Super League – o era revolutionara in fotbal?

Update : Se pare ca bomba de care ziceam a fost dezamorsata inainte de a fi plasata. Super League a murit inainte de ase naste: la presiunea UEFA, a fanilor, a propriilor conducatori, cluburile ce voiau in Super League s-au razgandit. 

Vad ca treaba asta cu Super League, ce parea o bombita cu fitil stins din start tinde sa ia proportii de bomba atomica.

Ce e Super League?

Hai sa vedem , pe scurt, despre ce e vorba:

12 echipe grele din fotbalul European s-au hotarat sa iasa de sub tutela UEFA si sa infiinteze aceasta competitie separata, numita external linkLink-uri externe interzise, unde vor juca doar intre ele. Aceasta ar urma sa fie alternativa de top a actualei competitii Champions League.

 Initiatorii noului proiectul spun ca in actualul format sunt incluse prea multe echipe de valoare scazuta, care fac sa se dilueze interesul pentru o competitie care trebui sa cuprinda doar ‘crema-cremelor” fotbalului.

In actul constitutiv al noului for se spune ca cele mai bune cluburi si cei mai buni jucatori din lume vor aduce publicului spectacol si confruntari nemavazute pana acum in fotbal.

Suna incitant, nu-i asa?

Acestea sunt echipele ce au fondat Super League:

 • external linkLink-uri externe interzise
 • Liverpool
 • Manchester City
 • Arsenal
 • Tottenham
 • Chelsea
 • Juventus
 • A.C. Milan
 • Inter Milano
 • Real Madrid
 • Barcelona
 • Atletico Madrid

Ar urma sa mai adere inca trei cluburi, pana la un numar de 15 “super-puteri” de baza, iar alte cinci echipe ar urma sa detina statutul de “invitati”.

Cele 15 echipe fondatoare ar urma sa ramana permanent in Super League, indiferent de performantele pe care le-ar obtine. Adica, cei 15 ar fi membri pe viata in Super League, fara sa fie vorba vreodata despre retrogradare.

Alte cluburi mari, precum Bayern Munchen, Borussia Dortmund si Paris Saint-Germain au anuntat deocamdata ca nu vor adera la Super League. Chiar e FOARTE interesant cum vor muta echipele din Bundesliga, dar si cei de la PSG.

Clubul lusitan FC Porto a dezvaluit ca a fost si el invitat in Super League, dar a declinat propunerea.

Razboi fățis  UEFA – Super League

In aceste conditii, UEFA se vede vaduvita de cele mai valoroase cluburi si incearca sa contraatace in forta. Se spune chiar ca Manchester City, Chelsea si Real Madrid vor fi excluse din semifinalele Champions League, care ar urma sa se desfasoare in curand.

Florentino Perez, presedintele Realului Madrid spune ca Super League va salva fotbalul. 

Aleksander Ceferin, boss-ul de la UEFA, spune ca Super League va ruina fotbalul.

Cam asa stau lucrurile in acest moment in razboiul Super League - UEFA, unul aflat de-abia la inceput.

Traim vremuri noi, ciudate, revolutionare, de profunda schimbare in fotbal!

Se vorbeste despre revolutie in fotbal, despre meciuri mai scurte, despre arbitri super-tehnologizati, despre multe se vorbeste.

Un lucru e clar: fotbalul romantic, jucat in primul rand din placerea, din frumusetea jocului, a murit!

L-a ucis Banul, mercantilismul, dorinta grupurilor restranse, bogate, de a castiga mai mult si mai mult.

Fotbalul a devenit din ce in ce mai mult doar apanajul celor bogati, iar cei mici sunt constransi tot mai mult sa joace doar in arealul lor, in tarisoarele lor si doar intre ei.

Fotbal pentru bogati si fotbal pentru saraci (era sa scriu saraki), asta vom avea de acum inainte, trebuie sa ne resemnam cu ideea.

Si, foarte probabil, pentru a avea acces la fotbalul lui Ronaldo si Messi si Salah va trebui sa scoatem mai multi bani din buzunar, pentru pay-per-view.

 E si normal, nu poti sta la masa bogatilor fara sa platesti pentru acest privilegiu!

Sa vedem ce va fi, lucrurile evolueaza rapid, apar informatii noi de la ora la ora. Va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in aceasta noua liga «stelara» a fotbalului!