Simona Halep revine pe teren la Miami Open

Simona Halep este cea mai titrată sportivă din România când vorbim de "sportul alb" - are în palmares un total de douăzeci şi patru de titluri de nivel WTA Series Tour la simplu (şi unul la dublu) şi-a fost la un moment dat numărul unu mondial în ierarhia de simplu - prima dată la nivel de junioare (acolo unde a cucerit Grand Slam-ul de la French Open după o finală cu o altă româncă, Elena Bogdan), confirmând apoi aşteptările şi la nivel de senioare!

2013 - anul în care "Simo" a "explodat" şi-a cucerit primele şase titluri importante din cariera de profesionistă, au urmat apoi altele şi altele printre care Grand Slam-urile de la French Open (2018), respectiv Wimbledon (2019).

2023 - la un deceniu distanţă de momentul fericit sus-menţionat, reprezintă anul nefericit pe care Halep l-a petrecut departe de terenul de tenis, preocupată fiind să-şi demonstreze nevinovăţia prin istanţe şi săli de tribunal.

În luna octombrie a anului 2022, primeam cu toţii o veste-şoc: Simona Halep a fost testată pozitiv la un control anti-doping cu roxadustat (ulterior s-a anunţat şi faptul că s-au găsit anumite anomalii şi-n paşaportul biologic). În luna septembrie a anului 2023, ITIA (Autoritatea Internaţională de Integritate a Tenisului) anunţa că sportiva din România primeşte o suspendare de patru ani, fiind eligibilă să revină oficial pe teren abia din data de 07/10/2026!

2024 - Simona Halep contestă decizia ITIA la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) în luna februarie şi primeşte vestea mult aşteptată în data de 05/03/2024: pedeapsa a fost cu mult redusă (de la patru ani la doar nouă luni, deja ispăşite) şi poate reveni pe teren cu efect imediat, în cel mai scurt timp.

Miami Open (2024) - directorul turneului, americanul James Blake (fost număr patru mondial şi câştigător de Cupa Davis cu Statele Unite) trimite o scrisoare oficială prin care o invită pe Halep la competiţia din Florida, oferindu-i acesteia un wild-card direct pe tabloul principal (evident, românca l-a acceptat).

29/08/2022 - data ultimului meci oficial pe care l-a disputat Simona, pierdut în runda inaugurală de la US Open cu ucraineanca Daria Snigur. O vom vedea din nou la treabă pe constănţeancă după o pauză-forţată care s-a întins (din nefericire pentru ea şi pentru noi) pe o distanţă de peste un an şi jumătate, timp în care a avut parte de suportul majorităţii (chiar şi sponsorul oficial Nike i-a rămas alături), dar a şi primit "hate" destul din partea altora (Serena Williams?!).

SITUAŢIE ACTUALĂ - fără puncte, fără clasament, românca o va lua efectiv "de la zero" începând cu Masters-ul de la Miami! 10 puncte sunt asigurate prin simpla prezenţă pe tabloul principal, 35 puncte va primi pentru turul al doilea, 65 puncte pentru runda cu numărul trei, 120 puncte pentru "optimi", 215 puncte pentru faza sferturilor de finală, 390 puncte pentru penultimul act al competiţiei, 650 puncte dacă ajunge-n finală şi-n fine 1000 puncte pentru cucerirea trofeului.

După despărţirea de antrenorul francezul Patrick Mouratoglou (care a admis în instanţă că poartă o mare parte din vină pentru tot ce i s-a întâmplat româncei), Simona Halep este prezentă la Miami fără un antrenor "cu acte în regulă" - dar în boxa sa vor sta trei persoane care au însoţit-o la Florida: mama ei, fizioterapeutul român Sabin Topală, dar şi partenerul de antrenament Joao Monteiro (fost tenismen şi el, dar modest, fără rezultate notabile înregistrate).

Horia Tecău (căpitan nejucător al echipei de Billie Jean King Cup) - variantă de antrenor pentru Halep?! Deşi românca a declarat că nu şi-a definitivat staff-ul tehnic, preşedintele FRT (George Cosac) a declarat că fostul număr doi mondial la dublu (constănţean şi el) se va întâlni cu Simona în Statele Unite şi vor stabili calendarul competiţional al acesteia (Jocurile Olimpice sunt obiectivul principal).

17/03/2024 - ziua de duminică va aduce primele emoţii pentru "Simo", deoarece la "Hord Rock Stadium" din Miami Gardens va avea loc tragerea la sorţi pentru tabloul de simplu feminin şi astfel va afla numele adversarei din primul tur! Marţi (19/03/2024) şi miercuri (20/03/2024) se vor desfăşura meciurile din runda inaugurală a Masters-ului de la Miami, dotat cu premii de peste şaptesprezece milioane de dolari! Halep a ajuns de două ori în semifinalele competiţiei sus-numite (în anul 2015, respectiv anul 2019).

"Nu ştiu ce va fi, am emoţii, dar mă bucur că revin pe teren. Când mi-am făcut bagajul, parcă nu ştiam ce să-mi mai pun geantă. Vreau să văd cum mă simt, e un turneu bun, mi-a plăcut mereu. Vreau să iau săptămână după săptămână şi să văd cum îmi revin în formă. Va fi dificil!", a declarat Simona Halep.

Câte wild-card-uri (invitaţii) mai poate primi Halep? În primul rând, regulamentul WTA spune aşa: "numărul maxim de wild-card-uri pe care o jucătoare le poate primi într-un interval de un an este de şase, cu doar trei participări garantate pe tabloul principal" - referindu-se la competiţiile de nivel WTA 1000, WTA 500 sau WTA 250 - dar pasajul din regulament care o "salvează" pe româncă este următorul: "orice fost număr unu mondial, fostă câştigătoare a Turneului Campioanelor sau a unui turneu de Grand Slam devine eligibilă automat pentru un număr nelimitat de invitaţii pe tablourile principale ale competiţiilor".

"Miami Open" închide "Sunshine Double" - aşa cum sunt numite împreună Masters-urile de la Indian Wells şi Miami - iar pentru mine va fi o bucurie s-o pot vedea din nou la treabă pe Simona Halep (am crezut mereu în nevinovăţia ei şi-n faptul că va reveni pe teren mai puternică).

Românca nu va întâlni vreun cap de serie-n primul tur (acesta intră pe tablou direct din turul al doilea), astfel că ar putea avea o misiune ceva mai facilă-n runda inaugurală (totul va depinde însă de pregătirea fizică şi capacitatea acesteia de a duce cap-coadă un meci, evoluând la cel mai înalt nivel).

Evident, talentul, valoarea, experienţa - sunt chestii pe care nu i le poate lua nimeni, dar, aşa cum chiar ea declara, fiecare săptămână pe terenul de joc este un bonus şi - ambiţioasă cum o ştim - va căuta să revină rapid în prima sută mondială şi să reprezinte România în Fed Cup şi la Jocurile Olimpice!

🎾 Îţi mulţumim că ai citit acest articol! Rămâi alaturi de noi, deoarece vom avea ponturi şi propuneri de bilete interesante din cadrul Masters-ului de la Miami în care va fi implicată şi Simona Halep, doar de la casele de pariuri online licenţiate în România! Pariaţi responsabil!