Simona Halep - Elena Rybakina în semifinale la Wimbledon 2022

Simona Halep – Elena Rybakina este meciul de joi, 7 iulie 2022, din semifinalele de la Wimbledon.

Meciul este programat pe arena centrală, nu înainte de ora 17.00, dupa cealalta semifinala, Ons Jabeur vs Tatjana Maria, care va incepe la ora 15.30.

Simona Halep e, din nou, în semifinale la Wimbledon

Incet-incet, Simona si-a croit drum catre semifinala. Nu a pierdut niciun set la aceasta editie de Wimbledon si spune ca se simte foarte bine pe iarba de la Londra.

Si nu doar spune, a si aratat acest lucru cu varf si indesat, mai ales in ultimele doua meciuri, în care le-a învins clar pe Paula Badosa și Amanda Anisimova.

Simona Halep și-a pierdut serviciul de șapte ori în meciurile jucate până acum la Wimbledon. Ea a servit doar zece ași, dar a contabilizat și numai 59 de greșeli neforțate, ceea ce înseamnă o medie de aproape 12 pe meci. 

Aceasta e oglinda stilului de joc al Simonei, cu tenisul acela solid de pe fundul terenului, cu multe mingi date înapoi, cu răbdare de a sta în puncte și de a provoca greșelile adversarelor.

În plus, au fost și 87 de lovituri direct câștigătoare, ceea ce arată că, atunci când are ocazia, Simona nu se sfiește să închidă, cu sânge rece, punctele. 

Simona Halep este pentru a treia oara în semifinale la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în anul 2019.

Elena Rybakina joacă prima semifinala de Grand Slam

Elena Rybakina are 23 de ani, ocupa locul 23 WTA și reprezintă Kazahstanul, deși e nascuta în Rusia. 

Elena a jucat trei seturi doar în sfertul de finală contra Ajlei Tomljanovic, dar durata meciurilor ei a fost cu patru ore mai mare decât a meciurilor Simonei.

Un atu important al jocului Elenei este serviciul. Ea a servit în total 44 de ași în cele cinci meciuri jucate până acum. Totuși, Rybakina și-a pierdut serviciul de nouă ori în aceste meciuri. 

Numărul greșelilor neforțate nu a fost în niciun meci mai mic de 17, ceea ce arată că Rybakina joacă foarte ofensiv și tranșant și că vrea să își impună jocul de fiecare date. Cu riscurile de rigoare însă în fața Simonei Halep, care absoarbe foarte bine presiunea venită din forța loviturilor adversarelor.

Elena Rybakina este pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam.

E un meci crucial, iar Simona Halep are avantajul experientei si moralul ridicat dat de cele 12 victorii la rand obtinute la Wimbledon.

Sunt atuuri puternice într-un meci cu o miză atât de mare.

Cred că Simona are toate armele în dotare pentru a se impune în această partidă. Baftă, Simona!