Top 5 lucruri de care ar trebui sa fii constient inainte de a te apuca de pariuri

Daca esti un pasionat al sportului si de curand ai aflat de pariurile sportive online, este foarte probabil sa incepi sa mizezi, fie zilnic sau ocazional. Ar fi foarte bine ca inainte de a plasa primul pariu online sa ai deja cateva calitati, care te vor ajuta, spre exemplu, sa nu te pierzi cu firea in cazul unui pariu necastigator.

 
Pentru a afla care sunt ele va invitam sa aruncati un ochi pe acest articol

 
Exista insa si cateva lucruri care te pot ajuta la pariuri sau mituri auzite despre pariuri care sunt sau nu adevarate. Daca vei cunoaste aceste lucruri inca dinainte de a te apuca de pariuri vei actiona mai prudent in unele situatii in care instinctul iti spune sa plasezi un anume pariu. Sunt multe astfel de lucruri, insa noi am selectat 5 dintre ele, pe care le consideram cele mai importante si pe care vi le vom prezenta mai jos.
 
Sursa foto: www.imore.com
 

1. Pariurile sigure nu exista


Am inceput cu acest punct deoarece nu putina lume cade in capcana intinsa de diverse persoane pe retelele sociale si nu numai, conform careia se garanteaza ca un pronostic este 100% sigur, uneori chiar mai mult de 100%. Si asta fiindca respectiva persoana cunoaste pe cineva din cadrul clubului care i-ar fi garantat ca acel rezultat va fi castigator sau nu stim cate alte baliverne. Pentru a iti dezvalui rezultatul trebuie mai intai sa ii trimiti o suma de bani, fiind insa si alte persoane ceva mai ‘’cinstite’’ care iti ofera pronosticul inainte, pentru ca plata sa fie efectuata dupa meci.
 
Evident, totul nu reprezinta decat o escrocherie, una impotriva careia, din pacate, nu se iau niciun fel de masuri. In goana dupa bani, respectivul poate afirma orice gogomanie si, spre surprinderea noastra, nu putini sunt cei care ii cad in plasa. Nu negam ca blaturi in fotbal sau in orice alt sport au existat, exista si vor mai exista, insa este imposibil ca ele ‘’sa scape’’ pe Internet.
 
Cand am spus ca pariurile sigure nu exista nu ne-am referit la asa-numitele ‘’sure bets’’ , unde cotele a doua sau mai multor case de pariuri pentru selectii opuse ale aceluiasi eveniment fac sa ai un profit foarte mic indiferent de rezultatul final, daca vei ajusta mizele corespunzator. Pana acum doi ani, astfel de sure bets gaseai de multe ori pe zi, deoarece aveai acces la toate casele de pariuri online din lume. De cand ONJN a decis insa regula licentierii pentru casele de pariuri, foarte rar mai avem posibilitatea unui sure bet.
 

2. Statisticile te pot ajuta foarte mult


Rezultatele anterioare sau cele din ultimele intalniri directe ne pot ajuta foarte mult sa ne decidem asupra unui pronostic. Pentru asta trebuie insa sa alegem corect statisticile pe care sa ne uitam. Spre exemplu, nu ar trebui sa iei in considerare statisticile din campionat cand vrei sa mizezi pe un meci de Cupa, deoarece aici rezultatele pot fi imprevizibile, in multe cazuri una sau chiar ambele oponente nu vor resimti aceeasi tensiune din campionat si vor juca mai relaxat.
 

3. Nu plasa pariuri haotic


Pentru a avea succes la pariuri una dintre cele mai importante conditii o reprezinta un bun money management. Ce inseamna asta? Ca inaintea fiecarui pariu sa ne stabilim o miza, iar aceasta sa nu fie influentata de precedentul pariu, mai ales daca acesta nu a fost castigator. Asta cu exceptia cazurilor in care avem o strategie bine pusa la punct. De asemenea, este esential sa nu plasam o miza mai mare  decat ne-am propus la inceputul zilei, chiar daca lucrurile in acea zi nu au mers exact cum ne-am dorit.
 

4. Este greu sa realizezi profit pe termen lung


Fiecare parior are perioade bune si perioade proaste, insa in cazul multora cele proaste sunt mai dese. Chiar si unui parior profesionist ii este greu sa obtina profit pe termen lung. In cazul in care respecti punctele 2 si 3, enumerate mai sus, sansele pentru a realiza acest obiectiv sunt mult mai mari decat daca nu ai tine cont de ele.  Nu negam, uneori ne trebuie si o oarecare doza de noroc pentru a castiga un pariu/bilet. Alteori, din contra, ai parte de un ghinion teribil, care duce la pierderea pariului. Pana la urma, acesti doi factori fac parte din joc. Pe termen lung insa, norocul si ghinionul nu influenteaza prea mult suma totala castigata sau pierduta.
 

5. Pariurile live te pot urca, dar tot ele te si pot cobori


Din dorinta de a obtine castiguri rapide, aceasta dorinta accentuandu-se mai ales dupa ce ai pierdut o suma importanta si vrei sa o recuperezi, suntem tentati sa plasam pariuri live. Este adevarat, aici sansele unor castiguri importante sunt mai mari decat in cazul pariurilor pre-live, in sensul ca, in functie de jocul favoritului, live se poate ca, la un moment dat, acesta sa aiba o cota de 2.00, pe  cand cota pre-live era 1.1 Asta se cauzeaza mai ales unui inceput mai timid al favoritului.
 
In acel moment ne gandim ca ar trebui sa reflecte superioritatea jucatorului cota pre-live, iar acesta va reveni pana la final, astfel ca vom plasa pariul care il da pe el ca si castigator, fiind influentati si de cota mare si, automat, de profitul pe care il putem obtine. De multe ori se intampla asta, insa uneori favoritul se zbate in mediocritate pe toata durata partidei, nereusind sa preia fraiele partidei.
 
Alteori, suntem tentati sa plasam un pariu doar pentru ca ni se pare, fara sa fi urmarit prestatia respectivului pana atunci, ca acea cota este mult prea mare pentru valoarea sa raportata la cea a adversarului. Aceasta impresie creata ar putea fi una gresita, probabilitatea ca asta sa se intample (impresia gresita) fiind destul de mare. Asadar, recomandam atentie si mai ales prudenta daca veti efectua pariuri live.
 
Nu garantam faptul ca, tinand cont de toti acesti 5 factori, vei observa imbunatatiri in jocul tau, insa sansele ca asta sa se intample sunt foarte mari.