Sase derbyuri ne asteapta in acest weekend in ligile europene de fotbal

Desi ne aflam in al doilea weekend al anului, oferta de fotbal este una destul de bogata la casele de pariuri sportive online, cu multe meciuri interesante din campionatele de top si nu numai. Dintre aceste derbyuri europene in weekendul 8-9 ianuarie doar unul se va disputa sambata, iar celelalte duminica. Niciunul dintre aceste meciuri nu va incepe mai devreme de 19:30.

Derbyuri europene in weekendul 8-9 ianuarie - Frankfurt vs Dortmund (8 ianuarie, 19:30)

In primul weekend din anul 2022 in Bundesliga Dortmund nu va avea o misiune usoara. Ratacita in a doua parte a clasamentului pe la jumatatea turului, acum Frankfurt se afla pe pozitia a sasea, la doar doua puncte in spatele locului al treilea. De cealalta parte, Dortmund se afla pe pozitia secunda, la 7 puncte in fata lui Frankfurt si la 9 puncte in spatele liderului Bayern Munchen.

Cele mai recente 4 intalniri directe cu Frankfurt ca gazda se incheiau la egalitate, acestea fiind precedate de 3 victorii ale Frankfurtului. Aici Dortmund este favorita, avand cota 1.94 Logoul casei de pariuri Favbet - legalbet.ro la victorie, fata de 3.49 Logoul casei de pariuri Favbet - legalbet.ro a gazdelor.

Derbyuri europene in weekendul 8-9 ianuarie - AS Roma vs Juventus (9 ianuarie, 19:30)

In opinia noastra, cel mai incendiar derby din weekend se va disputa intre AS Roma si Juventus. “Batrana Doamna” vrea sa reinceapa seria titlurilor din Serie A intrerupta sezonul trecut, insa pentru asta are mult de munca. Juventus se afla abia pe pozitia a cincea, la 11 puncte in spatele liderului, avand si un meci in plus. De cealalta parte, AS Roma ocupa locul 7, fiind la 3 puncte in spatele celor de la Juventus.  

O singura data se impunea Juventus in ultimele 8 intalniri directe din deplasare in Serie A. Se intampla in urma cu doua sezoane, cand castiga cu 2-1, ambele goluri ale “bianconerilor” venind in primele 10 minute. Editia trecuta se inregistra o remiza cu 4 goluri, Juventus egaland in ciuda faptului ca juca in inferioritate numerica. Acum Juventus porneste favorita, avand cota 2.20 Logoul casei de pariuri Winbet - legalbet.ro la victorie, pe cand “lupii” sunt cotati cu 3.25 Logoul casei de pariuri Winbet - legalbet.ro

Derbyuri europene in weekendul 8-9 ianuarie - AEK Atena vs PAOK Salonic (9 ianuarie, 19:30)

Campionatul Greciei se afla deja la a doua etapa din 2022. In prima insa PAOK nu a jucat, din cauza cazurilor de COVID avute de adversara. Echipa antrenata de Razvan Lucescu ocupa pozitia a treia, la 5 puncte in spatele celor de la AEK Atena, aflati pe locul secund. 

Patru remize se inregistrau in ultimele 5 intalniri directe din campionat cu AEK Atena ca gazda. Sezonul trecut PAOK se impunea cu 2-1. A fost singurul succes din ultimele 14 intalniri directe din deplasare in campionat. AEK Atena este favorita aici, avand cota 2.30 Logoul casei de pariuri Superbet - legalbet.ro la victorie, fata de 3.20 Logoul casei de pariuri Superbet - legalbet.ro a oaspetilor.

Derbyuri europene in weekendul 8-9 ianuarie - Lyon vs PSG (9 ianuarie, 21:45)

Derbyul din Ligue 1 in aceasta prima etapa din 2022 va avea loc intre Lyon si PSG. Parizenii au mai mult de o echipa indisponibila, din cauza virusului COVID, dar si a selectiilor la Cupa Africii. PSG are insa un avans de 13 puncte in fruntea campionatului, astfel ca nu ar trebui sa aiba mari emotii. De partea cealalta, Lyon ocupa locul 13, aflandu-se la doar 5 puncte in spatele pozitiei a sasea.

In ultimele 4 intalniri directe din campionat Lyon are doua victorii, la fel ca PSG. In ultimele doua astfel de intalniri au invins parizienii. Sezonul trecut s-au impus cu 4-2, la un moment dat conducand chiar si cu 4-0. Acum PSG este favorita, avand cota 1.90 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro la victorie, fata de 3.60 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro a lyonezilor. 

Derbyuri europene in weekendul 8-9 ianuarie - Inter vs Lazio (9 ianuarie, 21:45)

Al doilea derby din Serie A in aceasta etapa va avea loc intre Inter si Lazio. Este a doua etapa din an, insa doar prima partida din 2022 pentru Inter, care nu a jucat la mijlocul saptamanii din cauza cazurilor de COVID ale adversarei. Inter este lider in campionat, la un singur punct in fata urmatoarei clasate. Lazialii ocupa locul 8, la egalitate de puncte cu alte doua echipe din fata sa.

Inter se impunea in precedentele doua intalniri directe de pe teren propriu. Sezonul trecut castiga cu 3-1. A fost singura din ultimele 4 intalniri directe din campionat cu Inter ca gazda in care se marca mai mult de un gol. Acum Inter pleaca favorita, fiind cotata cu 1.41 Logoul casei de pariuri Publicwin - legalbet.ro la victorie, in vreme ce Lazio are cota 7.20 Logoul casei de pariuri Publicwin - legalbet.ro

Derbyuri europene in weekendul 8-9 ianuarie - Villarreal vs Atletico Madrid (9 ianuarie, 22:00)

Ultimul meci interesant din weekend se desfasoara in La Liga, intre Villarreal si Atletico Madrid. Gazdele ocupa pozitia a opta in clasament, iar oaspetii pozitia a patra. Faptul ca Villarreal vine dupa 4 victorii, iar Atletico Madrid a suferit 4 infrangeri in ultimele 5 meciuri de campionat face acest duel si mai interesant. 

Doua remize si o victorie a lui Atletico Madrid se inregistrau in ultimele 3 intalniri directe cu Villarreal ca gazda. Victoria “plapumarilor” venea sezonul trecut, cand se impuneau cu 2-0. A fost singura victorie a madrilenilor din precedentele 6 astfel de meciuri. Aici meciul este unul foarte echilibrat, Atletico Madrid pornind usor favorita, cotata fiind cu 2.70 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro la victorie, in vreme ce gazdele au cota 2.85 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro