Simona Halep - Elina Svitolina: tenis de gala la US Open

Simona Halep - Elina Svitolina este meciul ce ne intereseaza cel mai mult din optimile de finală de la US Open.

Meciul se va juca duminca, 5 septembrie 2021, de la ora 19:00.

Simona Halep a jucat foarte bine cu Elena Rybakina

Simona a facut un meci minunat contra Elenei Rybakina, de care a trecut in trei seturi. A fost poate declicul care i-a aratat ca se poate si ca poate inainta catre culmi la Flushing Meadows.

Meciul cu Rybakina a fost atipic pentru Simona Halep, cu un raport de 24 -36 intre lovituri castigatoare si greseli nefortate. 

Simona a fost nevoita sa riste mai mult decat de obicei si sa incerce sa preia initiativa in puncte in conditiile in care Rybakina a impins-o mereu mult in spatele liniei de fund a terenului.

Svitolina nu loveste la fel de puternic ca Rybakina, ma astept la raliuri mai lungi si mai elaborate. Iar aici, Simona se simte ca pestele in apa.

Elina Svitolina a invins-o pe Simona in ultimul meci direct

Asta se intampla in octombrie 2019, la Shenzen. Bilantul intalnirilor directe dintre cele doua este egal, 5-5.

Svitolina a trecut de doua jucatoare venite din calificari, Rebecca Marino si de cosmarul romancelor la US Open, Rebeka Masarova. Apoi, a jucat cu Darya Kasatkina, de care a trecut tot in doua seturi, ca si de precedentele adversare.

Svitolina si-a pierdut de patru ori serviciul in cele trei meciuri de pana acum, dar Darya Kasatkina nu a reusit sa ii faca break. 

Cel mai mult m-a impresionat numarul mic de greseli nefortate, ceea ce arata ca Svitolina joaca mult mai asezat, e un tenis procentaj pe care ea nu-l prea agrea, dar care acum ii aduce victorii.

Sunt doar 31 de greseli nefortate in trei meciuri, ceea ce imi arata o Elina Svitolina care se va lua la tranta de pe fundul terenului cu Simona.

Ma astept la un meci de anduranta, cele doua se cunosc foarte bine. Voi miza din nou pe mai mult de 20 de ghemuri in meci.