Studiu – in 2018 casele de pariuri online au castigat peste 20 de miliarde de Euro

Piata globala de pariuri online continua sa inregistreze cresteri masive de la un an la altul. Conform datelor publicate de Research and Markets, cifra de afaceri totala a pietei online de jocuri de noroc, care include si pariurile sportive, a fost in valoare de 143 miliarde $ anul trecut. Daca luam in calcul previziunile, aceasta crestere va continua.Se preconizeaza ca pana in 2023 cifra de afaceri va creste de la 143 miliarde $ la 280 miliarde $. Rata de crestere anuala cumulativa preconizata este de 11.8%.           


Conform acestui raport Europa va ramane cea mai mare piata legala si in perioada urmatoare, in timp ce regiunea Asia-Pacific va inregistra cea mai rapida crestere medie anuala, in valoare de 14%.


Conform unui studiu publicat de compania de consultanta H2 Gambling Capital, piata de pariuri sportive online reprezinta 23% din piata totala de jocuri de noroc online.


Compania a studiat, de asemenea, incasarile caselor de pariuri pentru anul 2018, raportate strict la pariuri sportive – s-a atins deja suma de 20.3 miliarde €, dintre care 4.3 miliarde € provin din pariurile live. Totalul incasarilor caselor de pariuri in anul 2017 au fost  in valoare de 18.3 miliarde €, cu 3.8 miliarde € din pariuri live.