Sorana Cîrstea - Caroline Carcia în optimi la Indian Wells

external linkLink-uri externe interzise, 32 de ani, locul 86 WTA, a reusit sa se califice in optimile de finala ale turneului de 1000 de puncte de la Indian Wells. Nu e o performanta la indemana oricui, pentru ca tabloul de la Indian Wells este unul foarte incarcat, cu 96 de jucatoare pe tabloul principal.

Pentru a se califica in optimi, Sorana a trebuit sa treaca trei tururi. 

În primul tur,  Sorana a învins-o pe australianca Kimberly Birrell cu scorul de 6-3, 6-2. Sorana si-a pierdut de doua ori serviciul in acest meci.

În turul al doilea, Sorana a făcut un prim set excelent contra lui Madison Keys, pe care l-a castigat cu scorul de 6-1. Cîrstea a avut timp sa salveze trei mingi de break, dar sa si castige 31 dintre cele 48 de puncte jucate. Apoi, Madison Keys a abandonat.

În cel de-al treilea tur, Sorana a trecut foarte expeditiv, cu scorul  de 6-3, 6-1, de americanca Bernarda Pera, locul 43 WTA. A fost un meci in care Sorana a servit patru asi si si-a pierdut o singura data serviciul. În acelasi timp, a reusit sa castige de cinci ori pe serviciul adversarei sale.

Procentajul punctelor castigate cu primul serviciu a fost unul minunat, de 86%. E insa loc de progres la punerea in teren a primului serviciu, pentru ca acel procent de 50% reusit in meciul cu Pera e unul totusi prea mic.

Sorana va juca împotriva lui Caro Garcia in optimile de finala de la Indian Wells.

Meciul cu frantuzoaica Caroline Garcia, locul 5 WTA, este al treilea programat pe terenul doi de la Indian Wells. Aceasta partida nu va incepe inainte de ora 3:00 dimineata, ora României, 15 Martie 2023. 

Anul trecut, Sorana a jucat în optimi la Indian Wells cu Simona Halep, in fata careia a pierdut cu scorul de 6-1, 6-4.

Acum, Sorana pare a fi intr-o dispozitie foarte buna de joc. A castigat cinci seturi fara a pierde vreunul si si-a impus jocul in fiecare dintre meciurile jucate. Sunt multe puncte in joc la Indian Wells, iar fiecare meci castigat de Sorana inseamna multe puncte adunate si ascensiune GARANTATA in clasamentul WTA!

Bilantul meciurilor directe impotriva lui Caro Garcia este favorabil frantuzoaicei. Aceasta a castigat cele doua meciuri jucate cu Sorana, dar de fiecare data a avut nevoie de set decisiv.

Suedezul Thomas Johansson, fost castigator de Australian Open, este antrenorul Soranei din luna octombrie a anului trecut si asta se vede deja. 

Cred ca Sorana are sanse bune in meciul cu Garcia de miercuri dimineata! :)