Sportivi romani cu sanse la medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Inaintea Jocurilor Olimpice, cateva case de pariuri online de top prezinta cote pentru toate sporturile care se vor disputa la marele eveniment. De asemenea, aproape toate disciplinele sportive beneficiaza de cote de la cel putin o casa. Astfel, in cele ce urmeaza va vom prezenta sportivii romani cu sanse reale la medalii, conform caselor de pariuri. 

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Ana Maria Popescu (scrima)

Dupa atatea Olimpiade in care echipa feminina a Romaniei s-a batut pentru o medalie, acum nu avem decat o sportiva calificata la Tokyo. Este vorba de Ana Maria Popescu, care a cucerit doua medalii la Jocurile Olimpice. Este vorba despre argintul din 2008, cucerit la spada individual si de medalia de aur din 2016, cucerita cu echipa. 

La 36 ani, Ana Maria Branza, numele ce i-a adus afirmarea ca sportiva, se afla la ultima sa Olimpiada, cel putin in calitate de sportiva. Ar fi pacat sa nu isi incheie cariera cu o medalie dintr-un metal cat mai stralucitor. Aceasta este favorita principala in proba de spada. Ana Maria are cota 5.00 urmata fiind de sud-coreeanca Choi In-Jeong, brazilianca Nathalie Moellhausen si de chinezoaica Sun Yiwen. Proba individuala de spada la feminin va avea loc pe 24 iulie.

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Nicoleta Bodnar/Simona Radis (Canotaj)

Foarte mari sperante la o medalie de aur avem de la cele doua reprezentante in proba de dublu vasle. Vorbim de Nicoleta-Ancuta Bodnar si Simona Radis. Cele doua sunt cotate cu prima sansa, la mare lupta cu o pereche din Noua Zeelanda. Cota romancelor este 2.20 Semifinalele vor avea loc pe 26 iulie, iar finala pe 28 iulie.

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Alina Vuc (lupte libere)

La Jocurile Olimpice dn 2016 Alina Vuc a concurat fara prea mare succes, pierzand in optimi. Acum sportiva in varsta de 27 ani concureaza la categoria 50 kg, fiind cotata cu a doua sansa la castigarea competitiei. Favorita principala este luptatoarea azera Mariya Stadnik, Vuc fiind cotata cu 3.50 Categoria 50 kg la lupte libere va incepe pe 6 august, lupta pentru medalii avand loc pe 7 august.

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Elena Beleaga/Livia Cozmiuc (Canotaj)

La dublu vasle categorie usoara feminin le avem ca reprezentante pe Gianina-Elena Beleaga si pe Ionela-Livia Cozmiuc. Cele doua au sansa a treia la castigarea unei medalii de aur, la egalitate cu Italia, cotate fiind cu 5.00 Primele doua echipaje favorite la medalia de aur sunt cele ale Marii Britanii si Olandei. Pe 25 iulie au loc semifinalele si recalificarile, iar pe 27 iulie finala. 

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - David Popovici (Natatie)

Noua senzatie a natatiei romanesti este David Popovici. In varsta de doar 16 ani, Popovici a doborat recent doua recorduri mondale la juniori. La seniori va fi ceva mai dificil, insa Popovici este cotat cu a treia sansa la 100 metri liber si cu a patra sansa la 200 metri liber. 

In proba de 100 m liber prima sansa o are americanul Caeleb Dressel, urmat de australianul Kyle Chalmers. La 200 m liber prima sansa la medalia de aur o are lituanianul Danas Rapsys, urmat de scotianul Duncan Scott si de britanicul Thomas Dean. Finala probei de 100 m liber, unde David Popovici este cotat cu 3.75 este pe 29 iulie, cu seriile pe 27 iulie si semifinalele pe 28 iulie. Finala probei de 200 m liber, unde cota romanului la victorie este 6.00 are loc pe 27 iulie, cu seriile pe 25 iulie si semifinalele pe 26 iulie.

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Albert Saritov (Lupte libere)

Romanul naturalizat care cucerea medalia de bronz in 2016 are si acum sanse importante la o medalie. Saritov are sansa a treia la a castiga proba de 97 kg, cu o cota de     6.00 Favorit principal este rusul Abdulrashid Sadulaev, urmat de americanul Kyle Snyder. Proba de 97 kg incepe pe 6 august, iar fazele finale vor avea loc pe 7 august.  

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Opt rame cu carmaci masculin (Canotaj) 

Echipajul Romaniei de 8+1 porneste cu a sasea sansa, avand cota 12.00 Ar fi frumos sa obtinem o medalie intr-o proba masculina la care nu am contat la ultimele Olimpiade. Marea Britanie si Germania sunt mari favorite la medalia de aur, Romania putand spera, in mod realist, la cea de bronz. Seriile acestei probe au loc pe 25 iulie, iar finala pe 30 iulie.

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Adriana Alincai/Iuliana Buhus (Canotaj)

Perechea care va reprezenta Romania la canotaj este cotata cu a sasea sansa, la egalitate cu SUA. Favorita principala este Noua Zeelanda, urmata de Canada si Australia. Proba de dublu rame (pereche) va avea loc pe 27 si 29 iulie. Astfel, pe 27 iulie se vor disputa semifinalele, iar pe 29 iulie finala.  

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Laura Ilie (Tir sportiv)

La proba feminina de 10 m pusca cu aer comprimat avem o sportiva din Romania cu sanse la medalii. De fapt, este singura reprezentanta a Romaniei la acest sport. Este vorba despre Laura-Georgeta Ilie, care cucerea trei medalii de aur in 2019: doua la Campionatele Europene si una la Jocurile Europene. Laura Ilie este cotata cu sansa a sasea la cucerirea medaliei de aur, avand cota 7.00 Atat calificarile, cat si finala vor avea loc pe 24 iulie. 

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Marian Dragulescu (gimnastica)

Cel mai experimentat sportiv al nostru din lotul olimpic este gimnastul Marian Dragulescu. In varsta de 40 ani, Dragulescu a cucerit 3 medalii la Olimpiada in lunga sa cariera: una de argint si doua de bronz. Toate medaliile le cucerea in 2004: una de bronz cu echipa si celelalte doua la individual.

Acum Dragulescu va concura la sarituri, acolo unde este al cincilea favorit la o medalie de aur. Favorit principal este ucrainianul Igor Radivilov, urmat de sud-coreeanul Jeahwan Shin si de francezul Loris Frasca. Finala probei de sarituri are loc pe 1 august.

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Andreea Ana (lupte libere)

Nu stim cat de aproape de adevar sunt cotele la victorie, mai ales la sporturile de contact, insa, conform caselor de paruri, Andreea Ana este cotata cu a cincea sansa. Aceasta va concura la categoria 53 kg, proba la care optimile vor avea loc pe 5 august, iar recalificarile si luptele pentru medalii urmatoarea zi.

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Kriszta Incze (lupte libere)

La categoria 62 kg o avem pe Kriszta Incze, aceasta reprezentand Romania pentru prima oara la Jocurile Olimpice. Incze este cotata cu a cincea sansa, optimile avand loc pe 3 august, iar recalificarile si lupta pentru medalii urmatoarea zi. 

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Alin Alexuc (lupte greco-romane)

La categoria 130 kg il avem pe Alin Alexuc, cotat cu a saptea sansa la medalia de aur. La Jocurile Olimpice din 2012 si 2016 concura, insa fara performante remarcabile. In 2012 pierdea in califcari, iar in 2016 in sferturi. Proba de 130 kg incepe pe 1 august, urmand ca pe 2 august sa se disputele luptele pentru medalii. 

Romani cu sanse la medalii la JO 2020 - Robert Glinta (natatie)

Unul din portdrapelele Romaniei va concura la 100 m spate. Glinta a fost prezent si la Jocurile Olimpice din 2016, insa nu a cucerit nicio medalie. Acum este cotat cu a opta sansa la cucerirea medaliei de aur. Finala probei de 100 m spate masculin are loc pe 27 iulie, cu seriile pe 25 iulie si semifinalele pe 26 iulie.