Sorana Cîrstea - Aryna Sabalenka în sferturi la Miami Open

Sorana Cîrstea are un parcurs fulminant pe suprafata hard din America. Ea a făcut sferturi de finală la Indian Wells, după ce a reușit patru victorii pe tabloul principal.

Apoi, la Miami Open, un alt turneu de 1000 de puncte, a trecut iarăși patru tururi, ceea ce înseamnă din nou sferturi de finală.

Sorana Cîrstea a jucat excelent la Miami

Sorana o va întâlni pe belarusa Aryna Sabalenka, numărul 2 WTA.

E o mare provovcare pentru Sorana acest meci, pentru că va vedea cu adevărat la ce nivel e jocul ei. La Indian Wells a pierdut onorabil în fața Igăi Swiatek, liderul clasamentului WTA.

Jocul Soranei este într-o continuă ascensiune. Se vede din plin mâna antrenorului suedez Thomas Johansson, care a reușit să canalizeze energia din jocul Soranei.

Mingile ei nu mai zboară necontrolat în afara terenului, e mai mult spin în loviturile ei, mai mult control, și pe dreapta și pe rever. 

În plus. procentajele la serviciu s-au îmbunătățit vizibil. Și în ceea ce privește frecvența primului serviciu, dar și la capitolul puncte câștigate cu primul serviciu. Iar pe suprafețe rapide, serviciul este esențial. 

Sorana are și mai multă răbdare în puncte, încearcă lovitura decisivă doar când e cu adevărat într-o poziție favorabilă.

La Miami, Sorana a trecut de Fernanda Contreras Gomez, de Caroline Garcia ( după ce o bătuse și la Indian Wells), de Karolina Muchova și de Marketa Vondrousova.

Sorana nu a pierdut niciun set în aceste patru meciuri și și-a pierdut doar de cinci ori serviciul, ceea ce e foarte bine pentru circuitul feminin.

Aryna Sabalenka e în formă mare

Aryna a făcut finală la Indian Wells, pe care a pierdut-o la Elena Rybakina. La Miami a fost cap de serie și a avut un prim tur liber.

Apoi, a trecut de Shelby Rogers, Marie Bouzkova și Barbora Krejcikova, de fiecare dată în câte două seturi. Sabalenka e vestită pentru forța loviturilor ei. 

În cele trei meciuri de la Miami, ea a servit în total 16 ași și și-a pierdut doar de două ori serviciul. Bilanțul general al belarusei pe hard este de 21 de victorii și doar două înfrângeri, cu victorie finală la Australian Open. 

Sună cam înspăimântător ce am scris aici despre  Sabalenka. Dar pentru a arăta că e în formă, Sorana trebuie să se confrunte cu cele mai bune jucătoare din circuit.

Iar Aryna chiar e una dintre ele.

Meciul se va juca miercuri la ora 20:00, ora României. Important e că Sorana e în topul tenisului feminin și că joacă din ce în ce mai bine.

Hai, Sorana!