Scandalul pariurilor ia amploare

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că este foarte sceptic în privința acuzațiilor privind presupusa trucare a meciului Paris Saint-Germain - Steaua Roşie Belgrad, care a avut loc pe 3 octombrie 2018 în Liga Campionilor. Mare fan al lui Steaua Roşie, peşedintele Aleksandar Vučić a adăugat că autoritățile naționale vor face o anchetă, vor coopera cu Interpolul şi cu poliţia franceză.

5bc76038eb661_1539792952.jpg

Aleksandar Vučić crede că L'Equipe a inventat ştirea

"Sunt foarte sceptic privind acuzaţiile ziarului francez. Cred că sunt false. Dar, vom examina toate posibilităţile pentru a determina dacă cineva a pătat numele clubului nostru şi al ţării noastre. Dacă se adevereşte că cineva a făcut aşa ceva, el va fi aspru pedepsit. Ne vom face treaba noastră. Autorităţile noastre sunt în totală colaborare cu Interpolul şi cu poliţia franceză", a declarat preşedintele Aleksandar Vučić pentru Slobodna Evropa.

PSG avea 4-0 la pauză cu Steaua Roşie

Paris Saint-Germain a învins-o pe Steaua Roşie Belgrad cu scorul de 6-1 (4-0) în Grupa C din Liga Campionilor. Pentru "Les Rouge-et-Bleu" au marcat Neymar (20, 22, 81), Edinson Cavani (37), Ángel Di María (42) şi Kylian Mbappé (70). Pentru "Звезда" a înscris Marko Marin (74). Meciul a avut loc pe "Parc des Princes", la 3 octombrie 2018, iar rezultatul de 6-1 a fost normal, ţinând cont de diferenţa colosală de valoare între cele echipe. Nasser Al-Khelaifi şi Oryx Qatar Sports Investments au investit imens la PSG, în timp ce Steaua Roşie Belgrad are un buget limitat şi de obicei vinde ce are mai valoros ca să poată rezista.

S-au pariat 5 milioane de euro

Pe 12 octombrie 2018, L'Equipe a avut un articol în care se anunţa că există suspiciuni la acest meci că ar fi fost trucat. Cu câteva zile înainte de meci, UEFA a primit semnale că un conducător al clubului Steaua Roşie Belgrad vroia, cu ajutorul unor complici, să parieze în jur de 5 milioane de euro pe o înfrângere a echipei sârbe, la o diferenţă de 5 goluri. S-ar fi pariat la mai multe site-uri şi s-ar fi făcut profit câteva zeci de milioane de euro. În afacere ar fi intrat şi câţiva jucători ai lui Steaua Roșie Belgrad, probabil din defensivă. Un informator misterios a alertat UEFA, care a considerat mărturia destul de credibilă pentru a alerta Parchetul naţional financiar din Franţa.

Sârbii caută avocat francez

Directorul de operaţiuni al clubului FK Crvena zvezda Beograd, Stefan Pantović, a ajuns deja la Paris şi a contactat un avocat francez pentru a apăra interesele şi reputaţia clubului în această afacere. Clubul sârb are indicii că denunţătorul este sârb şi are deja o listă de suspecţi. Atât Paris Saint-Germain cât şi Steaua Roşie Belgrad au respins acuzaţiile aduse de L'Equipe că ar fi trucat meciul.


5bc8294d0b834_1539844429.jpg