea.

Ce alte transferuri importante au mai avut loc?

Piata de transferuri este inca activa, asadar vom incerca sa actualizam acest articol pe parcurs. Pana acum, iata care sunt cele mai importante mutari din LaLiga – cu exceptia celor de la Real Madrid si Barcelona:

  • Ben Brereton Diaz la Villarreal – liber de contract
  • Caglar Soyuncu la Atletico Madrid – liber de contract
  • Javi Galan la Atletico Madrid – 5 milioane de euro
  • Loic Bade la Sevilla – 12 milioane de euro
  • Nicolas Jackson – vandut de Villarreal la Chelsea - 37 de milioane de euro
  • Matheus Cunha – vandut de Atletico Madrid la Wolves – 50 de milioane de euro
  • Kang-In Lee – vandut de Mallorca la PSG – 22 de milioane de euro
  • Kondogbia – vandut de Atletico Madrid la Marseille – 8 milioane de euro.