Se va complica grupa pentru noi dupa meciul cu Polonia?

Trei zile va avea aceasta runda in preliminariile CM, Romania scapand de emotii din prima zi, in sensul ca atunci se vor disputa toate cele 3 meciuri din grupa ei.
 
Primul meci al grupei va avea loc incepand cu ora 19:00 intre Armenia si Muntenegru. Cu toate ca se intalnesc formatiile din cele doua extremitati ale clasamentului, cotele la victorie sunt suspect de echilibrate. Este adevarat, runda trecuta armenii au pierdut doar cu 1-2 in Polonia, insa sa nu uitam ca 3 zile mai devreme ei pierdeau cu 0-5 pe teren propriu in fata Romaniei. De altfel, in 4 din ultimele jocuri de pe teren propriu din preliminariile CM, armenii nu au marcat, in conditiile in care printre adversari s-a numarat si Malta.

Muntenegrenii au avut noroc ca au obtinut o remiza in duelul cu Romania, in urmatoarele doua etape insa reusind sa invinga Kazahstanul pe teren propriu si Danemarca in deplasare, marcand 6 goluri, reusind sa nu primeasca niciunul. Nu sunt absente notabile din lotul Muntenegrului, astfel ca nu am vedea de ce oaspetii nu ar castiga aceasta partida.

Al doilea si ultimul meci de pe biletul zilei vizeaza partida Romaniei cu Polonia. Cele doua formatii au un istoric bogat al intalnirilor directe, din 33 meciuri, Romania impunandu-se in 14, suferind 4 infrangeri, 15 meciuri incheindu-se la egalitate. ''Tricolorii'' au primit un singur gol in aceste preliminarii, insa runda trecuta nu au putut sa bata Kazahstanul, e drept, pe un teren inghetat. In ultimele 18 intalniri oficiale de pe teren propriu, fie ca vorbim de preliminariile Campionatului Mondial sau al celui European, reprezentativa noastra a suferit doar doua infrangeri.

De partea cealalta, Polonia s-a chinuit runda trecuta pe teren propriu contra Armeniei, impunandu-se doar cu 2-1. Asta in conditiile in care oaspetii au evoluat in inferioritate numerica inca de la sfarsitul primei jumatati de ora. Lewandowski i-a scapat pe polonezi de o umilinta, marcand golul victoriei in prelungirile partidei. E adevarat, polonezii au ajuns in sferturi la Campionatul European din aceasta vara, fiind foarte aproape sa se califice in semifinale. Sa spunem insa ca acestia au obtinut doar o victorie si aceea cu San Marino in precedentele 10 deplasari ale preliminariilor Campionatului Mondial. Astfel, cred ca Romania va obtine cel putin o remiza in partida de maine.

 Se va complica grupa pentru noi dupa meciul cu Polonia?