Sporturi pe care ar trebui sa le eviti la pariuri

In functie de preferinte, un parior se simte mai confortabil daca plaseaza pariuri doar pe anumite sporturi, evitandu-le pe celelalte din diferite cauze.
 
Intr-adevar, unele sporturi iti pot aduce mai repede si mai usor castiguri decat altele. Acest articol este menit sa iti arate de ce anumite sporturi sunt mai riscant de pariat, drept pentru care ar trebui sa le eviti, pe cat posibil. Poate parea surprinzator, dar unul dintre sporturile pe care recomandam sa le eviti la pariuri este fotbalul. Stim, este greu sa trecem cu vederea ofertele din fotbal, mai ales ca sunt foarte multe, atat la general, cat si pentru un singur eveniment. Tocmai aceasta multitudine de optiuni pentru un singur eveniment ne poate duce pe o cale gresita, chiar daca, in prealabil, credem ca acea selectie este cea mai buna. De asemenea, nu recomandam nici pariurile pe rezultatul final, acesta putand fi influentat de multi factori. In plus, in cazul fotbalului avem 3 variante de rezultat final, nu doua, cum ar fi ideal. Nu in ultimul rand, in acest sport se inscrie rar, lucru care nu ne convine prea tare, cel putin daca pariul plasat depinde de numarul golurilor.


 
Alt sport de top care ar trebui evitat este hocheiul pe gheata. Si aici sunt 3 variante de rezultat final, golurile marcandu-se si in acest caz destul de greu. Putem spune, din aceasta cauza, ca hocheiul pe gheata este mai riscant de pariat decat fotbalul, deoarece aici sunt mai putini jucatori pe teren, orice greseala individuala putand costa echipa un gol, dupa primirea sa fiind destul de greu sa revii.
 

Sunt si alte sporturi de care trebuie sa ne ferim?


In general, sporturile pe care ar trebui sa le eviti la pariuri sunt cele care se disputa in aer liber, excluzand aici tenisul, fiindca aici jocul se opreste daca incepe ploaia, iar vantul nu influenteaza atat de mult. Nu la fel putem spune si despre sariturile cu schiurile, acolo unde vantul joaca un rol foarte important in performantele sportivilor. Vantul isi poate  schimba directia de la o saritura la alta, iar sportivii au doar o incercare in prima mansa si una in a doua pentru a se clasa pe un loc cat mai bun. De asemenea, nu v-am recomanda sa plasati pariuri pe Formula 1 si Moto GP sau, in general, pe curse auto-moto. Aici vantul nu influenteaza cursa, insa sunt o multime de alti factori care o pot face. Ne referim la ploaie, la o greseala de pilotaj, defectiune a monopostului sau eroare a mecanicilor in cazul curselor auto.
 
Daca mai sus am pomenit doar de sariturile cu schiurile ca fiind sportul de iarna de care sa va feriti, nici la schi alpin nu ar trebui sa plasati pariuri sau, in orice caz, nu cu o suma foarte mare. Asta pentru ca orice greseala, oricat de mica ar fi ea, poate costa respectivul schior zecimi de secunda bune, putandu-se chiar ajunge la un abandon. De asemenea, in functie de conditiile meteo, traseul se poate uza, ultimii schiori avand conditii mult mai dificile din aceasta cauza.
Alte sporturi pe care ar trebui sa le eviti la pariuri, dintre cele cunoscute, sunt cursele de cai si de caini, dar si golful. Practic, la cursele de cai si de caini, valorile se egalizeaza, de multe ori favoritul nereusind sa castige. Asta poate si pentru ca avem curse prea scurte, de mai putin de doua minute. In ceea ce priveste golful noi am auzit de putini sportivi care sa se impuna plecand cu prima sansa. Aici vantul influenteaza decisiv prestatia, ca in cazul sariturilor cu schiurile.
 

Ce sporturi sunt recomandate pentru pariere?


Sporturile enumerate mai sus ar trebui evitate de catre pariori pe cat posibil, in cazul celelaltor sporturi de top neexistand surprize sau riscuri atat de des precum in acestea. Sporturile pe care le puteti paria stiind ca sunt sanse mari de castig pentru favorita sunt tenisul, baschetul, voleiul, handbalul, polo pe apa, rugby-ul, fotbalul american, curlingul, snookerul sau chiar atletismul sau natatia (pe distante lungi) si biatlonul, avand, totusi, ceva dubii asupra ultimului sport enumerat. Evident, daca nu stii regulile unui joc sau macar pe cele mai importante, nu iti recomandam sa pariezi pe sportul respectiv, chiar daca pariul a fost copiat de  pe un site de specialitate. Multe dintre sporturile enumerate mai sus au in comun faptul ca se inscrie des pe durata unei partide, acesta fiind principalul aspect dupa care ne ghidam cand ne alegem sportul pe care sa pariem.
 

Concluzii


1. Nu paria pe un anumit sport daca nu stii regulile
2. Cateva sporturi pe care ar trebui sa le eviti la pariuri sunt cele care se disputa in aer liber
3. De asemenea, nu recomandam sa plasezi pariuri pe sporturi in care se marcheaza rar (fotbal, hochei pe gheata etc.), pe cele contra-cronometru sau pe cele in care sportivul nu este singurul responsabil de rezultatul obtinut
4. In schimb, recomandam sa pariezi pe sporturi in care asistam la multe puncte pe durata unei partide 

Sursa feat.: external linkLink-uri externe interzise