Sa intelegem pariurile pe cricket

Unul dintre sporturile ‘’anonime’’ pentru romani, insa foarte dezvoltat in alte tari europene, dar mai ales asiatice si africane, este cricketul.
 
Regulile acestui sport care se aseamana cu baseballul, cu softballul sau cu oina, daca vreti, sunt destul de greu de inteles. Transmisiunile din cricket ale programelor de sport lipsesc cu desavarsire in Romania. Sigur, exista cateva case pariuri onine ce transmit meciuri de cricket, acolo neexistand insa comentatori. Nefiind comentatori, este destul de greu sa descoperi regulile de baza ale cricketului.
 
Sursa foto: www.espncricinfo.com
 
In incercarea de a elucida putin misterul acestui sport, vom explica anumite pariuri des intalnite la cricket. Nu am recomanda sa plasati un pariu pe acest sport inainte de a viziona un meci, insa si de a analiza pariurile live si, mai ales, cotele.  De altfel, acest articol are rolul de a face putina lumina, asta nefiind de ajuns pentru a plasa pariuri pe cricket.
 

Reguli de baza ale cricketului


Pentru a intelege pariurile pe cricket, intai trebuie sa aruncam un ochi pe reguli. Asemanarea dintre cricket si fotbal, singura, de altfel, este ca gasim pe teren doua echipe a cate 11 jucatori. Dupa cum am precizat si mai sus, cricketul se aseamana mult cu baseballul, insa regulile sunt putin diferite. Ca in baseball, obiectivul principal al jocului este sa marchezi puncte cand esti la primire si sa iti scoti adversarul din joc (cel cu bata in mana) cand acesta este la primire. Cricketul are doar doua inninguri, insa un inning poate dura destul de mult. Daca mingea depaseste marginea terenului, echipa la bataie primeste 4 puncte bonus, iar daca mingea este inaltata peste ‘’tribune’’ (un fel de home run in baseball) se primesc 6 puncte bonus. De asemenea, se primesc  puncte bonus si in cazul in care aruncatorii gresesc executia.
 
Probabil cei care au vazut live evolutia scorului unui meci de cricket se intreaba de ce sunt atat de multe puncte intr-un inning (in jur de 200). Deoarece pentru fiecare traversare a portilor de catre cei aflati la primire (la fel ca in baseball) se primeste un punct. Fiecare echipa are dreptul intr-un inning la 50 de overuri, un over constand in maxim 6 aruncari.
 

Pariuri in cricket


Dupa cum am precizat mai sus, regulile in cricket nu sunt usor de inteles, insa nici de explicat. Speram insa ca am facut putina lumina in ceea ce priveste regulile si punctajul acestui sport. Acum vom trece la pariurile in cricket, o casa online specializata in astfel de pariuri fiind Unibet, care poate prezenta chiar si mai mult de 100 selectii pentru un meci.
 
In cricket trebuie sa existe un invingator, o partida neputandu-se incheia la egalitate. Trei dintre pariurile principale ne cer sa nominalizam echipa care reuseste sa loveasca mingea si sa depaseasca marginea terenului (sa nu fie prinsa de nimeni; asa-numitele 4s); echipa care reuseste cele mai multe lovituri peste tribuna (6s) si echipa care reuseste cele mai multe run outuri (adversarul nu reuseste sa atinga mingea cu bata).
 
De asemenea, Unibet ne indeamna sa pariem pe echipa care reuseste cele mai multe puncte in primele 6 overuri (din cele 50), dar si echipa care va castiga aruncarea monezii (la inceputul jocului, pentru a determina care echipa va putea alege). Putem plasa pariuri si pe numarul total de run outuri, 4s, 6s, duckuri (un jucator aflat la primire care nu a punctat deloc intr-un over), dar si pe cel mai bun jucator la primire de la gazde, respectiv de la oaspeti, cat si pe omul meciului. Sigur mai sunt selectii intr-un meci de cricket care se gasesc la Unibet, insa acestea ar fi cele de baza, care sunt mai usor de explicat si de inteles.
 
Pentru a urmari meciuri si a plasa pariuri din cricket inregistreaza-te acum la Unibet >>>
 
Sursa foto Feat.: www.statas.com.au