Start pentru Romania la CE volei masculin, dupa o absenta de 24 ani

In urma cu doar cateva zile s-a incheiat Campionatul European de volei feminin, unde Romania a reusit sa treaca de faza grupelor, fiind eliminata in optimi. Joi, 12 septembrie, va debuta editia cu numarul 31 a Campionatului European de volei masculin, editia organizata de 4 tari. Este vorba despre Belgia, Franta, Olanda si Slovenia. La aceasta editie vor participa 24 echipe, printre ele aflandu-se si Romania, prezenta la Campionatul European dupa 24 ani de absenta. De punctat ca Romania a fost campioana europeana in 1955 si 1963.

5d77b2d7ba758_1568125655.jpg

Nicio emotie in preliminarii pentru Romania

In calificari Romania a fost repartizata intr-o grupa cu doar doua adversare. Vorbim despre Finlanda si Danemarca. “Tricolorii” au incheiat pe primul loc in grupa, avand 3 victorii din 4 meciuri. Infrangerea a venit in Danemarca, in ultimul meci, inaintea caruia Romania era deja calificata. 

La tragerea la sorti pentru Campionatul European, Romania a fost plasata in urna a cincea din tot atatea posibile. Adversarii echipei antrenate de Danut Pascu sunt Franta, Italia, Bulgaria, Portugalia si Grecia. La precedentul Campionat European, cel din 2017, Italia a incheiat pe locul 5, Bulgaria pe 6, Franta pe 9, in vreme ce Portugalia si Grecia nu au participat. La Campionatul Mondial de anul trecut Italia incheia pe 5, Franta pe 7, Bulgaria pe 11, Portugalia si Grecia ratand si acel turneu final. 

Programul “tricolorilor” in grupa

Va fi un miracol daca Romania va reusi sa se impuna sau macar sa ia un punct in primele 3 etape. Sa spunem ca o victorie cu 3-0 si 3-1 ofera 3 puncte castigatorului si 0 puncte invinsului, pe cand o victorie cu 3-2 ofera doua puncte invingatorului si 1 punct echipei invinse.

Romania joaca la Campionatul European de volei masculin in prima etapa cu Franta, in a doua cu Bulgaria, iar in a treia cu Italia. Primul meci va avea loc pe 12 septembrie, ora 21:45, al doilea pe 13 septembrie, ora 18:15, iar al treilea pe 15 septembrie, ora 15:00. 

Ar fi extraordinar daca am obtine cel putin 4 puncte in ultimele doua etape. Asta inseamna o victorie cu 3-0 sau 3-1 si o infrangere cu 2-3 sau, sigur, doua victorii cu 3-2. In runda a patra a grupelor Romania va intalni Grecia, meciul fiind programat pe 16 septembrie, ora 18:15. In ultima partida Romania se va duela cu Portugalia, partida ce va incepe pe 18 septembrie, ora 15:00.

Casele de pariuri nu le dau nicio sansa „tricolorilor”

Franta este vazuta favorita principala la castigarea turneului final, avand cota 3.5 la casa de pariuri Betano. Francezii sunt urmati de rusi, italieni si polonezi, ambii avand cota 5.5. Dintre cele 24 echipe Romania este penultima cotata. Cotele pentru prima etapa au sosit la Betano, cel mai dezechilibrat meci fiind cel dintre Romania si Franta, francezii avand cota 1.01 la victorie. In celelalte partide din grupa, Italia are cota 1.02 la victorie cu Portugalia, in vreme ce Bulgaria este cotata cu 1.11 la victorie in fata Greciei. 

Cine crezi ca va reusi surpriza in prima runda? Pariaza acum