Simona Halep- Elena Rybakina: super tenis la US Open

Simona Halep va juca impotriva cazacei Elenei Rybakina in turul al treilea la US Open. 

Meciul va începe la ora 18.00.,  e peogramat primul pe arena «Louis Armstrong».

Gluma se ca ingroasă pentru Simona. Elena joaca solid, iar Simona ar trebui sa isi caute tenisul cel mai bun pentru a trece mai departe.

Simona Halep a reusit sa lege doua victorii pe hard

Simona Halep a trecut de italianca Camila Giorgi și de slovaca Kristina Kucova, in cate doua seturi. 

Cu italianca a avut Simona ceva probleme de a inchide meciul dupa ce a servit de doua ori pentru meci. A reusit, in cele din urma, sa castige setul al doilea in tie-break.

Meciul cu slovaca a fost mai usor. Simona si-a pierdut o data serviciul, dar datele de la serviciu nu au mai fost la fel de bune ca in meciul cu Giorgi.

Doar un as si doua duble greseli si doar 62% procent la primul serviciu.

19 lovituri direct castigatoare si 18 greseli nefortate – asta e un raport care nu ma bucura prea mult in perspectiva meciului cu Rybakina.

Rybakina serveste excelent

Elena Rybakina are 22 de ani si a mai jucat, anul trecut cu Simona, la Dubai, un meci epic, incheiat cu tie-break in decisiv.

La US Open ea a trecut de belarusa Sasnovich si de frantuzoaica Caroline Garcia, fara sa transpire prea mult. 

Rybakina a servit 21 de asi in total si – fapt destul de rar intalnit in turneul feminin - nu si-a pierdut deloc serviciul pana acum.

Mai mult, procentul punctelor castigate cu primul serviciu a fost de cel putin 85% in cele doua meciuri.

E clar ca Elena serveste mai bine decat Simona. Numarul de greseli nefortate este insa comparabil cu cel al loviturilor castigatoare, pentru ca Rybakina joaca agresiv, la linii,  si vrea sa incheie repede punctele.

Aici e cheia meciului, la cum va reusi sa tempereze Simona acest joc permanent ofensiv si la cum va reusi sa o oblige pe cazaca sa greseasca.

Lupta va fi apriga, ar fi bine ca Simona sa poată juca mai variat ( slice, scurte, mingi mai “balonate”) pentru a nu se expune mereu loviturilor in forta ale Elenei.

Mizez pe un meci cu multe ghemuri aici, as spune mai mult de 20.

Hai, Simona!!!