Sorana Cîrstea - Iga Swiatek în sferturi la Indian Wells

Sorana Cîrstea o va întalni pe Iga Swiatek, liderul momentului in clasamentul WTA, în sferturile de finala ale turneului de la Indian Wells. 

Sorana a castigat peste 185 de mii de dolari la acest turneu, dar acesta e doar un element secundar, din punctul de vedere. Important e ca Sorana e din nou in lumina reflectoarelor, iar faptul ca a invins din nou o jucatoare de top 5, nu e deloc de neglijat. 

Sorana Cîrstea le-a invins pe australianca Birrell, pe americancele Madison Keys si Bernarda Pera si, in optimi, pe Caroline Garcia.

Ăn acest ultim meci, Sorana a reusit sa greseasca mai putin decat Caroline. Ea si-a pierdut de cinci ori serviciul, dar Caro si l-a pierdut de sase ori. 

Caroline a avut cifre mai bune la serviciu, si l-a procentaje, dar si un numar mai mare de asi (8-2 pentru Garcia) si mai mic de duble greseli ( 5-3 pentru Sorana). Într-un meci in care s-a gresit foarte mult, Sorana a fost totusi cea care a facut mai putine greseli nefortate.

Desi Garcia a stat foarte sus in teren pe cel de-al doilea serviciu al Soranei, ea a reusit sa concretizeze la retur doar 38% dintre puncte, fata de cele 56% ale Soranei.

Iata un alt aspect al jocului, returul la serviciu, in care Sorana a reusit sa fie mai lucida si sa faca mai putine erori.

Urmeaza Iga Swiatek acum, Iga cea care joaca înspaimantator de bine.

Iga Swiatek a trecut de Bianca Andreescu si de Emma Raducanu inainte de a o intalni acum pe Sorana. Ca sa ne dam seama de forta pe care o are acum jocul Igai trebuie sa spun ca jucatoarea din Polonia are un bilant de noua victorii si o infrangere in ultimele zece meciuri jucate. De altfel, Iga a pierdut doar doua meciuri dintre cele 16 jucate in acest an.

Cehoaica Barbora Krejcikova este cea care a ănvins-o ultima data, in finala turneului de la Dubai. 

Sorana si Iga s-au intalnit la Australian Open in anul 2022. Atunci s-a impus Iga, după ce Sorana castigase primul set. A fost um meci strans atunci. Sper ca Sorana sa poata sta în meci si acum, pentru ca Iga pune mereu presiune pe adversare.

Meciul se va juca joi, 16 martie 2023, după ora 21:30, ora României.  Este al doilea meci programat pe terenul 1 de la Indian Wells, dup[ cel dintre Muchova si Rybakina. 

Bafta, Sorana, si bucurati-va de tenis!