Taxa pe viciu afecteaza casele de pariuri

In urma cu doar cateva zile se aducea in discutie o Ordonanta de Urgenta care foarte probabil facea multe case de pariuri sa isi inchida portile in Romania. Se vorbea despre o asa-zisa taxa de participare de 3%, proiect de lege ce urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2019. Proiectul de lege a fost cosmetizat si, in cele din urma aprobat.
Astfel, incepand cu data de 1 ianuarie 2019 casele de pariuri nu vor trebui sa plateasca o taxa de participare de 3%, ci una de 2%, numita „taxa de viciu”. Aceasta se va percepe pentru fiecare bilet plasat de clientul respectivei case online sau offline. Cu alte cuvinte, daca vei rula rula 2 000 lei intr-o zi, sa spunem, casa de pariuri va trebui sa plateasca la stat 40 lei.


Noi vom fi afectati?

Sigur, orice schimbare ce afecteaza casele de pariuri in mod negativ ne afecteaza si pe noi, utilizatorii, in mod direct sau indirect. Taxa pe viciu afecteaza casele de pariuri, insa inca nu se stie cum vor proceda casele de pariuri, nefiind insa exclus ca, in urma fiecarui bilet plasat/rulaj la cazino, sa suportam noi taxa de 2%. Asta inseamna ca daca vom plasa un bilet de 100 lei, sa ni se ia 2 lei taxa, iar cota sa ni se calculeze pentru 98 lei. Taxa ar fi una insesizabila, practic. Mai multe detalii vor fi facute publice zilele urmatoare, insa acest proiect de lege nu ar trebui sa ingrijoreze prea tare nici casele de pariuri si nici pariorii.


Rezumat

  • Taxa pe viciu va fi introdusa la 1 ianuarie 2019
  • Pentru fiecare bilet plasat de noi se va directiona 2% catre stat
  • Inca nu se stie daca taxa pe viciu va fi suportata de casele de pariuri sau de noi


Nu este cazul ca o casa de pariuri sa paraseasca piata din Romania in urma taxei pe viciu >>>